Football Talk

Ευτυχώς ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θυμίζουν πως στον Βόλο έχουμε τελικό Κυπέλλου (video)

Ευτυχώς ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θυμίζουν πως στον Βόλο έχουμε τελικό Κυπέλλου (video)
Το προϊόν βιτρίνας που έγινε υποχρέωση, ο «άδειος» Βόλος και το νόημα που χάνεται.
Αποστολή στον Βόλο: Φάνης Τσοκανάς

Μεγάλες προσδοκίες δεν υπήρχαν. Άλλωστε, η εικόνα «κιτρινόμαυρου» ή «ασπρόμαυρου» κασκόλ, ήταν αρκετή για να σε κρατήσει εκτός Βόλου το απόγευμα της Τρίτης (23/05).

Η αστυνομία είχε στήσει «μπλόκα» στην είσοδο της πόλης, για να αποτρέψει την άφιξη οπαδών. Να μου πεις τι θέλουν βανάκια με οπαδούς στον Βόλο, από τη στιγμή που ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet για το 2023, θα γίνει μεταξύ συγγενών και φίλων. Τι να απαντήσει κανείς; Αν τα βάλεις με την τοπική κοινωνία, πάντως, θα είσαι άδικος.

Η «γούνα» της... κάηκε μια φορά το 2017, γιατί να ξαναπαίξει με τις πιθανότητες; Κι αν έφαγε ο Δήμος το ανάθεμα, μην ξεγελιέστε. Το κοινό αίσθημα εξέφρασε.

Ο Βόλος μόνο πόλη που φιλοξενεί μία ποδοσφαιρική γιορτή δεν θυμίζει και είναι ο τελευταίος που ευθύνεται γι' αυτό. Εδώ ο Δήμος αναγκάστηκε να προχωρήσει σε ανακοίνωση ένα 24ωρο πριν τη σέντρα, αφού έφτασαν στα αυτιά του πληροφορίες πως ετοιμάζονται «μυστικές αποβάσεις» στην πόλη. Η στάση του είναι δικαιολογημένη, αλλά το αποτέλεσμα παραμένει στενάχωρο.

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν την ποιότητα για να προσφέρουν έναν πολύ ωραίο τελικό. Ματς που άλλες χώρες θα το ζήλευαν. Εμείς το έχουμε, αλλά αδυνατούμε να το διαχειριστούμε σωστά. Αντί για προϊόν βιτρίνας, υπήρξαν στιγμές που έμοιαζε με υποχρέωση που πρέπει να φύγει από πάνω μας και για του χρόνου, έχει ο Θεός.

Το Πανθεσσαλικό δεν θα είναι γεμάτο από φιλάθλους. Οι προσκλήσεις στις δύο ομάδες δόθηκαν με το... σταγονόμετρο. Η τελετή της απονομής θα είναι fast track διαδικασία και αντί για γύρο του θριάμβου, μετά από μερικές φωτογραφίες, οι νικητές θα πάρουν τον δρόμο της επιστροφής, είτε προς την Αθήνα, είτε προς τη Θεσσαλονίκη.

Και στο τέλος της ημέρας, όλοι θα οργιστούν, θα κατακεραυνώσουν αρμόδιους και μη, αλλά θα ξεχάσουν να μπουν στη θέση των πραγματικά «ριγμένων» της υπόθεσης, που στην επιβράβευση της προσπάθειας ενός ολόκληρου χρόνου, θα δουν να... πέφτει «ψαλίδι».

Αξίζει να πληρώνουν -όποια- συνέπεια αυτής της κατάστασης, οι μόνοι απαραίτητοι για να γίνει ο τελικός, δηλαδή οι παίκτες της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, εν προκειμένω; Προφανώς, ρητορικό το ερώτημα.

Τουλάχιστον, θα βρίσκονται αυτοί στο χορτάρι το βράδυ της Τετάρτης (24/05, 20:30), να μας θυμίζουν γιατί ήρθαμε στον Βόλο.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0