Football Talk

Νιούκαστλ - Μπράιτον 4-1: Μία «ανάσα» από το εισιτήριο του Champions League! (video)

Νιούκαστλ - Μπράιτον 4-1: Μία «ανάσα» από το εισιτήριο του Champions League! (video)
Η Νιούκαστλ επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας με σκορ 4-1 (18/05) της Μπράιτον! Ένα «τρίποντο» χωρίζει τις «καρακάξες» και από τη... μαθηματική πρόκριση στο Champions League της νέας σεζόν!
Επιστροφή στις νίκες μετά από δύο σερί «στραβοπατήματα» για τη Νιούκαστλ, όλο και πιο κοντά στο Champions League της σεζόν 2023/24!

Οι «καρακάξες» εκμεταλλεύθηκαν στον μέγιστο βαθμό την έδρα τους και την εξ αναβολής αναμέτρηση με την Μπράιτον, για την 25η αγωνιστική της Premier League, αφού επικράτησαν με σκορ 4-1 (18/05)!

Παρέμειναν στο +4 από τη Λίβερπουλ (65 β.) και πλέον, θέλουν μία νίκη στα δύο εναπομείναντα ματς έως το φινάλε, για να «σφραγίσουν» το εισιτήριο για τα... αστέρια. Είτε κόντρα στη Λέστερ (εντός έδρας 22/05), είτε απέναντι στην Τσέλσι (εκτός έδρας 28/05).

Από την άλλη πλευρά, η Μπράιτον «προσγειώθηκε» απότομα, μετά το εκπληκτικό 3-0 επί της Άρσεναλ. Παρά την ήττα, ωστόσο, με 58 βαθμούς βρίσκεται στο +1 από την Τότεναμ και την Άστον Βίλα, με ένα ματς λιγότερο μάλιστα.

Το πρόγραμμά της έως το φινάλε, όμως, μόνο εύκολο δεν είναι, αφού θα πρέπει να «κλειδώσει» την ευρωπαϊκή έξοδο απέναντι σε Σαουθάμπτον (εντός έδρας 21/05), Μάντσεστερ Σίτι (εντός έδρας 24/05) και Άστον Βίλα (εκτός έδρας 28/05).

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ χάρις το αυτογκόλ του Ουντάβ στο 22' και διπλασίασαν το προβάδισμά τους στο 45+4'.

Ο Τρίπιερ εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, ο Μπερν πήρε την κεφαλιά, νικώντας τους πάντες στον «αέρα», για να γράψει το 2-0.

Η Μπράιτον μείωσε με τον Ουντάβ στο 51', αλλά Γουίλσον (90') και Γκιμαράες (90+1'), διαμόρφωσαν το 4-1 ως τελικό σκορ και έδωσαν διαστάσεις θριάμβου σε μία νίκη που για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του ματς φάνταζε... αγχωτική.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Νιούκαστλ (Έντι Χάου): Πόουπ, Τρίπιερ, Σαρ, Μπότμαν, Μπερν, Ζοέλιντον, Γκιμαράες, Γουίλοκ (61' Άντερσον), Αλμιρόν (90+4' Σεν Μαξιμέν), Ίσακ (90+4' Γκόρντον), Γουίλσον.

Μπράιτον (Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι): Στιλ, Γκρος (69' Οφιά), Βαν Χεκ, Ντανκ, Ετσουπινιάν, Καϊσέδο, Γκίλμουρ (56' ΜακΆλιστερ), Μπουόνανότε (56' Ενσίσο), Ουντάβ (85' Πεουπιόν), Μιτόμα, Γουέλμπεκ (56' Φέργκιουσον).

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0