Football Talk

Άρης: Τα πάνω και τα κάτω των «κιτρίνων» στη φετινή Super League – Απωθημένο ο ευρωπαϊκός όμιλος και το Κύπελλο

Άρης: Τα πάνω και τα κάτω των «κιτρίνων» στη φετινή Super League – Απωθημένο ο ευρωπαϊκός όμιλος και το Κύπελλο

Ο στόχος της πέμπτης θέσης για τον Άρη επετεύχθη, ωστόσο για άλλη μία φορά δεν μπόρεσε να πάει μακριά σε Ευρώπη και Κύπελλο Ελλάδος. Το BN Sports σας παρουσιάζει τα θετικά, τα αρνητικά, αλλά και τις αξιοσημείωτες στιγμές της σεζόν των «κιτρίνων».

Ξεκίνησε με το όνειρο της εισόδου σε ευρωπαϊκούς ομίλους, αλλά δεν μπόρεσε να το πραγματοποιήσει. Στο Κύπελλο Ελλάδας Novibet έπεσε πάνω στον Ολυμπιακό, οπότε έμεινε μακριά από τον τελικό. Στο… τέλος της ημέρας, όμως, ο Άρης, για 5η διαδοχική χρονιά, εξασφάλισε το ευρωπαϊκό του εισιτήριο για την επόμενη σεζόν και μαζί του, ακόμα μία ευκαιρία για να επιτύχει τους μεγάλους του στόχους.

Τα 3 «πάνω»

Το «πολύτιμο» ευρωπαϊκό εισιτήριο

Ο αρχικός στόχος των «κιτρίνων», τελικά επετεύχθη. Ο Άρης, παρά το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να μπει στους ομίλους τη φετινή σεζόν, ήθελε την ευκαιρία να το προσπαθήσει εκ νέου και την επόμενη χρονιά. Κάτι που εν τέλει κατάφερε για 5η διαδοχική περίοδο, παρουσιάζοντας μία σταθερότητα ως προς το συγκεκριμένο κομμάτι. Επόμενος στόχος, η είσοδος σε ευρωπαϊκό όμιλο.

Ο Βλαντιμίρ Νταρίντα που δείχνει… το δρόμο

O Τσέχος μέσος ήρθε στη Θεσσαλονίκη το χειμώνα και δεν άργησε να δείξει την κλάση του. Έκανε τη διαφορά σχεδόν αμέσως, ανεβάζοντας την ποιότητα του Άρη στη μεσαία γραμμή του συλλόγου. Η συνεισφορά του επιθετικά ήταν επίσης σπουδαία, καθώς σε 23 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, πέτυχε 5 γκολ, μοιράζοντας παράλληλα 4 ασίστ. Ο Νταρίντα, λοιπόν, δείχνει το… δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν μεταγραφικά οι «κίτρινοι», κατά τη θερινή περίοδο.


Η «διαστημική» σεζόν του Πάλμα ανεβάζει τις μετοχές του

Ο απόλυτος πρωταγωνιστής του φετινού Άρη. Ένας από τους σημαντικότερους λόγους που οι Θεσσαλονικείς κατόρθωσαν να επιτύχουν το στόχο της εξόδου στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν. Υπήρξε καταλυτικός σε πολλά παιχνίδια, χαρίζοντας πολύτιμα αποτελέσματα με τα 13 του γκολ και τις 8 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Πράγμα που ανεβάζει, άλλωστε, τη χρηματιστηριακή του αξία, η οποία θα προσφέρει, καθώς φαίνεται, οικονομική «ανάσα» στον Άρη.


Τα 3 «κάτω»

Οι 3 αλλαγές προπονητών

Ο Χερμάν Μπούργος έδειξε ότι δεν μπορούσε να προσφέρει κάτι παραπάνω στο σύλλογο, με την αποχώρησή του να έρχεται από πολύ νωρίς στη σεζόν, στις 30 Αυγούστου του 2022. Ο Άλαν Πάρντιου κατάφερε να φέρει μαζί του άλλον… αέρα όταν κάθισε στον πάγκο της ομάδας, αλλά τα αρκετά αρνητικά αποτελέσματα έπειτα από την αλλαγή του έτους, σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από τον Ολυμπιακό στους «8», είχαν ως συνέπεια να μη μακροημερεύσει. Διάδοχός του ο Τόλης Τερζής, ο οποίος «μάζεψε» κάπως την ομάδα και πέτυχε το στόχο της πέμπτης θέσης.

Άλλη μία σεζόν δίχως Ευρώπη το φθινόπωρο…

Αποτελεί εδώ και αρκετά χρόνια το μεγαλύτερο στόχο του συλλόγου και των φιλάθλων του. Για άλλη μια φορά, όμως, αποχαιρέτησε στα προκριματικά. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ ήταν η ομάδα, που αποδείχθηκε ως… ανυπέρβλητο εμπόδιο για τους «κιτρίνους» το περασμένο καλοκαίρι.

Πρόωρος αποκλεισμός από το Κύπελλο Ελλάδας

Το Κύπελλο αποτελεί άλλη μία «πονεμένη» ιστορία για τον Άρη. Είναι ένας στόχος, που οι Θεσσαλονικείς ευελπιστούν να κατακτήσουν, ωστόσο εδώ και αρκετές σεζόν, μένουν μακριά από τον τελικό. Ο Ολυμπιακός σταμάτησε φέτος το ταξίδι τους στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Ο MVP

Ποιος άλλος; Ο Λουίς Πάλμα!

Δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Λουίς Πάλμα. Ο 23χρονος εξτρέμ ηγήθηκε επιθετικά του Άρη, είχε σημαντική συνεισφορά τερμάτων και έδωσε αρκετές λύσεις σε κομβικά σημεία της σεζόν.

To «χρυσό βατόμουρο»

Το… πυροτέχνημα Αντρέ Γκρέι

Ο Αντρέ Γκρέι. Ήρθε με… περγαμηνές, ξεκίνησε εντυπωσιακά με τα πέντε τέρματα στα προκριματικά του Conference League, αλλά στη συνέχεια «ξεφούσκωσε». Οι εμφανίσεις του κατά κύριο λόγο κινήθηκαν σε μέτρια επίπεδα και ουσιαστικά δεν μπόρεσε ποτέ να δικαιολογήσει το ακριβό του συμβόλαιο.

5793043.jpg

Η φάση της σεζόν

Δε χρειάζεται ιδιαίτερη κουβέντα. Το τέρμα που σημείωσε ο Λουίς Πάλμα με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, στην αναμέτρηση κόντρα στον Ολυμπιακό στο «Κλ. Βικελίδης» για τα Play Off της Super League, είναι αδιαμφισβήτητα το απόλυτο highlight του Άρη για τη φετινή σεζόν.

Το ματς της σεζόν

Και πάλι το ματς με τους Πειραιώτες στα Play Off στη Θεσσαλονίκη. Η νίκη με 2-1, σε συνδυασμό με το 2-2 που είχε προηγηθεί στο «Γ. Καραϊσκάκης», «ενταφίασε» για τα καλά κάθε φήμη περί των σχέσεων μεταξύ των δύο συλλόγων.

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0