Football Talk

Bundesliga: Έσωσε την «παρτίδα» στο τέλος η Σάλκε – Η Χέρτα «αποχαιρετά» την μεγάλη κατηγορία

Bundesliga: Έσωσε την «παρτίδα» στο τέλος η Σάλκε – Η Χέρτα «αποχαιρετά» την μεγάλη κατηγορία

Τίτλοι τέλους για την Χέρτα καθώς πλέον λέει και επίσημα «αντίο» στην Bundesliga, η Ουιόν θα πρέπει να αρχίζει να «αγχώνεται» για την συμμετοχή της στο Champions League της επόμενης σεζόν. Ενώ η Σάλκε κατάφερε να «κλέψει» τον βαθμό της ισοπαλίας από την Άιντραχτ.

Το πρωτάθλημα Γερμανίας μπήκε στην προ τελευταία «στροφή» του με την έναρξη της 33η αγωνιστικής στην Bundesliga. Η Σάλκε κατάφερε να πάρει την ισοπαλία απέναντι στη Άιντραχτ και έβαλε «φωτιά» στην μάχη της παραμονής. Η Χέρτα πλέον αποτελεί παρελθόν από τα «μεγάλα σαλόνια» του Γερμανικού ποδοσφαίρου. Με σπουδαία εμφάνιση η Χόφενχαϊμ κατάφερε να «κλειδώσει» την παραμονή της στην μεγάλη κατηγορία και την νέα σεζόν, ενώ οι αδιάφορες Βέρντερ Βρέμης και Κολωνία έμειναν στην ισοπαλία.  


O Ντούχατς απείλησε πρώτη φορά στο 8ο λεπτό για λογαριασμό της Βέρντερ. Ο Γερμανός επιθετικός «εξαπέλυσε» ένα δυνατό σουτ, όμως ο τερματοφύλακας της Κολωνίας αντέδρασε υποδειγματικά.

Ο Τίγκες άνοιξε τον δρόμο για την νίκη της Κολωνίας στο 36ο λεπτό. Ο υψηλόσωμος επιθετικός με κοντινή κεφαλιά έκανε το 1-0.

Ο Χούμπερς παραλίγο να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, όμως η κεφαλιά που επιχείρησε πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το γκολ ισοφάρισης για την Βέρντερ ήρθε από τον Σμιντ στο 73ο λεπτό. Ο Αυστριακός μέσος με ένα υποδειγματικό τελείωμα εντός περιοχής έφερε ο ματς στα ίσα.

Μόλις στο 1ο λεπτό της αναμέτρησης ο Τερόντε με κεφαλιά έκανε πολύ νωρίς στην αναμέτρηση το 1-0.

Η απάντηση από την Άιντραχτ ήρθε στο 21’ από τον Καμάντα. Ο Γιαπωνέζος πήρε την μπάλα από τον Κόλο Μουανί και «εκτέλεσε» ιδανικά από τα όρια της μεγάλης περιοχής για το 1-1.

Ο Καμάντα έφτασε κοντά στην ολική ανατροπή πριν καν το ημίχρονο αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε για λίγα εκατοστά άουτ στο 40’.

Ο Τούτα εν τέλει ολοκλήρωσε την ανατροπή για την Άιντραχτ στο 59’. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός πήρε την μπάλα από τον Τουρέ και «εκτέλεσε» ιδανικά για το 2-1.

Ο Πόλτερ με τρομερό σουτ εντός περιοχής «κάρφωσε» την μπάλα μέσα στο τέρμα και έκανε το 2-2 στο 85ο λεπτό χαρίζοντας στην Σάλκε ένα πάρα πολύ σημαντικό βαθμό για την οικονομία του πρωταθλήματος.     

Ο Χόφμαν μόλις το 5ο λεπτό έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την Μπόχουμ. Ο Γερμανός δεν κατάφερε με κεφαλιά να βρει στόχο και παρέμεινε το 0-0.

Με τρομερή απόκρουση του Κρίστενσεν η Χέρτα συνέχισε να κρατάει ανέπαφη την εστία της μετά από κοντινή κεφαλιά του Ασάνο.

Η πρώτη αξιόλογη φάση για την Χέρτα ήρθε στο 49ο λεπτό με την κεφαλιά του Γιόβετιτς να περνάει πάνω από τα δοκάρια.

Στο 63ο λεπτό ήρθε το γκολ για την Χέρτα. Ο Τοσάρτ νίκησε τους πάντες στον αέρα παρά το ύψος του και έκανε το 1-0.

Στο 90+4’ ο Σλότερμπεκ έστειλε την Χέρτα στην Budesliga 2, καθώς με το γκολ αυτό οι γηπεδούχοι υποβηβάζονται από την μεγάλη κατηγορία.  

Ο Μπεμπού στο 22ο λεπτό εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην άμυνα της Ουνιόν και με ωραίο πλασέ έκανε το 1-0.

Στο 36ο λεπτό ο Κράμαριτς με εξαιρετική εκτέλεση πέναλτι έκανε το 2-0.

Ο Ντόεκχι δευτερόλεπτα πριν την λήξη του ημιχρόνου ξανά έβαλε την Ουνιόν στο παιχνίδι. Ο Τρίμελ με υπέροχη σέντρα βρήκε τον Ολλανδό αμυντικό, ο οποίος με κεφαλιά έκανε το 2-1.

Ο Κράμαριτς με υπέροχο τελείωμα έκανε το 3-1 στο 90ο λεπτό.

Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού ο Λάουντνι κυνήγησε μία χαμένη μπαλιά και δικαιώθηκε καθώς με ωραία ενέργεια μείωσε σε 3-2 στο 90+5’.

Ο Νταμπούρ βέβαια σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ ξανά έδωσε προβάδισμα δύο γκολ στην ομάδα του και έγραψε το τελικό 4-2.



Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0