Football Talk

Νότιγχαμ Φόρεστ – Άρσεναλ 1-0: Πρωταθλήτρια η Σίτι, στην Premier League και τη νέα σεζόν οι «κόκκινοι»!

Νότιγχαμ Φόρεστ – Άρσεναλ 1-0: Πρωταθλήτρια η Σίτι, στην Premier League και τη νέα σεζόν οι «κόκκινοι»!

Και κάπου εδώ, τελειώσαμε. Το πρωτάθλημα βάφτηκε γαλάζιο. Η Μάντσεστερ Σίτι τα κατάφερε! Η Άρσεναλ ολοκλήρωσε την… αυτοκτονία της με ήττα στο «Σίτι Γκράουντ» από τη Νότιγχαμ Φόρεστ και με το τελικό 1-0, οι «πολίτες» είναι και επίσημα πρωταθλητές, για 4η φορά στην τελευταία πενταετία!

Μπορεί μία ομάδα με 80% ποσοστό κατοχής της μπάλας σε μία ολόκληρη αναμέτρηση να μην σκοράρει; Μπορεί. Είναι δυνατόν η ίδια ομάδα, όχι απλώς να μην βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, αλλά και να ηττηθεί; Η απάντηση είναι ξεκάθαρη, με την Άρσεναλ να βιώνει ακριβώς αυτό στο «Σίτι Γκράουντ» στην αναμέτρηση απέναντι στη Νότιγχαμ Φόρεστ.

 

Οι «κανονιέρηδες» παρατάχθηκαν για πρώτη φορά στη φετινή Premier League με τρία στόπερ, απείλησαν για πρώτη φορά στο 11ο λεπτό, έπειτα από υπέροχη προσπάθεια του Έντεγκααρντ, αλλά στο 20’ «τιμωρήθηκαν» στην πρώτη… επίθεση των γηπεδούχων.

Λάθος του Νορβηγού σε νευραλγικό χώρο, κόντρα επίθεση και άψογη συνεργασία των Γουάιτ και Αβονίγι για το 1-0 της Νότιγχαμ Φόρεστ, με τον τελευταίο να στέκεται και ολίγον τι τυχερός, καθώς η μπάλα βρήκε πάνω του για να πάει στα δίχτυα.

Από εκεί και πέρα, και μέχρι και την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, ό,τι σημαντικότερο παρακολουθήσαμε ήταν ένα σουτ στην κίνηση του Τροσάρ που κατέληξε άουτ, με την Άρσεναλ να είναι φλύαρη και ακίνδυνη, αισθανόμενη πως το πρωτάθλημα… τελείωσε.

Στην επανάληψη, το ματς εξακολούθησε να βρίσκεται στο ίδιο μομέντουμ, με τους Λονδρέζους να απειλούν για πρώτη φορά στο δίλεπτο 60-61’, με δύο σουτ των Σάκα και Ζορζίνιο.

Ωστόσο, η Νότιγχαμ συνέχιζε να διαχειρίζεται σωστά το ματς, γνωρίζοντας πως αν αντέξει, εξασφαλίζει από τώρα την παραμονή της στην Premier League. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης βρισκόταν στο γήπεδο και παρακολουθούσε τις προσπάθειες των παικτών του, με τον Γκιμπς Γουάιτ να είναι μία «ανάσα» από το 2-0 στο 67΄, μετά το λάθος του Μπεν Γουάιτ.

Ο ρυθμός έπεφτε όσο πηγαίναμε προς το φινάλε, οι αλλαγές δεν βοήθησαν και οι «κανονιέρηδες» τερματίζουν δεδομένα πλέον στην 2η θέση του πρωταθλήματος, σε μία επική σεζόν για αυτούς, που όμως δεν μετουσιώθηκε στον πρώτο τίτλο μετά το 2004.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0