Football Talk

Σεβίλλη - Γιουβέντους 2-1 (παρ.): «Φουλάρει» για το 7ο, αλλά εκεί έχει... Μουρίνιο! (video)

Σεβίλλη - Γιουβέντους 2-1 (παρ.): «Φουλάρει» για το 7ο, αλλά εκεί έχει... Μουρίνιο! (video)
Η Σεβίλλη έκανε το... χρέος της απέναντι στην παράδοση που έχει χτίσει στο Europa League! «Πέταξε» εκτός τη Γιουβέντους στην παράταση (18/05, 2-1) και πλέον, καλείται να «σπάσει» το απόλυτο του Ζοσέ Μουρίνιο σε ευρωπαϊκούς τελικούς, για να αποδείξει και με τη... βούλα, πως ο θεσμός της ανήκει!
Επιστροφή στον τελικό του πολυαγαπημένου της θεσμού για τη Σεβίλλη, μετά από δύο χρόνια απουσίας! Οι Ανδαλουσιάνοι χρειάστηκαν μία ανατροπή και 120 αγωνιστικά λεπτά για να «λυγίσουν» τη Γιουβέντους (18/05, 2-1) και να προκριθούν με συνολικό σκορ 3-2, αλλά τα κατάφεραν και «έκλεισαν» μία θέση για τον τελικό του Europa League, στις 31 Μαΐου στη Βουδαπέστη.

«Χρυσή» ευκαιρία για το 5ο Europa League των Σεβιγιάνων (2014, 2015, 2016, 2020) και 7ο αν συνυπολογιστούν και τα Κύπελλα UEFA (2006, 2007), αλλά το έργο της, απέναντι στη Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο, μόνο εύκολο δεν θα είναι.

Άλλωστε, ο Special One είναι... ειδικός στους ευρωπαϊκούς τελικούς, έχοντας το 5/5 σε κατακτήσεις, με τις ομάδες του να έχουν προηγηθεί σε όλες τις περιπτώσεις!

Η Γιουβέντους είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της αναμέτρησης. Ο Μπόνο, ωστόσο, είπε «όχι» στην κοντινή κεφαλιά του Γκάτι στο 15ο λεπτό, μετά από εκτέλεση κόρνερ.



Ο Εν Νεσίρι «απάντησε» για τη Σεβίλλη δέκα λεπτά αργότερα (25'). Τόσο στη δική του προσπάθεια, όμως, όσο και σε αυτήν του Ακούνια στο 31', ο Σέζνι αντέδρασε σωστά, αποσοβώντας τον κίνδυνο.

 
Ο «χορός» των χαμένων ευκαιριών συνεχίστηκε και στο 34', οι φιλοξενούμενοι «άγγιξαν» το γκολ. Το σουτ του Κιν, όμως, εντός περιοχής, «σταμάτησε» στο δοκάρι της Σεβίλλης.

 
Δευτερόλεπτα πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος, οι Ανδαλουσιανοί διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι του Κουαδράδο πάνω στον Τόρες. Παράβαση υπήρξε 100%, αλλά ο VAR θεώρησε πως ήταν εκτός περιοχής και δεν κάλεσε καν τον διαιτητή της αναμέτρησης, για να ελέγξει τη φάση.

 
Στο 63ο λεπτό, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έβγαλε... άσο από το μανίκι του. Ο Βλάχοβιτς πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και δευτερόλεπτα αργότερα (65'), έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Η Σεβίλλη, ωστόσο, «πλήρωσε» τη Γιουβέντους με το ίδιο... νόμισμα.

 
Ο Σούσο, εννέα λεπτά αφότου πέρασε στον αγωνιστικό χώρο (71'), με ένα «τηλεκατευθυνόμενο» σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και το ματς στην παράταση.

Εκεί, «μίλησε» μία ακόμα αλλαγή. Αυτήν τη φορά, ήταν η σειρά του Λαμέλα -που είχε μπει στο ματς στο 70'- να σκοράρει.

Στο 95' ο Χιλ έκανε μία σέντρα ακριβείας, ο Λαμέλα βρέθηκε αμαρκάριστος εντός περιοχής και με «καρφωτή» κεφαλιά, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Σέζνι, στέλνοντας τη Σεβίλλη στον τελικό του Europa League, με το σκορ στο 2-1 υπέρ της.

Με δέκα ολοκλήρωσαν το ματς οι γηπεδούχοι, με τον Ακούνια να δέχεται δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 115' και να αποβάλλεται.


 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σεβίλλη (Χοσέ Λουίς Μεντιλιμπάρ): Μπόνο, Χεσούς Νάβας (106' Πάπου Γκόμες), Μπαδέ, Γκουντέλι, Ακούνια, Φερνάντο, Ράκιτιτς, Οκάμπος (70' Λαμέλα), Όλιβερ Τόρες (62' Σούσο, αλλ. 117' Ρεκίκ), Μπράιαν Χιλ (110' Μοντιέλ), Εν-Νεσίρι.

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Σέζνι, Ντανίλο, Λοκατέλι (88' Μιρέτι), Γκάτι, Κουαδράδο (106' Μίλικ), Ίλινγκ Τζούνιορ (88' Κόστιτς), Φατζιόλι (41' Παρέδες), Ραμπιό, Μπρέμερ, Ντι Μαρία (63' Κιέζα), Κιν (63' Βλάχοβιτς).

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0