Football Talk

ΑΕΚ: Όπως ο Ολυμπιακός το 1999, έκανε το αριθμητικό της μειονέκτημα να μοιάζει... πλεονέκτημα (video)

ΑΕΚ: Όπως ο Ολυμπιακός το 1999, έκανε το αριθμητικό της μειονέκτημα να μοιάζει... πλεονέκτημα (video)

Η ΑΕΚ, όπως ο Ολυμπιακός το 1999, έκανε το αριθμητικό της μειονέκτημα να μην σταθεί εμπόδιο στο να κατακτήσει το Κύπελλο απέναντι στον ΠΑΟΚ (24/5,2-0)  

Η ΑΕΚ επικράτησε του ΠΑΟΚ στο Πανθεσσαλικό (24/5,2-0) και πανηγύρισε το 16ο Κύπελλό της παρά την αριθμητική υπεροχή των αντιπάλων της. Ο Λάζαρος Ρότα μόλις έξι λεπτά μετά τη σέντρα του αγώνα, είδε την κόκκινη κάρτα και αποχώρησε από το ματς, αφήνοντας την «Ένωση» να συνεχίσει με δέκα παίκτες.

Η αποβολή ενός παίκτη τόσο νωρίς και μάλιστα σε ένα μεγάλης σημασίας παιχνίδι μπορεί να δημιουργήσει ένα ισχυρό πλεονέκτημα υπέρ της αντίπαλης ομάδας, ωστόσο η ΑΕΚ  ακόμα και με δέκα δεν «λύγισε» και πήρε τη νίκη με τελικό σκορ 2-0.

Ο τελικός της Τετάρτης (24/5), μοιάζει σαν ένα déjà vu του 1999, όταν ο Ολυμπιακός είχε αναδειχθεί Κυπελλούχος Ελλάδος πετυχαίνοντας μία από τις ιστορικότερες νίκες του απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλό του, Παναθηναϊκό.

Στις 5 Μάιου 1999, το ΟΑΚΑ φιλοξένησε τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος με τους «ερυθρολεύκους» να επικρατούν με 2-0 κόντρα στον ΠΑΟ φτάνοντας την 20η κατάκτησή τους στο πλαίσιο της διοργάνωσης.

ολυ.jpg

Οι Τζόρτζεβιτς, Καραπιάλης, Γκόγκιτς και Γεωργάτος, ήταν μερικοί από τους παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς που υπέταξαν τον Παναθηναϊκό και δεν τον άφησαν να σκοράρει παρά το ότι το ματς δεν είχε ξεκινήσει με τους καλύτερους «οιωνούς».

Στο 30ο λεπτό, ο διαιτητής της αναμέτρησης, Γιώργος Δούρος, απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον αμυντικό των Πειραιωτών, Γιώργο Αμανατίδη, αφήνοντας τον Ολυμπιακό να συνεχίσει με παίκτη λιγότερο.

Κόντρα σε όλα τα δεδομένα και απέναντι στην… κακοτυχία, οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν στο 54’ ύστερα από γκολ του Δημήτρη Μαυρογενίδη, ενώ μία ανάσα πριν ο Δούρος σφυρίξει τη λήξη του παιχνιδιού (90΄) ο Ανδρέας Νινιάδης έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα» κάνοντας το τελικό 2-0 με ένα εκπληκτικό τακουνάκι.


Ο Ολυμπιακός τότε, όπως η ΑΕΚ τώρα, απέδειξαν πως «πεπρωμένο φυγείν αδύνατον». Μία κόκκινη κάρτα δεν είναι αρκετή για να αποτρέψει αυτό που είναι γραφτό να γίνει, ακόμα και όταν πρόκειται για τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος, στον οποίο πάντα χωρούν ανατροπές.

Βασιλική Μπαρτζιώτη
www.bnsports.gr
  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0