Football Talk

Παίρνει η ΑΕΚ το νταμπλ; Η ιστορία δείχνει πως και το επόμενο πρωτάθλημα είναι δικό της!

Παίρνει η ΑΕΚ το νταμπλ; Η ιστορία δείχνει πως και το επόμενο πρωτάθλημα είναι δικό της!

Πιστεύετε στις συμπτώσεις; Οι φίλοι της ΑΕΚ μόλις συνειδητοποιήσουν πως το νταμπλ της σεζόν 2022-23 είναι καταφανέστατος οιωνός τίτλου και για την ερχόμενη περίοδο, μάλλον θα αρχίσουν να πιστεύουν περισσότερο στα… τερτίπια της ιστορίας.

Σαν τον Αϊ Βασίλη με τα δώρα εμφανίστηκε στην Ελλάδα ο Ματίας Αλμέιδα και στην ΑΕΚ έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται περήφανοι για τα καμώματά τους τη φετινή σεζόν. Οι «κιτρινόμαυροι» στη χρονιά της επιστροφής στο… σπίτι τους, έκοψαν πρώτοι το νήμα του τερματισμού (συμπεριλαμβανομένων των Play Off) στην ελληνική λίγκα και παρότι βρέθηκαν από νωρίς με παίκτη λιγότερο στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ήταν εκείνοι που χαμογέλασαν στο τέλος.

Η περίοδος 2022-23 ανήκει χωρίς αμφιβολία στην ΑΕΚ. Η αρμάδα του Αργεντινού «μάγου» έχει σπείρει τον ενθουσιασμό στις τάξεις των φίλων της «Ένωσης», χαρίζοντας στο σύλλογο το τρίτο νταμπλ της μακρόχρονης ιστορίας της. Όμως πάνω απ’ όλα και με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο Αλμέιδα και οι μαχητές του, έχουν δείξει το δρόμο και για την επόμενη μέρα. Οι απανταχού ΑΕΚτζήδες βλέπουν στην ομάδα αυτή ένα όραμα και μια συνέχεια στο εγχείρημα αυτό. Επιτυχία που υπάρχει και τις δύο προηγούμενες φορές που η «Ένωση», δίπλωσε τους εγχώριους τίτλους της. Το BN Sports εξηγεί.

Σίγουρα το δείγμα δεν είναι αντιπροσωπευτικό (μόλις δύο φορές) όχι όμως και αμελητέο, φανερώνοντας πως τα νταμπλ της ΑΕΚ δεν αποτελούν… πυροτέχνημα. Τόσο την περίοδο 1938-39 όσο και σαράντα χρόνια αργότερα (1977-78), όταν στην ΑΕΚ κατακτούν τους δύο εγχώριους τίτλους την ίδια σεζόν, δεν αφήνουν το πρωτάθλημα να τους «ξεγλιστρήσει» ούτε την επόμενη. Πιο συγκεκριμένα, έδωσαν συνέχεια προπολεμικά στο πρώτο τους νταμπλ, παραμένοντας η κορυφαία ομάδα στην Ελλάδα για το 1939-40 ενώ και την τελευταία φορά που η ΑΕΚ… σάρωσε τους εντός των τειχών στόχους της, υπό τον Τσαϊκόφσκι, δεν άφησε κανέναν να την προσπεράσει – στην κούρσα της Α’ Εθνικής - ούτε την αμέσως επόμενη σεζόν με τον Πούσκας «οπλαρχηγό» (1978-79).
1978-protathlima-reslarge_1.jpg

Σίγουρα είναι πολύ νωρίς για προβλέψεις. Καλά καλά δεν έχουν… κοπάσει οι πανηγυρισμοί στα πέριξ της OPAP Arena για το Κύπελλο που έφεραν μαζί τους οι «κιτρινόμαυροι» από το Βόλο. Όπως και να ‘χει όμως και επειδή στον αθλητισμό υπάρχει η φράση «πες μου την ιστορία σου να σου πω ποιος είσαι», στην ΑΕΚ έχουν έναν ακόμα λόγο την ερχόμενη περίοδο να πιστεύουν πως θα διατηρήσουν τα κεκτημένα τους.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0