Football Talk

Το Νιούκαστλ - Μπαρτσελόνα του 2003 αναβιώνει ξανά στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ»! (video)

Το Νιούκαστλ - Μπαρτσελόνα του 2003 αναβιώνει ξανά στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ»! (video)

Στο Champions League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου θα αγωνίζεται η Νιούκαστλ, η οποία κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια. Ποιο ήταν όμως το τελευταίο της παιχνίδι στον θεσμό; Πριν από 20 χρόνια, απέναντι στη Μπαρτσελόνα, στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ».

Όλη τη χρονιά πάλευε για αυτό, η σταθερότητα που επέδειξε ήταν εντυπωσιακή και πλέον, ο στόχος της πήρε σάρκα και οστά. Η Νιούκαστλ θα αγωνίζεται στο Champions League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, καθώς ο βαθμός που απέσπασε στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» από τη Λέστερ, ήταν αρκετός για να το εξασφαλίσει και μαθηματικά.

Με το σφύριγμα της λήξης, άπαντες «ξέσπασαν» σε πανηγυρισμούς, διότι ήξεραν πόσο σημαντικό είναι αυτό. Η αναμονή τελείωσε και οι «καρακάξες», για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, θα βρεθούν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ωστόσο, το ερώτημα είναι ποιο ήταν το τελευταίο τους ματς στον εν λόγω θεσμό… Για να το βρούμε, πρέπει να γυρίσουμε τον χρόνο, 20 έτη πίσω. Στο μακρινό 2003 και στον Μάρτιο εκείνο του ημερολογιακού έτους, με τις «καρακάξες» να υποδέχονται τη Μπαρτσελόνα.

Στον πάγκο τους βρισκόταν ο Σερ Μπόμπι Ρόμπσον, αλλά το 2-2 της προηγούμενης αγωνιστικής με την Ίντερ, δεν γινόταν να αποτελέσει οδηγό και για την αναμέτρηση κόντρα στους Καταλανούς. Ο Κλάιφερτ άνοιξε το σκορ στο 60ο λεπτό και ο Τιάγκο Μότα διαμόρφωσε το τελικό 2-0 για τη Μπαρτσελόνα, που είχε στο ρόστερ της τον Βίκτορ Βαλντές, τον Τσάβι και τον Ρικέλμε.

Πλέον, τέτοιου είδους νύχτες επιστρέφουν στο Νιούκαστλ, χάρη φυσικά στον «αρχιτέκτονα» της επιτυχίας, τον Έντι Χάου, 18 μήνες μετά την πρόσληψή του…

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0