Football Talk

Μπαλτάκος: «Δεν έχουμε άλλη επιλογή από τη χρήση περισσοτέρων Ελλήνων διαιτητών - Πιθανότητες για διπλο τελικό του χρόνου»

Μπαλτάκος: «Δεν έχουμε άλλη επιλογή από τη χρήση περισσοτέρων Ελλήνων διαιτητών - Πιθανότητες για διπλο τελικό του χρόνου»
Στον απόηχο του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας μίλησε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος στην κάμερα της ΕΡΤ. Μεταξύ άλλων δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο εγχείρημα της χρησιμοποίησης περισσοτέρων Ελλήνων διαιτητών από την ερχόμενη περίοδο.
Ο περιφερόμενος τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας μετά από πάμπολλες διαφοροποιήσεις, τελικώς έλαβε χώρα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο (24/5, με νικήτρια την ΑΕΚ) χωρίς κόσμο στις κερκίδες. Εξέλιξη που δεν θα επαναληφθεί όπως τόνισε ο Τάκης Μπαλτάκος, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ.

«Είχαμε προβλέψει ότι εάν είναι στον τελικό μία ομάδα από την Αθήνα και μία από τη Θεσσαλονίκη τότε θα γίνονταν στο Πανθεσσαλικό, που είναι στη μέση της απόστασης. Το ότι δεν δέχονταν οπαδούς των δύο ομάδων στο Πανθεσσαλικό εμένα με ξενίζει. Εγινε ένας αγώνας χωρίς φιλάθλους, κάτι που δεν θα επαναληφθεί», δήλωσε μεταξύ άλλων ο ορόεδρος της ΕΠΟ και συνέχισε αναφερόμενος στην επόμενη σεζόν.

«Δεν θα πούμε κάποια συγκεκριμένη πόλη που θα γίνει, αλλά θα δούμε ανάλογα με τις ομάδες (σ.σ. που θα συμμετάσχουν στον τελικό) και θα βγάλει απόφαση η Εκτελεστική. Θα είναι όλα στο τραπέζι. Δεν θα βάλουμε μόνο το Πανθεσσαλικό. Ή διπλός τελικός ή θα πάμε στο εξωτερικό (σ.σ. εάν εισπράξουν αρνήσεις)».
Τέλος, πήρε θέση και για το πολύκροτο ζήτημα των Ελλήνων διαιτητών, διασαφηνίζοντας πως: «εάν συνεχίσει η UEFA (σ.σ. να μη στέλνει ξένους διαιτητές Elite ή Α' Κατηγορίας) που κατά την άποψή μου θα συνεχίσει, τότε δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από το να παίζουμε με πολύ λιγότερους ξένους και πολύ περισσότερους Ελληνες. Η επόμενη χρονιά θα είναι μεταβατική για να πάμε το 2024 με τέτοιον τρόπο ώστε να αναλάβουν σχεδόν αποκλειστικά οι Ελληνες. Θα έχουμε και τότε ξένους διαιτητές. αλλά με σύστημα ανταλλαγών. Δηλαδή εάν θέλουμε εμείς έναν διαιτητή από την Ολλανδία να στέλνουμε και εμείς έναν διαιτητή».

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0