Football Talk

Λυών – Μονακό 3-1: Με «ανατροπάρα» η Ευρώπη… πλησιάζει

Λυών – Μονακό 3-1: Με «ανατροπάρα» η Ευρώπη… πλησιάζει

Μπορεί η Λυών να βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 2ο λεπτό απέναντι στην Μονακό, όμως με περίσσια ψυχικά αποθέματα, βρήκε την δύναμη όχι απλώς να επιστρέψει στο παιχνίδι αλλά και να πάρει μία σπουδαία νίκη με 3-1. Οι γηπεδούχοι πλέον κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να προλάβουν το… τρένο της Ευρώπης για του χρόνου.

Με το χειρότερο δυνατό ξεκίνημα άρχισε η αναμέτρηση για την Λυών μετά το γκολ-πέναλτι της Μονακό στο 2ο μόλις λεπτό. Οι γηπεδούχοι όμως δεν παράτησαν ποτέ την αναμέτρηση και στο τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή ήταν αυτοί που πανηγύρισαν έξαλλα ένα τεράστιο τρίποντο για την 36η αγωνιστική της Ligue 1. Η Ευρωπαϊκή έξοδος είναι μόλις έναν βαθμό μακριά, αλλά η Λυών δεν κρατάει την τύχη στα «χέρια» της.

 

Μόλις στο 1ο λεπτό της αναμέτρησης ο Λόπες έκανε πέναλτι μέσα στην περιοχή του και έδωσε ανεπανάληπτη ευκαιρία στην Μονακό για να προηγηθεί. Ο Μπεν Γεντέρ δεν σπαταλά αυτό το… δώρο και από τα 11 βήματα έκανε το 1-0.

Ο Τζεφίνιο πήγε να απαντήσει για τους γηπεδούχους μόλις στο 4ο λεπτό όμως Νιούμπελ έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Η Λυών συνέχισε να πιέζει και στο 10’ απείλησε με μακρινό σουτ του Τσέρκι. Αυτή την φορά όμως ο τερματοφύλακας δεν χρειάστηκε να παρέμβει καθώς η μπάλα πέρασε για λίγο άουτ.

Ο Τσέρκι δεν τα παράτησε και στο 20ο λεπτό έφτασε μία ανάσα από το γκολ. Ο νεαρός Γάλλος επιχείρησε το σουτ εντός περιοχής με τον Γερμανό κίπερ όμως να αποκρούει και πάλι.

Στο 39ο λεπτό ήρθε η δικαίωση για την Λυών. Μετά από πολλές προσπάθειες ο Μπαρκόλα βρήκε τον Λακαζέτ και ο δεύτερος κατάφερε να νικήσει για πρώτη φορά στην αναμέτρηση τον Νιούμπελ και έκανε το 1-0. Ο Γάλλος βρίσκεται σε «δαιμονιώδη» φόρμα καθώς πέτυχε το 26ο του γκολ στην σεζόν.

Στο 57ο λεπτό ο Κακουαρέτ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα των Μονεγάσκων και με ωραίο τελείωμα ολοκλήρωσε την ανατροπή για τους γηπεδούχους κάνοντας το 2-1.

Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Τσέρκι μετά από τρομερή ατομική ενέργεια και άπιαστο σουτ στην γωνία του Νιούμπελ κάνοντας το 3-1 στο 78ο λεπτό «κλειδώνοντας» οριστικά το παινχίδι..  

 



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λυών (Λ. Μπλαν): Λόπες, Κουμπεντί, Ντιομάντ, Λουκέμπα, Ταγκλιαφίκο, Κακερέ, Τολισό, Μπαρκολά, Σερκί, Τζεφίνιο (76’ Μέντες), Λακαζέτ

Μονακό (Φ. Κλεμέν): Νιούμπελ, Ενρίκε, Ματσιμά, Ντισασί, Γιάκομπς, Ματαζό (64’ Καμαρά), Φοφανά, Βάντερσον, Γκολοβίν (71’ Ντιατά), Ακλιούς, Μπεν Γεντέρ (71’ Εμπολό)

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0