UEFA Champions League Final 2023

Αποκαθήλωση: Η Μάντσεστερ Σίτι «διέλυσε» τη Ρεάλ Μαδρίτης με 4-0 και πάει στην Πόλη! (video)

Αποκαθήλωση: Η Μάντσεστερ Σίτι «διέλυσε» τη Ρεάλ Μαδρίτης με 4-0 και πάει στην Πόλη! (video)

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο της και ηττήθηκε από μία σαρωτική Μάντσεστερ Σίτι με το συνολικό σκορ να διαμορφώνεται σε 5-1. Ο Μπερνάρντο Σίλβα, ο μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς, «παραβίασε» δυο φορές την εστία του Κουρτουά, στέλνοντας τους Πολίτες στον τελικό της Κωνσταντινούπολης

Τεράστια η ήττα που υπέστη η Ρεάλ Μαδρίτης στο Έτιχαντ! Η υπερ-πρωταθλήτρια δεν μπόρεσε να κοιτάξει κατάματα την Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα, η οποία στο δεύτερο παιχνίδι των ημιτελικών του UEFA Champions League (17/5) την «διέλυσε» με συνολικό σκορ 5-1! 


1ο Ημίχρονο


Ήδη από τα πρώτα λεπτά υπήρχε μεγάλη ένταση στο ματς και οι δύο ομάδες κυκλοφορούσαν με πολύ γρήγορες πάσες την μπάλα στον αγωνιστικό χώρο. 

Ο Ρόδρι στο 6ο λεπτό έκανε την πρώτη απόπειρα για γκολ με τη φανέλα της Σίτι, το σουτ που δοκίμασε όμως πέρασε ελάχιστα εκτός της εστίας του Κουρτουά

Ο Καμαβίνγκα, ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά του Αντσελότι δυσκολευόταν πολύ απέναντι στον Μπερνάρντο Σίλβα, που έκανε πολύ καλή δουλειά στη δεξιά πτέρυγα του γηπέδου. Στα πρώτα δέκα λεπτά, η κυριαρχία των Πολιτών στο γήπεδο ήταν απόλυτη. Οι γηπεδούχοι δεν σταματούσαν να πιέζουν, με τη Ρεάλ να δυσκολεύεται να περάσει τη σέντρα. 

Στο 12’ ο Χάαλαντ παραλίγο να κάνει τον 1-0 με κεφάλια, ο Κουρτουά όμως ήταν εκεί και ενστικτωδώς απέκρουσε βάζοντας φρένο στην προσπάθεια του Νορβηγού. Πέντε τελικές για τη Σίτι σε μόλις 13 λεπτά παιχνιδιού! 

Στο 19’ ακόμα μια καλή ευκαιρία για την ομάδα του Πεπ με τον Ντε Μπρόινε να δοκιμάζει να αιφνιδιάσει τον Βέλγο γκολκίπερ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, το σουτ του ωστόσο πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των αντιπάλων. 

Οι επιθετικοί της Ρεάλ μέχρι εκείνο το σημείο του αγώνα δεν είχαν καν ακουμπήσει την μπάλα με τους «μερένχες» να… δεινοπαθούν απέναντι στη Σίτι

Μια τρομερή επέμβαση του Κουρτουά στο 20ο λεπτό έσωσε για ακόμα μία φορά το σύνολο του Αντσελότι από ένα σίγουρο γκολ. 


Μετά από πολλες προειδοποιήσεις από την πλευρά της Σίτι, στο 23’ έγινε το 1-0 από τον Μπερνάρντο Σίλβα με τον Πορτογάλο να ξεφεύγει από τους αμυντικούς της «Βασίλισσας», εκτελώντας στην κλειστή γωνία του Κουρτουά

Η Ρεάλ δεν είχε καταφέρει να απειλήσει ακόμα μέχρι το 33’ όταν ο Ροντρίγκο έβγαλε μια πάσα στον προωθημένο Μπενζεμά, με πολύ καλές προϋποθέσεις αλλά ο Έντερσον ήταν εκεί και μάζεψε εύκολα την μπάλα από τα πόδια του Γάλλου επιθετικού. 

Στο 37’ ο Μπερνάρντο Σίλβα… ξαναχτύπησε κάνοντας το 2-0 για την Μάντσεστερ Σίτι με ένα σουτ ακρίβειας το οποίο κατέληξε στην εστία των Μαδριλένων


Οι φιλοξενούμενοι δεν έβγαλαν καμία αντίδραση και το πρώτο ημίχρονο έληξε με την Σίτι να βλέπει τελικό απέναντι σε μια Ρεάλ που έδειχνε ανήμπορη να ανατρέψει τα δεδομένα. 


2ο Ημίχρονο 


Ο Αντσελότι στο δεύτερο 45λεπτο πραγματοποίησε πολλές αλλαγές στις θέσεις των παικτών του στον αγωνιστικό χώρο. 

Ο Αλάμπα είχε μια πολύ καλή ευκαιρία στο 50’ ύστερα από στημένη φάση αλλά ο Έντερσον ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε την μπάλα. 


Σε αυτό το σημείο του αγώνα η εικόνα της Ρεάλ ήταν εμφανώς βελτιωμένη σε σχέση με το απογοητευτικό πρώτο μέρος του αγώνα. Ένας επιπλέον αντίπαλος των Μαδριλένων ήταν και ο χρόνος, ο οποίος κυλούσε ευνοώντας το σύνολο του Πεπ που πλέον βρισκόταν πλέον στο 3-1. 

Ο Ροντρίγκο για λογαριασμό της Ρεάλ προσπάθησε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ στο 58’ αλλά η άμυνα των Πολιτών ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε την μπάλα πριν αυτή μπει στην περιοχή. 

Ο Καρίμ Μπενζεμά εξακολουθούσε να μην έχει ακουμπήσει την μπάλα και η Σίτι από την άλλη πλευρά διαχειριζόταν πολύ καλά τον χρόνο που είχε απομείνει μέχρι την λήξη. Οι γηπεδούχοι είχαν κατεβάσει τους ρυθμούς τους και έκαναν συντήρηση των δυνάμεων τους. 

Στα… δεινά των φιλοξενούμενων δεν είχαν τελειώσει. Ένα αυτογκόλ του Μιλιτάο στο 76’ έκανε τα πράγματα ακόμα πιό δύσκολα με την ανατροπή να μοιάζει πια χαμένη υπόθεση για τον Αντσελότι και τους παίκτες του, που πλέον έχαναν με συνολικό σκορ 4-1!

Σφραγίδα σε μία από τις πιό βαριές ήττες στην ιστορία της Ρεάλ, έβαλε ο 23χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής, Χούλιαν Άλβαρες, ο οποίος προερχόμενος από τον πάγκο των Πολιτών, με το... καλησπέρα σας βρήκε ανοιχτό τον δρόμο προς τα δίχτυα (89') για το τελικό 4-0. 

Η Σίτι πλέον είναι στον τελικό του Champions League και πάει για το απόλυτο απέναντι στην Ίντερ, στην Κωνσταντινούπολη.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

Μάντσεστερ Σίτι ( Πεπ Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Ρουμπέν Ντίας, Στόουνς, Γκουντογκάν (Μαχρέζ 79'), Χάαλαντ (Άλβαρεζ 89'), Γκρίλις, Ρόντρι, Ντε Μπρόινε (Φόντεν 84'), Μπερνάρντο Σίλβα, Ακαντζί

Ρεάλ Μαδρίτης ( Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ (Λούκας 80'), Μιλιτάο, Αλάμπα, Κρόος (Ασένσιο 70'), Μπενζεμά, Μόντριτς (Ρίντιγκερ 63'), Καμαβίνγκα (Τσουαμένι 80'), Βαλβέρδε, Βινίσιους, Ροντρίγκο 


Βασιλική Μπαρτζιώτη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0