Football Talk

Ομπαμεγιάνγκ: Άσ’ τους να λένε, Πρωταθλητής με 8' συμμετοχής, δεν έγινε κανείς!

Ομπαμεγιάνγκ: Άσ’ τους να λένε, Πρωταθλητής με 8' συμμετοχής, δεν έγινε κανείς!

Αν και η απόφασή του να πάει στην Τσέλσι κρίνεται παντελώς λανθασμένη, ο Πιέρ – Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ μπορεί πλέον να δείχνει την λάμψη του μεταλλίου του Πρωταθλητή που πήρε… με μόλις 8 λεπτά συμμετοχής στην Μπαρτσελόνα!

Το βλέπεις, το ξαναβλέπεις, ξαναδιαβάζεις, παίρνεις από την αρχή της λίστα της Μπαρτσελόνα, αλλά και πάλι το όνομα είναι εκεί.

Μετά τον Μάρκος Αλόνσο και πριν τον Ζόρντι Άλμπα. Ο Πιέρ – Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ είναι Πρωταθλητής Ισπανίας για την σεζόν 2022-2023, δίχως να κάνει τίποτα! Απολύτως τίποτα!

Και τον ιδρώτα που θα βρήκαν στην φανέλα του από τον περασμένο Αύγουστο, όταν και συμπλήρωσε αυτά τα 8 λεπτά συμμετοχής με τους «μπλαουγκράνα» μέσα στη φετινή αγωνιστική περίοδο, μάλλον θα ήταν αποτέλεσμα της προθέρμανσης.

Η αλήθεια είναι ότι θα χρειάστηκε να κάνει σπριντ σε αυτά τα 8 λεπτά που εμφανίστηκε με τη φανέλα του καταλανικού κλαμπ, αλλά ήταν μάταιο. Ή, για να μην τον μηδενίσουμε και τελείως, φρόντισε για τον ένα βαθμό απ’ όσους χρειάστηκαν για να πάρει τον τίτλο η ομάδα του Τσάβι, σ’ εκείνο το εντός έδρας 0-0 με την Βαγιεκάνο, την 13η του Αυγούστου!

Λίγο αργότερα συνέβη εκείνη η εφιαλτική ληστεία στο σπίτι του στην Βαρκελώνη όπου ήρθε αντιμέτωπος με ένοπλους ληστές και τον χτύπησαν κιόλας, με αποτέλεσμα ν’ αναζητήσει νέο τόπο κατοικίας και ψυχικής ηρεμίας…

Και κάπως έτσι, επέστρεψε στο Λονδίνο γιατί… είχε αφήσει μισοτελειωμένες δουλειές.

Γιατί, όπως είχε δηλώσει, «δεν έχω κάτι προσωπικό με την Άρσεναλ», όταν επέλεξε να φορέσει τα μπλε και να παίξει στην αγγλική πρωτεύουσα ως μέλος της Τσέλσι.

Η μεταγραφή του από την Μπαρτσελόνα ενθουσίασε τον κόσμο της νυν ομάδας του, που δεδομένα χρειαζόταν ενίσχυση στη γραμμή κρούσης, αλλά η ιστορία έδειξε πως ο «Όμπα» είναι μια από τις χειρότερες κινήσεις που έχει κάνει ποτέ η Τσέλσι στην ιστορία της.

Όσο κι αν στο παρελθόν είχε προσφέρει τρομερά στην Άρσεναλ, έφτασε ένα σημείο που με τον Μικέλ Αρτέτα δεν μπορούσαν να … κάνουν χωριό. Δεν «χωρούσαν» και οι δύο στην ίδια ομάδα. Ο Ισπανός κόουτς ήταν ξεκάθαρος όταν εισηγήθηκε την απομάκρυνση του Γκαμπονέζου επιθετικού, ο οποίος έφευγε δίχως την άδεια από την ομάδα για να ταξιδέψει.

Στην Μπαρτσελόνα βρήκε τον καλό εαυτό του, έγραψε ιστορία με το χατ-τρικ που πέτυχε απέναντι στη Βαλένθια, αφού πλέον είναι κάτι που έχει καταφέρει σε τέσσερα διαφορετικά πρωταθλήματα (Ιταλία, Γερμανία, Αγγλία και Ισπανία). Όμως, η άγρια ληστεία που σημειώθηκε στο σπίτι του, τον Αύγουστο του 2022, τον οδήγησε και στην πόρτα της εξόδου από τους Καταλανούς και στην αποχώρηση από την Βαρκελώνη.

Η χρυσή τομή βρέθηκε με την Τσέλσι, μετακινήθηκε στο Λονδίνο, δεν βρήκε ποτέ πατήματα, είδε τους Τούχελ και Πότερ να μην μπορούν να τον εμπιστευθούν και να μένει εκτός λίστας του Champions League για τα νοκ-άουτ.

Με τον Λάμπαρντ γίνεται μια κάποια προσπάθεια, αλλά και πάλι δεν αποδίδει καρπούς. Αποκορύφωμα της αναιμικής του παρουσίας στον σύλλογο, είναι οι μόλις 9 επαφές με την μπάλα – οι 4 εκ των οποίων ήταν … για την σέντρα – που έκανε στις αρχές του Μάη στο ντέρμπι με την πρώην του, Άρσεναλ. Και τώρα πια, ψάχνεται.

Η Τσέλσι δεν θέλει να τον αφήσει ελεύθερο, αξιώνει τουλάχιστον 4-5 εκατομμύρια ευρώ για την παραχώρησή του, εκείνος αναφέρει ότι θα ήθελε να κάνει νέες επαφές με την Μπαρτσελόνα – αν και δεν χρειάζεται αυτή τη φορά να ταξιδέψει μέχρι εκεί δίχως άδεια, όπως το είχε κάνει προτού φύγει από την Άρσεναλ – αλλά και η Μίλαν δείχνει ενδιαφέρον, βάσει των διεθνών ΜΜΕ.

Η ουσία είναι πως στην Βαρκελώνη, υπάρχει ένα μετάλλιο πρωταθλητή για εκείνον. Με τ’ όνομά του και την επιγραφή Champion επάνω. Και το κατέκτησε με 8 λεπτά «κόπου» στον αγωνιστικό χώρο! Ποιος να του πει, τι;

Κώστας Ζάλιαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0