Football Talk

Βασιλεία – Φιορεντίνα 1-3 (παρ.): Ευρωπαϊκός τελικός μετά από 33 χρόνια, με «buzzer beater» του Μπαράκ (video)

Βασιλεία – Φιορεντίνα 1-3 (παρ.): Ευρωπαϊκός τελικός μετά από 33 χρόνια, με «buzzer beater» του Μπαράκ (video)

Απανωτές εναλλαγές στο σκορ και στα συναισθήματα. Η Φιορεντίνα μετά από ένα τρομερό παιχνίδι στην Ελβετία νίκησε με 3-1 την Βασιλεία και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Europa Conference League.

 Ο Μπαράκ σε «νεκρό» χρόνο σκόραρε το γκολ που χάρισε την πρόκριση στην Φιορεντίνα και την στέλνει στον τελικό του Europa Conference League που θα διεξαχθεί στην πατρίδα του, την Πράγα. Ey

Η Βασιλεία κατέθεσε ότι «αποθέματα» ψυχικής δύναμης είχε στον αγωνιστικό χώρο αλλά οι «Βιόλα» της στέρησαν το… όνειρο ενός ευρωπαϊκού τελικού.

Το  προβάδισμα πήρε η Φιορεντίνα με την κοντινή κεφαλιά του Γκονζάλες μετά την εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ του Μπιράγκι στο 35ο λεπτό και έκανε το 1-0.

Ο Μποναβεντούρα πήγε να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του όμως η κεφαλιά που επιχείρησε δεν μπόρεσε να νικήσει τον εκπληκτικό Χιτζ.

Οι Ελβετοί ισοφάρισαν τους «Βιόλα» μετά από μία εξαιρετική ενέργεια του Αμντουνί ο οποίος «εκτέλεσε» από πλάγια θέση τον αντίπαλο κίπερ και έκανε το 1-1 στο 55ο λεπτό.

Άλλη μια φάση για τον Μποναβεντούρα. Ο Ιταλός μέσος πήρε την μπάλα από τον Μπιράγκι αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο «κεφάτος» Γκονζάλες στο 72ο λεπτό κυνήγησε μία σχεδόν «χαμένη» φάση και βγήκε κερδισμένος. Πήρε την μπάλα και κατάφερε να νικήσει τον αντίπαλο κίπερ για να κάνει το 2-1.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση εκεί όπου η Φιορεντίνα απείλησε πρώτη με τον Γιόβιτς στο 94. Ο Σέρβος επιθετικός προσπάθησε να νικήσει τον αντίπαλο κίπερ με κεφαλιά όμως ο Χιτζ ήταν σε ετοιμότητα.

Ο Μποναβεντούρα συνέχισε να χάνει ευκαιρίες και μετά το 90λεπτο. Στο 100’ ο Ιταλός με ωραία κίνηση στην περιοχή δεν κατάφερε να «εκτελέσει» σωστά τον Ελβετό τερματοφύλακα χάνοντας μία σπουδαία ευκαιρία.

Το παιχνίδι διακόπηκε για μερικά λεπτά όταν ένα φορείο κατευθύνθηκε προς την κερκίδα των οπαδών της Φιορεντίνα καθώς ένας φίλαθλος των «Βιόλα» έχριζε ιατρικής βοήθειας. Μετά τις απαραίτητες ενέργειες των γιατρών η αναμέτρηση συνεχίστηκε κανονικά.

Στο 123’ ο Γιόβιτς έχασε άλλη μια μοναδική ευκαιρία καθώς από άκρως πλεονεκτική θέση μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.  

Με υπέροχο σουτ μέσα από την περιοχή ο Μπαράκ κατάφερε να βάλει το γκολ που έψαχνε «μανιωδώς» η Φιορεντίνα. Στο 129’ ο Τσέχος έκανε το 3-1 και… λύτρωσε τους «Βίολα» 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βασιλεία (Χ. Φόγκελ): Χιτζ, Λανγκ, Άνταμς, Πέλμαρντ, Εντογέ, Τσάκα (88' Φρέι), Μπέργκερ (106' Μάλες), Καλαφιόρι, Αγκουστίν, Αμντούνι, Ντιούφ

Φιορεντίνα (Β. Ιταλιάνο): Τερατσιάνο, Μπιράγκι, Ίγκορ (56' Ρανιέρι), Μιλένκοβιτς, Ντόντο, Καστροβίλι, Άμραμπατ, Μποναβεντούρα (96' Μπαράκ), Μπρέκαλο (46' Ικονέ), Καμπράλ (91' Γιόβιτς), Γκονζάλες


Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0