Football Talk

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-0: Ιστορικό και ηρωικό «κιτρινόμαυρο» νταμπλ, άστοχοι οι Θεσσαλονικείς (video)

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-0: Ιστορικό και ηρωικό «κιτρινόμαυρο» νταμπλ, άστοχοι οι Θεσσαλονικείς (video)
Η ΑΕΚ των δέκα παικτών όχι μόνο «άντεξε» για 84 και πλέον λεπτά κόντρα στον ΠΑΟΚ, αλλά επικράτησε με 2-0 (24/05) στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet και ολοκλήρωσε το τρίτο νταμπλ της ιστορίας της!
Αποστολή στον Βόλο: Φάνης Τσοκανάς

«Κιτρινόμαυρο» το πρωτάθλημα της Ελλάδας, «κιτρινόμαυρο» και το Κύπελλο! Η ΑΕΚ επικράτησε με σκορ 2-0 του ΠΑΟΚ (24/05) στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet στο άδειο Πανθεσσαλικό και ξαναέκανε το... νταμπλ μετά από 45 χρόνια! Παράλληλα, έδωσε «τέλος» στο αρνητικό σερί κόντρα στους Θεσσαλονικείς, αφού είχε τρεις συνεχόμενους χαμένους τελικούς (2017, 2018, 2019), στον συγκεκριμένο θεσμό!

Τρίτο νταμπλ στην ιστορία της και πρώτο στον 21ο αιώνα, με τον Ματίας Αλμέιδα να «γράφει» το όνομά του με «χρυσά» γράμματα στα βιβλία της ιστορία της «Ένωσης». Από την άλλη, επιστροφή στις κατακτήσεις του συγκεκριμένου τροπαίου μετά από επτά χρόνια, για το 16ο Κύπελλό της.

Με δέκα παίκτες αγωνίστηκε το σύνολο του Αργεντίνου τεχνικού, για περισσότερα από 84 λεπτά, λόγω αποβολής του Ρότα μόλις στο 6ο λεπτό. Μεγάλες χαμένες ευκαιρίες για τον ΠΑΟΚ, με κορυφαία το σουτ του Σάστρε στο 42', που «σταμάτησε» στο δοκάρι.

1ο ημίχρονο

Η ΑΕΚ είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του τελικού, μόλις στο 5ο λεπτό. Ο Χατζισαφί έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Λιβάι Γκαρσία προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά νικήθηκε από τον Κοτάρσκι.


Αντί να βρεθεί μπροστά στο σκορ, ένα λεπτό αργότερα (6'), η «Ένωση» έμεινε με δέκα παίκτες. Ο Ρότα έκανε λάθος υπολογισμό στο κοντρόλ και ο Τάισον «έφυγε» μόνος στην κόντρα. Ο Έλληνας μπακ τον τράβηξε από το χέρι για να τον σταματήσει και ο Μπριχ του υπέδειξε την απευθείας κόκκινη κάρτα.



Ο Ματίας Αλμέιδα άλλαξε τον σχηματισμό της ομάδας του, μετά την αποβολή του Ρότα. Η ΑΕΚ, παίζοντας με σύστημα 4-4-1, τον Γκαρσία ως μοναδικό προωθημένο και τον Γκατσίνοβιτς ως εσωτερικό χαφ δίπλα στον Σιμάνκι, έδωσε μέτρα στον ΠΑΟΚ.

Οι Θεσσαλονικείς «άγγιξαν» το γκολ με τα σουτ των Σβαμπ (11') και Σάστρε (13'), αλλά εν τέλει, το βρήκε η ΑΕΚ των δέκα παικτών!

Στο 26ο λεπτό, ο Ελίασον εκτέλεσε ένα φάουλ από τα αριστερά, ο Μουκουντί είδε την μπάλα να στρώνεται μπροστά του, αφού έμεινε «ζωντανή» στην περιοχή των Θεσσαλονικέων και με σουτ «έγραψε» το 1-0.



Το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά τόσο η κεφαλιά του Σβαμπ στο 29', όσο και το σουτ του Κωνσταντέλια δέκα λεπτά αργότερα (39'), δεν είχαν την επιθυμητή κατάληξη για τον ΠΑΟΚ.



Η μεγαλύτερη ευκαιρία για να ισοφαρίσει ο ΠΑΟΚ, ωστόσο, ήρθε στο 42ο λεπτό. Στην τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου, ο Σάστρε έγινε αποδέκτης της μπάλας εντός περιοχής, σούταρε, αλλά είδε την μπάλα να «σταματά» στη ρίζα του αριστερού δοκαριού του Στάνκοβιτς.

Μάλιστα, στη συνέχεια της φάσης επέστρεψε σε αυτόν, αλλά το νέο σουτ του, δεν είχε τύχη, αφού ο Χατζισαφί του «έκλεισε» σωστά τον χώρο.



2ο ημίχρονο

Στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΚ ισορρόπησε κατά πολύ την αναμέτρηση, παρότι ξεκίνησε με καλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ.

Στο 46ο λεπτό, ο Γκατσίνοβιτς έχασε την μπάλα σε επικίνδυνο σημείο, ο Ντάγκλας Αουγκούστο βρήκε τον ελεύθερο χώρο, αλλά το σουτ που επιχείρησε, κατέληξε ψηλά, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η επόμενη καλή στιγμή ήταν και πάλι για τους Θεσσαλονικείς. Ο Τάισον έκανε τη σέντρα στο 64', ο Ζίβκοβιτς πήρε την κεφαλιά στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά είδε την μπάλα να περνά άουτ. Στο 76' ο Αουγκούστο «άγγιξε» το 1-1, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι.



Εν τέλει, αντί να έρθει η ισοφάριση, ήρθε το «σφράγισμα» της νίκης και του νταμπλ από τον Πάολο Φερνάντες στο 90+2', με μαγικό τρόπο, για να διαμορφώσει το 2-0 ως τελικό σκορ!



Ο MVP

Αυτός κρίνει ουσιαστικά τον τελικό με το γκολ του, αυτός είναι και ο πολυτιμότερος. Δεν είναι άλλος, φυσικά, από τον Αρόλντ Μουκουντί.

Η φάση του αγώνα

Το δοκάρι του Σάστρε στο 42ο λεπτό. Ένα γκολ σε εκείνο το χρονικό σημείο, ίσως άλλαζε πλήρως την εικόνα του ματς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (60' Γιόνσον), Ελίασον (82' Μάνταλος), Πινέδα (61' Σιντιμπέ), Γκατσίνοβιτς (86' Φερνάντες), Τσούμπερ, Γκαρσία (61' Άμραμπατ).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης (86' Κεντζιόρα), Ράφα Σοάρες (61' Βιεϊρίνια), Ντάγκλας Αουγκούστο, Σβαμπ, Ζίβκοβιτς (61' Μπίσεσβαρ), Κωνσταντέλιας (85' Τζίμας), Τάισον, Μπράντον Τόμας.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0