Football Talk

Τρεις ομάδες - δύο θέσεις: Ποιες θα πάνε παρέα με τη Σαουθάμπτον στην Championship

Τρεις ομάδες - δύο θέσεις: Ποιες θα πάνε παρέα με τη Σαουθάμπτον στην Championship
Ένας... κακός χαμός θα γίνει την τελευταία αγωνιστική της Premier League, μιας και παραμένει άγνωστο ποιες ομάδες θα ακολουθήσουν τη Σαουθάμπτον στην Championship.
Φτάσαμε στην 38η και τελευταία αγωνιστική της Premier League. Για μία ακόμη χρονιά το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, δεν απογοήτευσε τους φίλους του ποδοσφαίρου, μιας και είδαμε μεγάλη μάχη για τον τίτλο, για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, αλλά και για... τον υποβιβασμό, κάτι το οποίο θα κριθεί το απόγευμα της Κυριακής (29/05).

Εκεί θα εστιάσουμε και όλας, μιας και υπάρχουν τρεις υποψήφιες ομάδες για να ακολουθήσουν τη Σαουθάμπτον στην Championship. Αυτές είναι η Έβερτον (33), η Λέστερ (31) και η Λιντς (31). Δύο από αυτές, δεν θα συνεχίσουν στην πρώτη κατηγορία τη νέα χρονιά. Ποια όμως θα είναι η κερδισμένη της υπόθεσης;

Αδιαμφισβήτητα, η Έβερτον έχει τον πρώτο λόγο, μιας και είναι πιο πάνω από τις άλλες δύο. Τα «ζαχαρωτά», υποδέχονται τη βαθμολογικά αδιάφορη Μπόρνμουθ στο «Γκούντισον Παρκ» και σε περίπτωση που πάρουν το τρίποντο, τότε δεν θα έχει καμία απολύτως σημασία τι θα γίνεται στα παιχνίδια των Λιντς και Λέστερ.
Η ομάδα του Σον Ντάις, μπορεί να σώσει και την κατηγορία, άμα φέρει ίδιο αποτέλεσμα με τις άλλες δύο ομάδες (όλοι ήττες ή όλοι ισοπαλίες).

Η Λέστερ από την πλευρά της, αντιμετωπίζει σε εντός έδρας αναμέτρηση τη Γουέστ Χαμ. Ένα δύσκολο παιχνίδι με την ανεβασμένη αλλά αδιάφορη βαθμολογικά ομάδα του Λονδίνου, η οποία θέλει να προετοιμαστεί για τον τελικό του Conference κόντρα στη Φιορεντίνα. Οι «αλεπούδες» για να μπορέσουν να μείνουν στην κατηγορία, πρέπει να κερδίσουν και η Έβερτον είτε να χάσει είτε να φέρει στην ισοπαλία.
Με ισοπαλία της ομάδας του Λίβερπουλ, θα έχουν και οι δύο από 34 βαθμούς, αλλά επειδή στην Αγγλία το πρώτο κριτήριο στην ισοβαθμία είναι η διαφορά τερμάτων, η Λέστερ θα είναι σε πιο πλεονεκτική θέση.

Η Λιντς από την άλλη, είναι στην πιο δύσκολη θέση απ' όλες τις ομάδες. Υποδέχεται την Τότεναμ, σε ένα ματς που και οι Λονδρέζοι έχουν βαθμολογικό κίνητρο, μιας και θέλουν να πάρουν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Όχι μόνο αυτό, αλλά η ομάδα του Σαμ Αλαρντάις για να μπορέσει να μείνει στην κατηγορία, χρειάζεται το τρίποντο, ήττα της Έβερτον από την Μπόρνμουθ και ήττα ή ισοπαλία της Λέστερ με τη Γουέστ Χαμ.
Ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα φτάνει στο τέλος του και μένει να απαντηθεί το ερώτημα. Ποιες ομάδες θα πουν «αντίο» στην Premier League;

Παναγιώτης Ραμαντάνης

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0