Football Talk

ΠΑΟΚ: Τα πάνω και τα κάτω της «ασπρόμαυρης» σεζόν στην Super League - Η νεολαία έδειξε το δρόμο (video)

ΠΑΟΚ: Τα πάνω και τα κάτω της «ασπρόμαυρης» σεζόν στην Super League - Η νεολαία έδειξε το δρόμο (video)
Το «ταμείο» της πορείας του ΠΑΟΚ στη φετινή Stoiximan Super League.

Ο ΠΑΟΚ εκκίνησε τη σεζόν στο φετινό πρωτάθλημα με το βάρος του αποκλεισμού από τη Λέφσκι Σόφιας στο Europa Conference League. Για αυτό και η Stoiximan Super League αποτέλεσε το νούμερο ένα στόχο της ομάδας, με το αποτέλεσμα ωστόσο να μην είναι το επιθυμητό. Φυσικά, η επιτυχία της φετινής σεζόν θα εξαρτηθεί σε τεράστιο βαθμό πλέον από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet απέναντι στην ΑΕΚ, που μπορεί να στείλει την ομάδα του Λουτσέσκου στο Europa League.

Μετά από ένα νωθρό ξεκίνημα, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα αήττητος και κατάφερε να διατηρήσει μία μικρή απόσταση από την κορυφή. Ωστόσο στο φινάλε έμεινε εν τέλει πολύ μακριά από την διεκδίκηση του τίτλου και η ήττα από τον Ολυμπιακό την τελευταία αγωνιστική τον άφησε οριστικά στην 4η θέση. 

Ήταν η πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια που ο ΠΑΟΚ τερμάτισε σε αυτή την θέση στη βαθμολογία της Stoiximan Super League και σίγουρα αυτό δεν συνιστά επιτυχία. Παρόλα αυτά υπήρξαν αναμφίβολα κάποια θετικά που οι «ασπρόμαυροι» μπορούν να κρατήσουν από τη φετινή σεζόν.

ΤΑ «ΠΑΝΩ»

Η στροφή στα νιάτα

Το καλοκαίρι πάρθηκε η απόφαση να γίνει ένα ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ. Αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές που κατέκτησαν το πρωτάθλημα το 2019 αποχώρησαν από τον ΠΑΟΚ, ενώ παράλληλα έγινε «στροφή» σε νεαρούς ποδοσφαιριστές. Αυτό είναι ίσως και το μεγαλύτερο κέρδος του συλλόγου για τη φετινή σεζόν, αφού πήραν ευκαιρίες στην πρώτη  ομάδα ποδοσφαιριστές όπως ο Κουλιεράκης, ο Κωνσταντέλιας, ο Τζίμας. Παίκτες που θα αποτελέσουν τη νέα «ασπρόμαυρη» γενιά.

Κουλιεράκης-Κωνσταντέλιας.webp

Το αήττητο σερί

Για 17 ματς στο πρωτάθλημα, από τις 30 Οκτωβρίου ως τις 2 Απριλίου, ο ΠΑΟΚ παρέμεινε αήττητος. Πρόκειται αναμφίβολα για ένα εκπληκτικό κατόρθωμα, αν βάλουμε στη «ζυγαριά» τα προβλήματα τραυματισμών, το νεανικό ρόστερ αλλά και το γεγονός ότι ο «Δικέφαλος του Βορρά» βρισκόταν σε μεταβατική χρονιά.

Ο αντικαταστάτης του Πασχαλάκη

Ήταν ένα από τα ζητούμενα το καλοκαίρι. Η αποχώρηση του Αλέξανδρου Πασχαλάκη άφησε ένα μεγάλο κενό στη θέση του τερματοφύλακα. Ο Ντόμινικ Κοτάρσκι ωστόσο, παρά το νεαρό της ηλικίας του, αποδείχθηκε «λίρα εκατό» για τον ΠΑΟΚ. Σαφώς έκανε κάποια λάθη κατά τη διάρκεια της σεζόν, αλλά σε γενική ανάλυση έδειξε ότι μπορεί να σηκώσει το βάρος του βασικού γκολκίπερ.


ΤΑ «ΚΑΤΩ»

Το εύκολο γκολ

Υπήρξαν πολλά παιχνίδια κατά τη διάρκεια της σεζόν που το «εύκολο γκολ» έλειψε από τον ΠΑΟΚ. Στα περισσότερα εξ αυτών μάλιστα στοίχησε βαθμούς, αφού δεν μπορούσε να «καθαρίσει» τα ματς στα οποία προηγήθηκε. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι από τις ομάδες της πρώτης τετράδας ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε τα λιγότερα γκολ από τους δύο φορ του.

5867458.jpg

Η αστάθεια στην άμυνα

Ήταν σίγουρα μία από τις «πληγές» του ΠΑΟΚ φέτος. Ακόμα και κατά τη διάρκεια του αήττητου σερί οι «ασπρόμαυροι» δέχθηκαν μερικά φθηνά γκολ, ενώ το... κακό παράγινε στα play off. Βέβαια, υπάρχει και ελαφρυντικό σε αυτή την περίπτωση, αφού οι τραυματισμοί ανάγκασαν τον Ραζβάν Λουτσέσκου να πραγματοποιήσει «αλχημείες» και η τετράδα της άμυνας άλλαξε συχνά-πυκνά, κάτι που δεν βοήθησε καθόλου.

ΜVP

Ντόουγκλας Αουγκούστο

Αποτέλεσε τον παίκτη «κλειδί» στο κέντρο του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν και ο Ραζβάν Λουτσέσκου του έδειξε απόλυτη εμπιστοσύνη. Σπάνια ο Βραζιλιάνος έβγαινε από την ενδεκάδα και σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει σε τίποτα τον ασταθέστατο ποδοσφαιριστή των προηγούμενων ετών.


ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ

Η εικόνα στα play off

Ο ΠΑΟΚ παρότι ξεκίνησε τα play off με μία πειστική εμφάνιση και νίκη μέσα στο Κλ. Βικελίδης δεν κατάφερε να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο. Ο απολογισμός του ήταν απογοητευτικός, αφού κατόρθωσε να κερδίσει μονάχα Άρη και Βόλο από δύο φορές, ενώ στα έξι ντέρμπι με ΑΕΚΠαναθηναϊκό και Ολυμπιακό μάζεψε μονάχα έναν βαθμό.

Η ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ

Ο ΠΑΟΚ συνέτριψε με 6-0 τον Ιωνικό στην Τούμπα στις 5 Μαρτίου, σε ένα παιχνίδι που γράφτηκε ιστορία από τον Στέφανο Τζίμα. Ο νεαρός επιθετικός ήταν αυτός που έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα» της νίκης, κάτι λιγότερο από δύο μήνες μετά τα 17α γενέθλιά του και έτσι έγινε ο νεαρότερος σκόρερ όλων των εποχών για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, ξεπερνώντας τον Γιώργο Κούδα.


ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ

Ήταν  με διαφορά η πιο πειστική εμφάνιση του ΠΑΟΚ στη Stoiximan Super League 2022-23. Οι «ασπρόμαυροι» έκαναν... πάρτι στην έδρα του Παναθηναϊκού και θριάμβευσαν με 3-0, σε ένα παιχνίδι μάλιστα που έλαμψε το άστρο του Γιάννη Κωνσταντέλια.


Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0