Football Talk

Αλμέιδα: «Διπλό κίνητρο για την κατάκτηση του Κυπέλλου - Nα τελειώσουμε το σερί του ΠΑΟΚ»

Αλμέιδα: «Διπλό κίνητρο για την κατάκτηση του Κυπέλλου - Nα τελειώσουμε το σερί του ΠΑΟΚ»
Όσα ανέφερε ο προπονητής της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα, κατά τη συνέντευξη Τύπου, εν όψει του τελικού στο Κύπελλο Ελλάδας Novibet, κόντρα στον ΠΑΟΚ (24/05, 20:30).
Το BN Sports έδωσε το «παρών» στο Σεραφείδειο, όπου πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου, με τον προπονητή της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα, και τον αρχηγό της, Σέρχιο Αραούχο, να μιλούν για τον επερχόμενο τελικό στο Κύπελλο Ελλάδας Novibet (24/05, 20:30) κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την προσέγγιση που θα έχει η ΑΕΚ στο ματς και αν θα υπάρχει επανάπαυση:

«Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, δώσαμε δύο ημέρες ρεπό στους ποδοσφαιριστές. Μόλις επέστρεψαν, θέσαμε ως στόχο την κατάκτηση του Κυπέλλου. Κάτι που η ομάδα έχει καταφέρει μόλις δύο φορές στην ιστορία της.

Έχουμε μιλήσει πολύ με τους ποδοσφαιριστές, κάναμε δυνατές προπονήσεις και θέλουμε, λαμβάνοντας υπόψιν τον αντίπαλο, να παίξουμε τον τελικό και να τον κερδίσουμε».

Για την απουσία του κόσμου από τις εξέδρες:

«Πιστεύω αυτό που χάνει είναι το ποδόσφαιρο, γιατί πάμε σε έναν τελικό κι οι τελικοί είναι φιέστες για το ποδόσφαιρο. Σχετικά με τους ποδοσφαιριστές κι εμάς, λόγω της πανδημίας, έχουμε συνηθίσει να παίζουμε χωρίς κόσμο. Η παρουσία του δικού μας κόσμου δεν θα είναι φυσική, αλλά κάπου θα βρίσκεται για να μας στηρίζει».

Για τις νίκες επί του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα:

«Όλα τα παιχνίδια είναι διαφορετικά. Δεν έχουμε κάποιο πλεονέκτημα. Αντιμετωπίζουμε έναν αντίπαλο που παίζει καλό ποδόσφαιρο, δύσκολο. Δεν κοιτάζω προς τα πίσω και δεν θεωρώ πως έχουμε κάποιο προβάδισμα. Τα παιχνίδια πρέπει να μπεις και να τα παίξεις. Η ομάδα με την περισσότερη όρεξη θα το κερδίσει».

Για την περίπτωση πέναλτι:

«Πάντα δουλεύουμε τα πέναλτι, αλλά ποτέ δεν μπορείς να προγραμματίσεις κάτι. Στην περίπτωση που φτάσουμε στα πέναλτι, θα έχουν υπάρξει αλλαγές. Έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά, αλλά τα πέναλτι έχουν να κάνουν και με την τύχη».

Για το τι θα πει πριν τον τελικό:

«Ποτέ δεν προγραμματίζω τι θα πω σε μία ομιλία. Εκείνη τη στιγμή θα πω ό,τι βγει από την καρδιά μου. Έτσι είναι πιο αληθινός.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που πρέπει να παλέψουμε για αυτό το Κύπελλο. Ο πρώτος τα δύο νταμπλ στην ιστορία της ομάδας. Ένα ιστορικό κίνητρο. Το δεύτερο είναι οι τρεις χαμένοι τελικοί Κυπέλλου Ελλάδας της ΑΕΚ από τον ΠΑΟΚ. Αυτό το γεγονός μας δίνει έξτρα κίνητρο, για να δώσουμε κάτι παραπάνω σε αυτόν τον τελικό. Ίσως αύριο βγει κάτι πιο ενδιαφέρον από την ομιλία μου».

Για το αν θα επιλέξει παίκτες που έπαιξαν κυρίως στο Κύπελλο Ελλάδας:

«Δεν είναι τίποτα σίγουρο ακόμη, αλλά σε μισή ώρα εσείς μπορεί να την ξέρετε. Βλέπω πως βγαίνουν διάφορα, οπότε καταλαβαίνω πως υπάρχουν καλοί πληροφοριοδότες. Θα περιμένω έως το τέλος».

Για τον αρχηγό της ομάδας, Σέρχιο Αραούχο:

«Ο Σέρχιο δείχνει τη φιλοσοφία της ομάδας μας. Της αγάπης, του πάθους, της επαγγελματικότητας. Τραυματίζεται γιατί έχει ξερό κεφάλι και θέλει να είναι πάντα παρών. Η αυτοθυσία του περνούσε και στους υπόλοιπους παίκτες. Είναι ένας τεράστιος άνθρωπος, με πολύ υψηλές αξίες και ένας από τους πολλούς πολεμιστές που έχουμε μέσα στην ομάδα. Τόσο ο Σέρχιο, τόσο οι συμπαίκτες του, έδωσαν ό,τι είχαν και γι' αυτό καταφέραμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και βρισκόμαστε σε έναν τελικό. Νιώθω ευγνώμων στους ποδοσφαιριστές, νιώθω περήφανος που προπονώ αυτό το γκρουπ, γιατί τα έχουν δώσει όλα.

Σε αυτόν τον τελικό ήταν πολύ δύσκολο να στήσω την ομάδα, γιατί εμείς ως προπονητές θα πρέπει να μιλήσουμε και να συντονίσουμε, όσους θα παίξουν, όσους θα μείνουν στον πάγκο ή εκτός αποστολής. Όσοι έχουμε παίξει ποδόσφαιρο, ξέρουμε πως θέλουμε να είμαστε σε κάθε ματς. Άλλες φορές είσαι δίκαιος, άλλες φορές γίνεσαι άδικος. Συνεχίζουμε ως γκρουπ, όμως».

Για το αν η απουσία του Σέρχιο Αραούχο συσπείρωσε κι άλλο την ομάδα, όπως συνέβη με τον Πέτρο Μάνταλο το 2018:

«Δείχνει πως δουλεύουν ως γκρουπ. Όλοι οι ποδοσφαιριστές ήταν πολύ σημαντικοί».

Για αν σκεφτόταν μόλις ήρθε πως έναν χρόνο μετά θα μπορούσε να ζήσει όλα αυτά:

«Όταν δέχθηκα αυτήν την πρόκληση το είχα στο μυαλό μου. Είχα αναλύσει κάθε ποδοσφαιριστή μαζί με το σταφ, είχαμε αναλύσει το πρωτάθλημα και το μόνο που επιθυμούσα ήταν να έχω χρόνο για να δουλέψω. Δεν ήταν εύκολο, αλλά καταφέραμε και κερδίσαμε το πρωτάθλημα, διεκδικούμε το Κύπελλο, αλλά αυτό που μου γεμίζει τη ψυχή, είναι η διαδρομή. Από την πρώτη ημέρα, έως σήμερα»

Για τον ΠΑΟΚ που περιμένει:

«Μία ομάδα επικίνδυνη, που ξέρει τι παίζει. Από τον τερματοφύλακα, έως την τελική προσπάθεια. Είναι μία ομάδα καλά δουλεμένη. Από τις στατικές φάσεις, έως την κυκλοφορία της μπάλας. Έχει έναν πολύ καλό προπονητή και θα είναι ένα όμορφο παιχνίδι. Ο τελικός δεν θα έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια.


Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0