Football Talk

Άλκμααρ – Γουέστ Χαμ 0-1: Ο Φορνάλς… σφράγισε την πρόκριση των «σφυριών» στον τελικό του Conference League! (video)

Άλκμααρ – Γουέστ Χαμ 0-1: Ο Φορνάλς… σφράγισε την πρόκριση των «σφυριών» στον τελικό του Conference League! (video)

Η Άλκμααρ των ΠαυλίδηΧατζηδιάκου δεν μπόρεσε να ανατρέψει το 2-1 του πρώτου ματς, ηττήθηκε με 1-0 στην Ολλανδία από τη Γουέστ Χαμ και έτσι τα «σφυριά» είναι εκείνα που θα βρεθούν στον τελικό του Conference League!

Μία «ανάσα» από τον τελικό του Conference League έφτασαν οι Βαγγέλης Παυλίδης και Παντελής Χατζηδιάκος, αλλά η ομάδα τους δεν κατάφερε να ανατρέψει στον επαναληπτικό το εις βάρος της 2-1 από το πρώτο παιχνίδι. Η Άλκμααρ προσπάθησε, αλλά δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα, ηττήθηκε με 1-0 από τη Γουέστ Χαμ (18/05), χάρη στο γκολ του Φορνάλς στις καθυστερήσεις και έτσι τα «σφυριά» θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν το τρόπαιο. Αυτός θα είναι ο πρώτος ευρωπαϊκός τελικός για την αγγλική ομάδα, έπειτα από εκείνον στο Κύπελλο Κυπελλούχων το 1976, όταν και είχε ηττηθεί από την Άντερλεχτ.

Ο ρυθμός στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά χαμηλός, με τις δύο ομάδες να μη δείχνουν ιδιαίτερη διάθεση να ρισκάρουν. Η Άλκμααρ διατηρούσε σταθερά την κατοχή της μπάλας, ωστόσο παρά τις 7 τελικές της (καμία εκ των οποίων στην εστία), δεν κατάφερε να απειλήσει ιδιαιτέρως τον Αρεολά.

Αντίθετα, η Γουέστ Χαμ μπορεί να ήταν υπομονετική, αλλά ήταν εκείνη που έφτασε πιο κοντά να ανοίξει το σκορ στο 25ο λεπτό. Ο Πακετά επιχείρησε το σουτ, ωστόσο η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καταλήγοντας στο δοκάρι του Ράιαν.

Η ολλανδική ομάδα συνέχισε την πίεση σε όλο το γήπεδο και με την έναρξη του δεύτερου μέρους, αναζητώντας το γκολ που θα έφερνε το συνολικό σκορ σε ισορροπία. Ωστόσο, για άλλη μια φορά, τα «σφυριά» ήταν εκείνα που απείλησαν. Ο Ντέκλαν Ράις στο 56ο λεπτό δοκίμασε το πόδι του από μακριά, αλλά ο Αυστραλός τερματοφύλακας είχε απάντηση απομακρύνοντας έστω και δύσκολα.

Στο 67’ ο Παντελής Χατζηδιάκος προσπάθησε να βρει δίχτυα με σουτ, αλλά η προσπάθειά του απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς της Γουέστ Χαμ. Η Άλκμααρ έψαξε το «χρυσό» γκολ που θα οδηγούσε το ματς στην παράταση, αλλά οι Άγγλοι ήταν εκείνοι που έφτασαν τελικά στο τέρμα με τον Φορνάλς, ύστερα από όμορφη ατομική ενέργεια, στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, τελειώνοντας μια και καλή την υπόθεση πρόκριση.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άλκμααρ (Γιάνσεν): Ράιαν, Σουγκοβάρα, Μπεουκένα, Χατζηδιάκος, Κερκέζ (85’ Μ. Ντε Βιτ), Ράιντερς, Μάινανς (71’ Ν. Ντε Βιτ), Κλάζι, Φαν Μπρέντεροντ (78’ Λάντο), Κάσρλσον (85’ Μέρντινκ), Παυλίδης

Γουέστ Χαμ (Μόγιες): Αρεολά, Κέρερ, Ζούμα, Αγκέρ, Κρέσγουελ, Σούτσεκ, Ράις, Πακετά (90+6' Ντάουνς), Μπόουεν, Μπενραχμά (75’ Φορνάλς), Αντόνιο (84’ Ινγκς)

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0