Football Talk

Από την Premier League μέχρι και την Κύπρο: Οι πέντε πιθανοί πρόωροι πρωταθλητές

Από την Premier League μέχρι και την Κύπρο: Οι πέντε πιθανοί πρόωροι πρωταθλητές

Τα μεγάλα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ολοκληρώνονται σιγά σιγά και όσα δεν έχουν ήδη πρωταθλητή, μπορεί να μας τον «χαρίσουν» αυτό το Σαββατοκύριακο.

Πολλά από τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα είναι έτοιμα να ρίξουν «αυλαία» και σε αυτό το Σαββατοκύριακο (20/05 και 21/05) υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις μπορεί να κριθούν πέντε από αυτά.

Φυσικά από αυτήν την λίστα θα λείπει η Serie A και η La Liga καθώς Νάπολι και Μπαρτσελόνα αντιστοίχως, κατάφεραν να φτάσουν στην «πηγή» και έχουν πιεί ήδη… το νερό.

Premier League

Η Άρσεναλ φέτος πραγματοποιεί μία από τις καλύτερες σεζόν της στην τελευταία 10ετία, με την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα όμως δύσκολα μπορείς να τα «βάλεις». Η Μάντσεστερ Σίτι με την επανέναρξη του πρωταθλήματος γίνεται ολοένα και καλύτερη αγωνιστική με αγωνιστική και πλέον μετράει 11 συνεχόμενες νίκες στο Αγγλικό πρωτάθλημα.

Με αποτελέσματα σαν αυτά η Σίτι μπόρεσε να… εξαλείψει την όποια διαφορά είχαν καταφέρει να χτίσουν οι «κανονιέριδες» και πλέον με άλλη μία νίκη απέναντι στην Τσέλσι την Κυριακή (21/05) θα σηκώσει για 3η συνεχόμενη χρονιά το τρόπαιο της  Premier League στην «μπλε» μεριά του Μάντσεστερ. Οι «πολίτες» βρίσκονται στο +4 από την Άρσεναλ (και με παιχνίδι λιγότερο) δύο αγωνιστικές πριν την λήξη της σεζόν.

Αγκαλιάζει» τον τίτλο η Σίτι και τώρα… Ρεάλ (0-3) - ΤΑ ΝΕΑ

Bundesliga

Ευχάριστη «έκπληξη» αποτελεί η φετινή χρονιά του Γερμανικού πρωταθλήματος καθώς η Μπάγερν Μονάχου μετά από χρόνια δεν έχει «κλειδώσει» τον τίτλο από τις αρχές της άνοιξης (ως συνήθως) και τον διεκδικεί «μανιωδώς» μέχρι και τώρα. Η Ντόρτμουντ έχει καταθέσει «σώμα και ψυχή» στον αγωνιστικό χώρο για να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, όμως η αγωνιστική που έρχεται μπορεί να βάλει ένα «τέλος» στα όνειρα μίας ολόκληρης σεζόν.

Το Σάββατο (20/05) η Μπάγερν υποδέχεται την Λειψία στην Αλιάνζ Αρένα και θέλει μόνο την νίκη, καθώς σε περίπτωση που η Ντόρτμουντ την Κυριακή (21/05) δεν καταφέρει να πάρει το τρίποντο απέναντι στην Άουγκσμπουργκ τότε οι Βαυαροί θα «στεφθούν» για 11η φορά πρωταθλητές Γερμανίας. Η Μπάγερν είναι στο +1 από τους Βεστφαλούς δύο «στροφές» πριν τελειώσει οριστικά το πρωτάθλημα.

LIVE: Ντόρτμουντ – Μπάγερν | in.gr

Ligue 1

Το πρωτάθλημα Γαλλίας μοιάζει περισσότερο με αγώνα ταχύτητας ενός αλόγου ανάμεσα σε πόνυ. Κάπως έτσι θα νιώθει και η Παρί Σεν Ζερμέν με ένα ρόστερ γεμάτο αστέρες του αθλήματος. Μπορεί βέβαια η φετινή σεζόν να μην θεωρείτε επιτυχημένη εξαιτίας ενός ακόμη πρόωρου αποκλεισμού από το Champions League, όμως το πρωτάθλημα δείχνει να το «καθαρίζει» παίρνοντας έτσι έστω μία εγχώρια… παρηγοριά.

Η Παρί για να εξασφαλίσει τον τίτλο θέλει απλώς νίκη την Κυριακή (21/05) απέναντι στην αδύναμη Οσέρ. Βέβαια αν ο άμεσος ανταγωνισμός της, η Λανς δεν καταφέρει την ίδια μέρα να κερδίσει το παιχνίδι της με την Λοριάν τότε για τους Παριζιάνους και ένας βαθμός θα είναι υπέρ αρκετός. Η Παρί Σεν Ζερμέν βρίσκεται στον +6 από την Λανς τρεις αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα.

Παρί Σεν Ζερμέν - Λανς Προγνωστικά: Κλειδώνει το πρωτάθλημα με γκολ η Παρί

Liga Portugal

Μετά από τρία χρόνια μακριά από το πρωτάθλημα Πορτογαλίας οι «αετοί» της Λισαβόνας βάζουν τα… καλά τους και ετοιμάζονται για να ξανά ζήσουν στιγμές δόξας. Για να φτάσει πρώτα όμως η μεγάλη αυτή στιγμή η Μπενφίκα θα πρέπει την Κυριακή (21/05) να ξεπεράσει το εμπόδιο της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και μάλιστα εκτός έδρας.

Με το διπλό θα λήξει αυτόματος και η 3ετής αποχή των «αετών» από τον τίτλο και η Μπενφίκα θα πανηγυρίσει το 38ο πρωτάθλημα στην ιστορία της. Σε περίπτωση όμως που η Φαμαλικάο το Σάββατο  (20/05) «κόψει» βαθμούς από την Πόρτο και ένα απλό «Χ» θα αρκεί για να ξανά πάρει η Μπενφίκα πίσω το… αίμα της. Οι «αετοί» έχουν ένα μαξιλαράκι τεσσάρων βαθμών απέναντι στους «δράκους» δύο παιχνίδια πριν την λήξη του πρωταθλήματος.

Απέδρασε" από το Πόρτο η Μπενφίκα - www.ertsports.gr

Πρωτάθλημα CYTA

Το Ελληνικό πρωτάθλημα έχει πλέον ολοκληρωθεί με κάθε επισημότητα, το Κυπριακό από την άλλη όμως καλά κρατεί. Ο Άρης Λεμεσού είναι μόλις δύο αγωνιστικές από το να γράψει ιστορία. Η ομάδα από την Λεμεσό δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει ποτέ στην ιστορία της το πρωτάθλημα και φέτος είναι μπροστά σε μία μοναδική ευκαιρία.

Ο Άρης Λεμεσού θα αντιμετωπίσει την Ομόνοια το Σάββατο (20/05) και θέλει απλός καλύτερο αποτέλεσμα από τον ΑΠΟΕΛ που αγωνίζεται 24 ώρες μετά, την Κυριακή (21/05) απέναντι στον Απόλλωνα Λεμεσού. Σε περίπτωση που οι δύο ομάδες φέρουν τα ίδια αποτελέσματα τότε τα πάντα θα κριθούν στην τελευταία αγωνιστική, εκεί όπου θα «κονταροχτυπηθούν» μεταξύ τους στην Λευκωσία, σε μία «μάχη» που θα κρίνει και τον πρωταθλητή. Αυτή την στιγμή ο Άρης Λεμεσού βρίσκεται στο +3 από το ΑΠΟΕΛ, μόλις δύο αγωνιστικές πριν το τέλος.   

Κόλλησαν» στο... μηδέν στο «Άλφαμεγα Stadium» Άρης και ΑΠΟΕΛ (ΒΙΝΤΕΟ) |  AlphaNews.Live

Άγγελος Κρεμαστός
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0