Football Talk

Premier League: «Κλειδώνει» η τετράδα – Μέσα η Γιουνάιτεντ, εκτός Champions League η Λίβερπουλ!

Premier League: «Κλειδώνει» η τετράδα – Μέσα η Γιουνάιτεντ, εκτός Champions League η Λίβερπουλ!

Και κάπου εδώ, φτάνουμε στο τέλος, με την τετράδα της Premier League να διαμορφώνεται και… επίσημα. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα βρίσκεται σε αυτήν, η Λίβερπουλ που σώθηκε από το τελευταίο εντός έδρας γκολ του Ρομπέρτο Φιρμίνο, μοιάζει πως θα αγωνίζεται στο Europa League την επόμενη σεζόν.

Στο τελευταίο του παιχνίδι στο «Άνφιλντ», με τον κόσμο να τον αποθεώνει για όσα έχει χαρίσει στη Λίβερπουλ, ο Φιρμίνο με γκολ στο 89' διατήρησε ζωντανές τις απειροελάχιστες ελπίδες των «κόκκινων» για την 4άδα με το 1-1 κόντρα στην Άστον Βίλα. Με γκολ στο φινάλε η Έβερτον πήρε σπουδαίο βαθμό για την επιβίωση (1-1 με Γουλβς), με «αεροπλανικό» του Καζεμίρο η Γιουνάιτεντ πέρασε από την έδρα της Μπόρνμουθ (1-0), ισόπαλο το ντέρμπι 10άδας (Φούλαμ – Πάλας 2-2).

Λίβερπουλ – Άστον Βίλα 1-1

Ο Ουνάι Έμερι θα ήταν χαρούμενος από την άνεση την οποία έβγαζε η Βίλα στον αγωνιστικό χώρο και την ηρεμία στο παιχνίδι της. Με κατοχή της μπάλας, με σωστό πρέσινγκ, καταφέρνοντας να μην επιτρέψει στην Λίβερπουλ να τρέξει ή να δώσει ρυθμό στο ματς, οι «χωριάτες» διατήρησαν το παιχνίδι εκεί που το ήθελαν, δίχως φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Και μάλιστα κέρδισαν πέναλτι στο 20ο λεπτό σε ξεπέταγμα του Γουότκινς προς την περιοχή, με τον Κονατέ να πέφτει κάπως άτσαλα πάνω του, παρά την επαφή που έκανε και με την μπάλα.

Ο Άγγλος που πήρε την παράβαση ανέλαβε και την εκτέλεση από την άσπρη βούλα, όμως, έστειλε την μπάλα άουτ, για να πάρει εκδίκηση για τον συμπαίκτη του λίγο αργότερα ο Τζέικομπ Μέρφι. Σε φάση διαρκείας και με τους παίκτες του Κλοπ – που απουσίαζε από τον πάγκο λόγω της τιμωρίας του – να μην μπορούν να διώξουν και να λήξουν τον συναγερμό, έγινε το γέμισμα από δεξιά προς το δεύτερο δοκάρι και ο Μέρφι που καλυπτόταν απόλυτα, με πλασέ στην κίνηση έγραψε το 1-0. Ο Σαλάχ έμενε εκτός κλίματος, η οργάνωση της Βίλα ήταν τέτοια που απέφευγε τις μεγάλες φάσεις, ενώ, στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Μινγκς γλίτωσε την αποβολή για το επικίνδυνο χτύπημα στον Χάκπο.

Στο 55ο λεπτό η Λίβερπουλ ευτύχησε να βρει γκολ ισοφάρισης, αλλά έπειτα από έλεγχο του VAR ο Φαν Ντάικ θεωρήθηκε πως συμμετέχει στη φάση – αφού κάνει το πρώτο γύρισμα στον Κονατέ – από θέση οφσάιντ, παρά το γεγονός πως παίρνει την μπάλα από αντίπαλο! Τουλάχιστον αυτό είδαν όλοι και ακόμα νωρίτερα στο γέμισμα που έγινε από τον Άρνολντ. Αναμφίβολα απόφαση που προκαλεί απορίες γι' ακόμα μια φορά. Ο Χάκπο ήταν εκείνος που είχε στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά του κόπηκε η χαρά... Ήταν λογικό όλο το παιχνίδι να έχει μεταφερθεί πλέον στο μισό γήπεδο της Βίλα, η οποία αντιστεκόταν.

Οι Φιρμίνο και Μίλνερ πέρασαν στο ματς στο τελευταίο 20λεπτο, στην τελευταία τους εμφάνιση στο «Άνφιλντ» έπειτα από χρόνια τιμής της κόκκινης φανέλας και στο 73' ο Άρνολντ ανενόχλητος έκανε κακό σουτ πάνω στον Μαρτίνες. Σαν να ήταν γραμμένο σε κάποιο άστρο και στο σενάριο που είχε φτιάξει η μοίρα, ο Φιρμίνο το 89' με υπέροχη προβολή σε απίθανη ασίστ του Σαλάχ από δεξιά έγραψε το 1-1, το οποίο ήταν και το αποτέλεσμα της αναμέτρησης. Πλέον είναι σχεδόν οριστικό ότι η Λίβερπουλ θα βρίσκεται εκτός 4άδας, αφού οι Νιούκαστλ και Γιουνάιτεντ χρειάζονται απλά έναν βαθμό από τα δύο τελευταία τους ματς για να μην... αυτοκτονήσουν. 

Γουλβς – Έβερτον 1-1

Εξαιρώντας την προσοχή που έπρεπε να έχει ο ΜακΝιλ από την πλευρά του για τα σπριντ που θα μπορούσε να κάνει και να προκαλέσει προβλήματα ο Αντάμα Τραορέ, η Έβερτον είχε αυτοπεποίθηση και ορμή στο παιχνίδι της. Τη στιγμή που η Γουλβς απολάμβανε χαλαρή την ηλιόλουστη μέρα στο «Μολινό», η ομάδα του Ντάις έψαχνε τον τρόπο να πάρει όλους τους βαθμούς για την επιβίωση. Ο Κάλβερτ – Λιούιν ήταν η κύρια πηγή απειλής για την εστία του Σα, τα «ζαχαρωτά» στέκονταν πολύ καλά, αλλά όσο η μπάλα δεν μπαίνει στα δίχτυα, αυτό δεν θα είναι ποτέ αρκετό.

Και αφού ο κίνδυνος από τον Τραορέ υπήρχε και απλά θα ήταν ξαφνική η στιγμή που θα πατούσε το γκάζι, το έκανε στο 34', έτρεξε όλο το μήκος του γηπέδου, τους άφησε όλους πίσω του, έκανε το σουτ, ο Πίκφορντ απέκρουσε και στο ριμπάουντ ο Χι-Τσαν έκανε το 1-0. Το γκολ αυτό προκάλεσε... μπλακ-άουτ στην Έβερτον που ξαφνικά τα 'χασε στο γήπεδο και η συγκέντρωση πήγε περίπατο. Και με δύο αναγκαστικές αλλαγές λόγω τραυματισμών, η κατάσταση έμοιαζε τρομερά δύσκολη για το κλαμπ του λιμανιού.

Γνωρίζοντας πως δεν έχει γυρίσει ματς στο οποίο βρισκόταν πίσω στο σκορ και με την Γουλβς να έχει άνεση και σωστή διαχείριση από τον Λοπετέγκι στον πάγκο, η Έβερτον θα αγόραζε δίχως δεύτερη κουβέντα έστω και τον βαθμό της ισοπαλίας. Ωστόσο, έδειχνε ότι δεν μπορούσε να τον εξασφαλίσει εύκολα. Ο Ντεμαράι Γκρέι επιχειρούσε ν' αφυπνίσει τους συμπαίκτες του, να γίνουν πιο άμεσες οι επιθέσεις της ομάδας του και το ... θαύμα έγινε στο 90' + 9'! Με γέμισμα προς το δεύτερο δοκάρι, πρώτα ο Κιν και μετά ο Ταρκόφσκι συμμετείχαν για να φτάσει η μπάλα στον Μίνα κι αυτός να σκοράρει για το τελικό 1-1 και τον σπουδαίο βαθμό για το σύνολο του Ντάις

Μπόρνμουθ  – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1

 

Γνώριζε εξαρχής ο Έρικ Τεν Χαγκ πως η τετράδα περνάει εν μέρει από το «Βιτάλιτι» και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τα κατάφερε, παρά το γεγονός πως οι γηπεδούχοι αποδείχθηκαν άκρως ανταγωνιστικοί στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» ευτύχησαν να διώξουν το άγχος από νωρίς. Προηγήθηκαν στο 9ο λεπτό με τον Καζεμίρο, με υπέροχο ψαλιδάκι από κοντά και εν συνεχεία περιορίστηκαν σε ένα παιχνίδι διαχείρισης, καθώς γνώριζαν πως η Άστον Βίλα βρισκόταν μπροστά στο σκορ στο «Άνφιλντ» απέναντι στη Λίβερπουλ.

Οι καλές στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες ήταν περιορισμένες, με τον Καζεμίρο να έχει ακόμη μία καλή στιγμή στο 41’, προτού ο Σολάνκε φτάσει στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, μία «ανάσα» μακριά από την ισοφάριση, με την προσπάθειά του να περνά ελάχιστα έξω.

Από εκεί και πέρα, ό,τι σημαντικότερο είδαμε μέχρι το φινάλε ήταν η προσπάθεια του Βέγκορστ που εξουδετερώθηκε από τον Νέτο, με τη Μπόρνμουθ να πιέζει αλλά να μην καταφέρνει να φτάσει με αξιώσεις στην εστία του Ντε Χέα.

Άμεση συνέπεια; Νίκη για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για 4η φορά στις πέντε τελευταίες επισκέψεις της στην εν λόγω έδρα και εξασφάλιση της τετράδας, με φόντο το επόμενο Champions League.

Φούλαμ – Κρίσταλ Πάλας 2-2

Μπορεί η Φούλαμ να κατάφερε να διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα την απόδοσή της ακόμη και όταν της έλειπε ο Μίτροβιτς, όμως με τον Σέρβο στην ενδεκάδα, είναι προφανές πως η δυναμική της γίνεται ολότελα διαφορετική.

Και αυτό επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φορά, με τους Λονδρέζους να μένουν στο 2-2 με την Κρίσταλ Πάλας και ο σέντερ φορ τους να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Οι «αετοί» ήταν αυτοί που πήραν προβάδισμα στο 34’ με τον Έντουαρντς, αλλά το γκολ του Μίτροβιτς στο φινάλε του ημιχρόνου αποδείχθηκε καθοριστικό.

Ισοφάρισε στο 45+8’ και «υπέγραψε» την ολική ανατροπή με τη συμπλήρωση μίας ώρας, έπειτα από ασίστ του Γουίλιαν. Τίποτα το ιδιαίτερο μέχρι το 80’, πλην μίας προσπάθειας από τον Γουίλιαν που «έβγαλε» ο Τζόνστοουν, αλλά η ομάδα του Ρόι Χότζον πάλεψε μέχρι τέλους.

Εν τέλει, δικαιώθηκε στο 84ο λεπτό, όταν ο Γουόρντ διαμόρφωσε από κοντά το τελικό σκορ, σηματοδοτώντας την 3η διαδοχική, αήττητη εξόρμηση της ομάδας του στο «Κρέιβεν Κότατζ».


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0