Football Talk

Τι δουλειά έχουν οι Λαουτάρο Μαρτίνες και Άλβαρες, δίπλα στους Ρομπέρτο Κάρλος και Κριστιάν Καρεμπέ;

Τι δουλειά έχουν οι Λαουτάρο Μαρτίνες και Άλβαρες, δίπλα στους Ρομπέρτο Κάρλος και Κριστιάν Καρεμπέ;

Με τους Άλβαρες και Μαρτίνες να βρίσκονται στον τελικό της Κωνσταντινούπολης, ένας εκ των δύο θα καταφέρει να κατακτήσει Μουντιάλ και Champions League την ίδια χρονιά μπαίνοντας σε μία λίστα με μόλις εννέα… μέλη.

Με την Μάντσεστερ Σίτι να «διαλύει» την Ρεάλ Μαδρίτης με συνολικό σκορ 5-1, οι «πολίτες» πήραν πανηγυρικά την μεγάλη πρόκριση για τον τελικό του Champions League στην Κωνσταντινούπολη εκεί όπου θα συναντήσουν την Ίντερ. Με το ζευγάρι του τελικού λοιπόν να είναι γνωστό, θα πρέπει να θεωρείτε δεδομένο πως ένας εκ των Χουλιάν Άλβαρες και Λαουτάρο Μαρτίνες θα ολοκληρώσουν την φετινή σεζόν έχοντας κατακτήσει την ίδια χρονιά δύο από τις σπουδαιότερες «κορυφές» που μπορεί να ονειρευτεί ένας ποδοσφαιριστής, Μουντιάλ και Champions League. Ποιοι άλλοι όμως έχουν καταφέρει την ίδια χρονιά να βάλουν και τα δύο τρόπαια πάνω στο ράφι τους;

 

Η δυναστεία της Μπάγερν Μονάχου και της Δυτικής Γερμανίας το 1973/1974


Η «επιδρομή» των Γερμανών του 1974 κατέκτησε την Ευρώπη και τον κόσμο. Η Μπάγερν Μονάχου με έντονο το Γερμανικό στοιχείο ξεκίνησε εκείνη την χρονιά την δυναστεία της και έξω από τα σύνορα του πρωταθλήματος καθώς κατέκτησε τρεις συνεχόμενους Ευρωπαϊκούς τίτλους. Με τον βασικό της κορμό να αποτελείτε από τους Δυτικό Γερμανούς Μάιερ, Μπράιτνερ, Σβάρτσενμπεκ, Μίλερ, Χένες και Μπεκενμπάουερ ο δρόμος της Δυτικής Γερμανίας για τον Μουντιάλ του 1974 όπου και διεξαγόταν στην Γερμανία ήταν στρωμένος με «ροδοπέταλα». Μετά την διασυλλογική επιτυχία οι ίδιοι ποδοσφαιριστές έφτασαν και στην κορυφή του κόσμου με την Εθνική τους ομάδα.

Football news - German football legend and all-time top Bundesliga scorer  Gerd Muller dies aged 75 - Eurosport

Gerd Müller has Alzheimer's, Bayern Munich confirm | Bayern Munich | The  Guardian

Το 1997/1998 ο Κριστιάν Καρεμπέ με την Ρεάλ Μαδρίτης και την Γαλλία.

Τον Κριστιάν Καρεμπέ τον γνωρίζουμε καλά από το πέρασμα του στα «λημέρια» μας για λογαριασμό του Ολυμπιακού το 2001, ενώ αφού κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια ανέλαβε και πόστο στην ομάδα του Πειραιά.
Ο Γάλλος χαφ όμως πριν την Ελλάδα ζούσε «μεγαλεία», καθώς το 1998 έγινε πρωταθλητής Ευρώπης με την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης ενώ μερικούς μήνες αργότερα κατέκτησε και το Μουντιάλ με τους «τρικολόρ» το οποίο και διεξαγόταν στην Γαλλία. Ο Καρεμπέ με δυναμική συμμετοχή και στους δύο τελικούς βοήθησε εξίσου την ομάδα αλλά και την χώρα του για την ολοκλήρωση μίας πραγματικά «ονειρικής» σεζόν.

BNSports.gr - Καρεμπέ, Ριβάλντο και Μαρσέλο ο... 11ος του Ολυμπιακού, με  Champions League στις «αποσκευές» του!

Υπήρχε η γενιά του Μάη του '68 και αυτή του Μουντιάλ του '98» - to10.gr

Τo 2001/2002 ο Ρομπέρτο Κάρλος με την Ρεάλ Μαδρίτης και την Βραζιλία

Ένα από τα καλύτερα αριστερά μπακ στην ιστορία του αθλήματος δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτήν την λίστα. Ο Ρομπέρτο Κάρλος είχε την τύχη να είναι μέλος μίας Ρεάλ γεμάτη θρύλους σε όλες τις γραμμές του γηπέδου ενώ ταυτόχρονα και σε μία «φουρνιά» απίστευτου ταλέντου με την Εθνική Βραζιλίας. Σήκωσε το Champion League με τους Ζιντάν, Φίγκο και Ραούλ, ενώ στην συνέχεια μαζί με τα 3R (Ρονάλντο, Ριβάλντο, Ροναλντίνιο) πήρε και το Μουντιάλ. Σίγουρα η ποιότητα του του Βραζιλιάνου μπακ δεν αμφισβητείτε αλλά με τέτοιους συμπαίκτες οι επιτυχίες πως γίνεται να μην έρθουν;

Il 2002 di Roberto Carlos: tutto ciò che i libri di storia non ci hanno mai  raccontato - Game of Goals

Roberto Carlos exclusive interview: Real Madrid? No – I love watching West  Brom


Το 2017/2018 ο Ράφαελ Βαράν με την Ρεάλ Μαδρίτης και την Γαλλία.


Άλλος ένας ποδοσφαιριστής της Ρεάλ, ο οποίος είναι και το πιο πρόσφατο μέλος της σχετικής λίστας. Ο Βαράν αποτελούσε βασικό μέλος της «Βασίλισσας» στα χρόνια κυριαρχίας της στο Champion League με τις τρεις συνεχόμενες κατακτήσεις. Όταν ήρθε η ώρα του Μουντιάλ όμως βρέθηκε σε μία εθνική Γαλλίας γεμάτη παίκτες που «διψούσαν» για Παγκόσμια καταξίωση. Με τον Ράφαελ να είναι βασικός και αναντικατάστατος τόσο στην Ρεάλ όσο και στην Γαλλία οδήγησε και τις δύο στην εκάστοτε κορυφή.

Perennially overlooked Raphael Varane deserved far more votes in FIFA's The  Best award


Το 2022/2023 ο Χούλιαν Άλβαρες με την Μάντσεστερ Σίτι ή ο Λαουτάρο Μαρτίνες με την Ίντερ.

Τα ονόματα των δύο επιθετικών έχουν μείνει ήδη στην ιστορία για την κατάκτηση του Μουντιάλ με την «αλμπισελέστε». Ένας όμως πρόκειται να γίνει το δέκατο μέλος αυτής της λίστας. Σίγουρα ο Άλβαρες έχει τον πρώτο λόγο καθώς στον τελικό της Κωνσταντινούπολης η Μάντσεστερ Σίτι θεωρείτε το φαβορί απέναντι στην Ίντερ. Κανείς όμως δεν θα πρέπει να ξεγράψει τόσο εύκολα τους «νερατζούρι». Ένας τελικός είναι ένας τελικός και τα πάντα μπορούν να συμβούν. Ο χρόνος μόνο θα δείξει ποιος θα είναι εν τέλει το νέο μέλος.

Lautaro Martínez sobre Julián Álvarez: "nos dio una mano increíble"


Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0