Football Talk

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τσέλσι 4-1: Πάει στο Champions League με... θρίαμβο

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τσέλσι 4-1: Πάει στο Champions League με... θρίαμβο

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εξασφάλισε την παρουσία της στους ομίλους του Champions League της επόμενης σεζόν, καθώς θριάμβευσε με σκορ 4-1 επί της Τσέλσι σε εξ αναβολής αγώνα για την Premier League.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήθελε ένα βαθμό για να εξασφαλίσει και μαθηματικά το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League. Ωστόσο, οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν αρκέστηκαν στην ισοπαλία στο εξ αναβολής παιχνίδι της 32ης αγωνιστικής της Premier League απέναντι στην Τσέλσι και έφτασαν σε μία ευρεία νίκη με σκορ 4-1!

Ένα αποτέλεσμα που στέλνει οριστικά την ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ στα «αστέρια», αλλά και τη Λίβερπουλ στο Europa League. Έτσι λοιπόν «κλείδωσε» και μαθηματικά η πρώτη τετράδα της βαθμολογίας με τη Μάντσεστερ Σίτι και την Άρσεναλ να καταλαμβάνουν τις δύο πρώτες θέσεις και τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Νιούκαστλ να ακολουθούν. Αυτό που απομένει βέβαια να κριθεί είναι η τελική κατάταξη, αφού η Γιουνάιτεντ είναι στο +2 από τις «καρακάξες» πριν από την τελευταία αγωνιστική της σεζόν.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι γηπεδούχοι πήραν από νωρίς προβάδισμα στο σκορ και για αυτό φρόντισε ο Καζεμίρο. Ο Βραζιλιάνος εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Κέπα σε εκτέλεση φάουλ του Έρικσεν και έκανε το 1-0 στο 6’. Μάλιστα χρειάστηκε η τοποθέτηση γραμμών από το VAR για να φανεί ότι ο αμυντικό χαφ της Γιουνάιτεντ ήταν σε ελεγχόμενη θέση.

Η Τσέλσι, η οποία παρατάχθηκε με... πιτσιρικάδες στον αγωνιστικό χώρο και σημείωσε ρεκόρ συλλόγου με τη νεαρότερη ενδεκάδα στα χρονικά της Premier League, ενώ είχε διάθεση για να δημιουργήσει ευκαιρίες, η τελική ενέργεια δεν ήταν ιδανική.

Κι αφού οι «μπλε» δεν τα κατάφεραν, ήρθε ο Μαρσιάλ μετά από «μαγική» ασίστ του Σάντσο να κάνει το 2-0 στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους (45+2’).

Το δεύτερο ημίχροο εκκίνησε από το σημείο που τελείωσε το πρώτο, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δηλαδή να απειλεί. Ωστόσο το δοκάρι στάθηκε εμπόδιο στον Μπρούνο Φερνάντες στο 47’ για να χριστεί σκόρερ. Στο 73’ όμως τίποτα δεν ήταν ικανό να σταματήσει τον Πορτογάλο, ο οποίος από το σημείο του πέναλτι νίκησε τον Κέπα και ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0.

Η Τσέλσι ήταν εμφανές ότι πέταξε... λευκή πετσέτα και στο 78' το λάθος του Φοφανά επέτρεψε στον Μπρούνο Φερνάντες να βρει αμέσως τον Ράσφορντ που με διπλή προσπάθεια μπροστά από τον Κέπα πρόσθεσε και αυτός το όνομά του στον πίνακα του Ολντ Τράφορντ.

Οι «μπλε» βέβαια κατάφεραν να βρουν το γκολ τιμής και να μην φύγουν «άσφαιροι» από το Μάντσεστερ, αν και όταν συνέβη αυτό ήταν ήδη αργά. Σκόρερ για την ομάδα του Λάμπαρντ ήταν ο Ζοάο Φέλιξ στο 89΄.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μαν. Γιουν. (Ε. Τεν Χαγκ):Ντε Χέα, Γουάν-Μπισάκα, Βαράν, Λίντελοφ, Σο (46' Μαλάσια), Καζεμίρο, Έρικσεν (70' Φρεντ), Άντονι (29' Ράσφορντ), Μπρούνο Φερνάντες (86' ΜακΤόμινεϊ), Σάντσο, Μαρσιάλ (70' Γκαρνάτσο)

Τσέλσι (Φ. Λάμπαρντ): Κέπα, Αθπιλικουέτα, Τσάλομπα, Γουέσλι Φοφανά, Χολ, Τσουκουεμέκα (82' Λόφτους-Τσικ), Έντσο Φερνάντες, Γκάλαχερ (82' Νταβίντ Φοφανά), Μαντουέκε (82' Ζιγές), Χάβερτς (64' Φέλιξ), Μούντρικ (64' Πούλισικ)

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0