Football Talk

Ένα πραγματικά αντρίκειο νταμπλ από τη μεγάλη ΑΕΚ του Μελισσανίδη και του Αλμέιδα!

Ένα πραγματικά αντρίκειο νταμπλ από τη μεγάλη ΑΕΚ του Μελισσανίδη και του Αλμέιδα!

Ο Θοδωρής Καρβουνιάρης γράφει για την πανάξια νταμπλούχο Ελλάδας!

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Έγινε κι αυτό! Η ΑΕΚ μετά το πρωτάθλημα πήρε και το Κύπελλο Ελλάδας! Η ΑΕΚ είναι νταμπλούχος μετά από 45 ολόκληρα χρόνιαAEK είναι νταμπλούχος! Θέλει χρόνο να το συνειδητοποιήσουμε! Ξέρετε, ακόμα και στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που τόσα έχουμε ζήσει, δεν είναι εύκολο μία ομάδα να παίρνει την ίδια χρονιά τους δυο εγχώριους τίτλους. Η μεγάλη ΑΕΚ του Μπάρλου πήρε ένα νταμπλ. Η μεγάλη ΑΕΚ του Μπάγεβιτς δεν είχε πάρει κανένα! Η μεγάλη ΑΕΚ όμως του Μελισσανίδη και του Αλμέιδα το πήρε! Και η Ιστορία γράφτηκε με τρόπο συγκλονιστικό…  

Είναι μοναδικές οι στιγμές αυτές που βιώνει αυτός ο τεράστιος σύλλογος. Δεν είναι εύκολο για κανέναν να δείξει… ψυχραιμία σε τέτοιες συνεχόμενες φετινές χαρές. Δεν τις έχει συνηθίσει (έως τώρα) ο οργανισμός της ΑΕΚ να συμβαίνουν κάθε χρόνο. Κακά τα ψέματα. Και εδώ που τα λέμε, μεταξύ μας, γιατί να δείξει ψυχραιμία άλλωστε; Η ΑΕΚ έχει περάσει πολλά στη ζωή της. Τα 99 χρόνια που υπάρχει, υπάρχει για να λέει… την ιστορία της. Και στην ιστορία αυτής της ομάδας κάθε τίτλος της είναι ποτισμένος με… αίμα! Όπως ήταν και ο χθεσινός! Από το 6ο λεπτό να παίζεις με 10 παίκτες σε τελικό; Και τελικά να κερδίζεις πανάξια έναν δυνατό αντίπαλο όπως ήταν ο ΠΑΟΚ με 2-0; Καθαρά ποδοσφαιρικά δεν είναι καθόλου εύκολο αυτό το επίτευγμα! Η ΑΕΚ του Αλμέιδα όμως μπορεί τα πάντα. Ακόμα και στο τελευταίο της παιχνίδι για φέτος το απέδειξε. Μόνο η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα θα κατάφερνε παίζοντας σε όλο το παιχνίδι σχεδόν με παίκτη λιγότερο να κερδίσει έναν τελικό! Και η ΑΕΚ του Αλμέιδα τα κατάφερε. Και ο ΠΑΟΚ στο ματς της Φιλαδέλφειας έμεινε με παίκτη λιγότερο στο ίδιο χρονικό σημείο και μετά κατέρρευσε δεχόμενος τέσσερα γκολ. Η ΑΕΚ των 10 παικτών από το 6’ πήρε Κύπελλο!

Αγωνιστικά δύο λόγια: Η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα και στο 5’ είχε την τεράστια ευκαιρία με τον Λιβάι Γκαρσία να ανοίξει το σκορ. Ένα λεπτό μετά ο Ρότα την άφησε με 10 παίκτες. Τεράστιο σοκ! Άλλαξε τα πάντα ο Αλμέιδα, όπως ήταν φυσικό. Αλλαξε το πλάνο του από το ξεκίνημα του αγώνα. Κι όμως η ομάδα βρήκε γκολ από στατική φάση στο 26’. Έγινε το 1-0 με τον Μουκουντί και το σκορ έμεινε… Έμεινε με τύχη, με την αμυντική ικανότητα της ΑΕΚ, με την επιθετική ανικανότητα του ΠΑΟΚ αν θέλετε να κάνει γκολ τις ευκαιρίες που έφτιαξε. Γιατί έφταιξε ευκαιρίες στο πρώτο μέρος. Στην επανάληψη η ΑΕΚ και καθαρό μυαλό είχε και φυσική κατάσταση και σωστή τακτική. Μπορει ο ΠΑΟΚ να είχε τη μπάλα στα πόδια του, αλλά αν εξαιρέσουμε ένα – δύο σουτ στο δεύτερο ημίχρονο, δεν έφτιαξε κάτι περισσότερο. Και το… κερασάκι ήταν το φανταστικό γκολ του Πάολο Φερνάντες στο 91’. 2-0 και τέλος… Η ΑΕΚ είναι νταμπλούχος! Κόντρα σε πολλά, ακόμα και στα δικά της λάθη, η ΑΕΚ πήρε πρωτάθλημα και κύπελλο! 

Είναι μεγάλη χρονιά για την ΑΕΚ! Γήπεδο, νταμπλ, ομάδα, διοίκηση, προπονητής, λαός! Είναι μεγάλες οι στιγμές που ζει ο λαός της ΑΕΚ! Τις άξιζε! Η Φιλαδέλφεια έγινε ξανά τόπος λατρείας. Χιλιάδες κόσμου να περιμένει την αποστολή σε αεροδρόμια και Εθνικές οδούς να πανηγυρίσει με τους μεγάλους πρωταγωνιστές, πρωτάθλημα και κύπελλο! Δέκα χρόνια πριν κλάμα χαράς… Ένα χρόνο πίσω εσωστρέφεια, πληγές και εκτός Ευρώπης. Σήμερα νταμπλ! ΑΕΚ είσαι, ποτισμένη με την πιο όμορφη τρέλα που υπάρχει!

Στέλιο Σεραφείδη και Μίμη Παπαϊωάννου για εσάς... Για εσάς και όλους εκεί πάνω! Και τα καλύτερα, δεν είναι υπερβολή, τώρα αρχίζουν…


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0