Football Talk

ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα ντύθηκε… Τσαϊκόφσκι! (video)

ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα ντύθηκε… Τσαϊκόφσκι! (video)

Νταμπλ στην πρώτη σεζόν ως προπονητής της ΑΕΚ; Μόνο ο Ματίας Αλμέιδα και ο Ζλάτκο Τσαϊκόφσκι!

Τι άλλο να κάνει ο Ματίας Αλμέιδα; Είχε μπει για τα καλά στις καρδιές των φιλάθλων της «Ένωσης» ήδη πριν από την επίτευξη των στόχων της ομάδας. Έπειτα δε από την κατάκτηση του νταμπλ, η αγάπη του κόσμου προς τον Αργεντινό τεχνικό, έχει ανέβει πλέον σε άλλο επίπεδο!

Το 2022-23 είναι μια ιδιαίτερη σεζόν για την ΑΕΚ. Για πάρα πολλούς λόγους. Ο σημαντικότερος είναι η επιστροφή στο σπίτι της. Στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο Αλμέιδα, όμως, την ανέβασε ακόμα πιο ψηλά. Οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος έπειτα από απουσία πέντε χρόνων.


Στο Πανθεσσαλικό στάδιο, στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet απέναντι στον ΠΑΟΚ (24/05), το παιχνίδι έδειξε να στραβώνει με την αποβολή του Ρότα στο 6ο λεπτό. Τελικά, όμως, δεν επηρέασε την ΑΕΚ ούτε στο ελάχιστο. Επικράτησε με 2-0 και ήταν εκείνη που σήκωσε ψηλά το τρόπαιο, δίνοντας τον ιδανικό επίλογο σε μία φανταστική σεζόν.


Ένα νταμπλ, που ήρθε για πρώτη φορά έπειτα από 45 ολόκληρα χρόνια! Δύο σεζόν με διαφορά περίπου μισού αιώνα, οι οποίες μοιράζονται ωστόσο και κάτι κοινό. Τι μπορεί να είναι αυτό;


Φέτος είναι η πρώτη χρονιά του Ματίας Αλμέιδα στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ. Ακριβώς το ίδιο είχε πετύχει και το 1977-78, ο Ζλάτκο Τσαϊκόφσκι, φτάνοντας στην κατάκτηση των δύο εγχώριων τίτλων, στην πρώτη του σεζόν στον κιτρινόμαυρο πάγκο!

Μάλιστα, στις αξιοσημείωτες συμπτώσεις εντοπίζεται και κάτι ακόμα. Πέρα από το νταμπλ που είχε πραγματοποιήσει η «Ένωση» με τον Κροάτη στον πάγκο της, ο αντίπαλος που είχε κληθεί να αντιμετωπίσει στον τελικό του Κυπέλλου ήταν ο ΠΑΟΚ!

Θέλετε να μαντέψετε το σκορ; 2-0, χάρις τα τέρματα του Ντούσαν Μπάγιεβιτς και του Θωμά Μαύρου, τα οποία έστεψαν την ΑΕΚ Κυπελλούχο Ελλάδας στο Στάδιο Καραϊσκάκη!

Χρειάστηκαν 45 χρόνια για να επαναληφθεί ένα νταμπλ για την ΑΕΚ, ωστόσο ο Ματίας Αλμέιδα δείχνει ότι ξέρει τον τρόπο, καλύτερα από κάθε άλλον, για να την οδηγήσει στο δρόμο των επιτυχιών!

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0