Football Talk

Στουτγκάρδη – Χόφενχαϊμ: Χένες και Ματαράτσο αποφασίζουν… μεταξύ τους

Στουτγκάρδη – Χόφενχαϊμ: Χένες και Ματαράτσο αποφασίζουν… μεταξύ τους

Η αναμέτρηση ανάμεσα σε Στουτγκάρδη και Χόφενχαϊμ μετατρέπεται σε συνάντηση παλιών γνώριμων. Μπορεί οι γηπεδούχοι να παλεύουν για την παραμονή τους στην κατηγορία, οι πάγκοι όμως θα θυμηθούν τα… παλιά.

Το πρωτάθλημα Γερμανίας έφτασε πλέον μία «στροφή» πριν τερματισμό. Η Ντόρτμουντ είναι έτοιμη να κατακτήσει την Bundesliga μετά από 11 χρόνια σε μία σεζόν γεμάτη «σκαμπανεβάσματα». Το Σάββατο (27/05) όμως δεν θα είναι όλα τα βλέμματα στραμμένα στην Βεστφαλία, καθώς ο αγώνας για την παραμονή βρίσκεται ακόμη στον... αέρα.

Η Στουτγκάρδη θα υποδεχθεί την Χόφενχαϊμ σε μία αγωνιστική που θα κριθούν τα... πάντα. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε ισοβαθμία με την Μπόχουμ και μόλις έναν βαθμό πάνω από την Σάλκε. Σύμφωνα με τον βαθμολογικό πίνακα τίποτα δεν είναι ακόμη δεδομένο και η Στουτγκάρδη για αυτόν ακριβώς το λόγο θέλει την νίκη για να κλείσει την θέση της στην επόμενη σεζόν της Bundesliga.

Εικόνα

Η αναμέτρηση αυτή όμως έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που συνδέει τις δύο ομάδες. Ως άλλη «ανταλλαγή πληθυσμών» οι δύο προπονητές βρισκόντουσαν στον απέναντι πάγκο λίγους μόλις μήνες πριν. Ο λόγος για τους Σεμπάστιαν Χένες και Πελεγκρίνο Ματαράτσο που πλέον βρίσκονται στις Στουτγκάρδη και Χόφενχαϊμ αντιστοίχως. Οι δύο προπονητές είχαν τουλάχιστον δύο γεμάτες σεζόν στις ομάδες τους πριν αποχωρίσουν για την «αντίπερα όχθη».

Οι «συμπάθειες» έχουν όμως τελειώσει, ο δρόμος τους οδήγησε να αλλάξουν… στρατόπεδα και πλέον θα βρεθούν αντιμέτωποι. Μπορεί να διάλεξαν αντίθετα δρομολόγια ο προορισμός όμως είναι ένας, η παραμονή στην κατηγορία.

Fußball | Bundesliga: VfB gegen TSG: Sebastian Hoeneß und Pellegrino  Matarazzo treffen auf den Ex-Verein | sportschau.de

Η Στουτγκάρδη βρίσκεται σε «αναμμένα κάρβουνα» και ένας υποβιβασμός θα είχε καταστροφικές επιπτώσεις στην ομάδα. Αρκεί να σκεφτεί κανείς τον κατακρεουργισμό που πρόκειται να υποστούν τα ακριβότερα «περιουσιακά της στοιχεία», με πιο τρανά παραδείγματα τους Μπόρνα Σόσα και του δικού μας «παιδιού» Κωνσταντίνου Μαυροπάνου.Σε ενδεχόμενη πτώση της ομάδας στην Bundesliga 2 η χρηματιστηριακή αξία των συγκεκριμένων (και όχι μόνο) ποδοσφαιριστών θα πέσει κατακόρυφα.

Vorschau VfB Stuttgart: Zwei Dinge dürfen nicht passieren, sonst...

Πέρα από το πολύ σημαντικό διακύβευμα της αναμέτρησης που θα κρίνει ουσιαστικά και τις ομάδες που θα παραμείνουν στην κατηγορία, μεγάλο ενδιαφέρον προκαλεί και η μάχη ανάμεσα στους δύο προπονητές. Άλλωστε με το μακροχρόνιο πέρασμα τους στο αντίπαλο δέος το στρατηγικό στήσιμο των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο θα είναι σίγουρα ιδιαίτερο.

Ένας αγώνας που θα κρίνει την «σωτηρία» ενός συλλόγου σε μία «μάχη» δύο πάγκων που γνωρίζουν όσο κανένας άλλος τον αντίπαλο τους.


Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0