UEFA Champions League Final 2023

Ίντερ - Μίλαν 1-0: Ο Λαουτάρο σκοράρει και στέλνει τους «νερατζούρι» στην Πόλη! (video)

Ίντερ - Μίλαν 1-0: Ο Λαουτάρο σκοράρει και στέλνει τους «νερατζούρι» στην Πόλη! (video)

Ο Λαουτάρο Μαρτίνες ήταν αυτός που «σφράγισε» τη νίκη της Ίντερ επι της Μίλαν (1-0) στο δεύτερο παιχνίδι των ημιτελικών του UEFA Champions League. Ο Ιντζάγκι και οι παίκτες του δεν άφησαν περιθώρια στους «ροσονέρι» να ανατρέψουν τα δεδομένα, και πλέον ετοιμάζουν βαλίτσες για Κωνσταντινούπολη

Αν και ανώτερη στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, η Μίλαν δεν έκανε την ανατροπή που έψαχνε απέναντι στην Ίντερ. Με συνολικό σκορ 3-0 και πρωταγωνιστή το Λαουτάρο, οι «νερατζούρι» είναι αυτοί που παίρνουν την πολυπόθητη πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του UEFA Champions League


1ο Ημίχρονο 

Η Ίντερ μπήκε στο παιχνίδι έχοντας τον αέρα του φαβορί μετά το προβάδισμα που οι «νερατζούρι» εξασφάλισαν στο πρώτο παιχνίδι των ημιτελικών

Η Μίλαν έγινε πρώτη φορά «επικίνδυνη» στο 10ο λεπτό με τον Ολιβιέ Ζιρού να παίρνει σε καλό σημείο μια κεφαλιά, εκμεταλλευόμενος μια κακή απόκρουση του Ονάνα. Ευτυχώς για την Ίντερ ο Νταμιάν ήταν εκεί πριν ο Τοναλί δοκιμάσει να σκοράρει μετά την πολύ καλή ενέργεια του Γάλλου επιθετικού. 

Στο 11ο λεπτό οι «ροσονέρι» έχασαν μια τεράστια ευκαιρία με τον Ντίας, από εξαιρετική θέση, να δοκιμάζει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με πλασέ. Ο γκολκίπερ της Ίντερ ωστόσο δεν ανησύχησε και επενέβη κρατώντας την εστία του ανέπαφη. Από τη στιγμή αυτή φάνηκε πως το σύνολο του Πιόλι μπορούσε ανά πάσα στιγμή να γίνει επικίνδυνο και να ανατρέψει τα δεδομένα σε περίπτωση που βρει ρυθμό. 


Η Ίντερ προσπάθησε να απαντήσει άμεσα με τον Ντάμφρις να δοκιμάζει ένα σουτ το οποίο, όπως αποδείχθηκε δεν είχε καμία τύχη απέναντι στον Μενιάν, που κατάφερε να μπλοκάρει με εντυπωσιακό τρόπο. 

Η εστία των γηπεδούχων βρισκόταν υπό συνεχή απειλή κατά τα πρώτα λεπτά του αγώνα με τη Μίλαν να είναι εμφανώς ανώτερη απο την «συμπολίτισσά» της. 

Ο Νικολό Μπαρέλα ήταν αυτός που κυκλοφορούσε περισσότερο την μπάλα για λογαριασμό της Ίντερ, όμως οι αντίπαλοι εξακολουθούσαν να δημιουργούν τις περισσότερες ευκαιρίες.

Στο 38’ ο Λεάο έκανε για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία του στο παιχνίδι όμως το πλασέ που ο Πορτογάλος δοκίμασε δεν κατέληξε στον στόχο. 


Το πρώτο ημίχρονο έληξε με τις δύο ομάδες να έχουν χαρίσει πολύ θέαμα χωρίς όμως να έχουν βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ευκαιρίες υπήρχαν και από τις δύο πλευρές, με τη Μίλαν να δείχνει πως… καίγεται περισσότερο. 


2ο Ημίχρονο 

Μόλις λίγα λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου, ήταν εμφανής η βελτίωση της Ίντερ που απείλησε με το… καλησπέρα σας, ύστερα από σουτ του Ντιμάρκο το οποίο ωστόσο βρήκε κόντρα στον Τίο

Η απόδοση των «ροσονέρι» είχε πέσει κατακόρυφα με την αντίπαλο της να έχει τώρα το πάνω χέρι στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης. 

Στο 66ο λεπτό ήρθε η ώρα του Ρομέλου Λουκάκου, ο οποίος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο αντί του Τζέκο. Η αμυντικοί του Ιντζάγκι είχαν φροντίσει να μην αφήνουν περιθώρια στη Μίλαν κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την υπόθεση της ανατροπής που, όπως όλα έδειχναν, δεν θα ερχόταν. 

Λίγο αργότερα ο κανόνας πως οποίος χάνει ευκαιρίες, δέχεται τελικά γκολ επιβεβαιώθηκε. Στο 74’ ο Λαουτάρο βρήκε δίχτυα με ένα έξοχο τελείωμα στέλνοντας την Ίντερ μία ανάσα πριν τον τελικό του Champions League.

Καμία αντίδραση από τους παίκτες του Πιόλι στα τελευταία λεπτά με τον χρόνο να μέτρα πλέον αντίστροφα.

Μετά το τελευταίο σφύριγμα, το Τζουζέπε Μεάτσα «πήρε φωτιά» και η Ίντερ ήταν πλέον στον τελικό! 


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ίντερ (Σιμόνε Ιντζάγκι) : Ονάνα, Νταρμιάν, Ατσέρμπι, Μπαστόνι, Ντάμφρις, Μπαρέλα, Τσαλχάνογλου, Μικιταριάν, Ντιμάρκο

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι):  Μενιάν, Ερναντές, Τομόρι, Τίου, Καλάμπρια, Κρούνιτς, Τοναλί, Ζούνιορ Μεσίας, Λεάο, Μπραχίμ Ντίαζ, Ζιρού



Βασιλική Μπαρτζιώτη
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0