Football Talk

Λέστερ - Λίβερπουλ 0-3: Φώναξε «μέχρι τέλους» η ομάδα του Κλοπ με «τριάρα» στο Κινγκ Πάουερ! (video)

Λέστερ - Λίβερπουλ 0-3: Φώναξε «μέχρι τέλους» η ομάδα του Κλοπ με «τριάρα» στο Κινγκ Πάουερ! (video)

Πολύ εύκολο πέρασμα της Λίβερπουλ από το «Κινγκ Πάουερ», με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν της Λέστερ με 3-0 και να κατακτούν την 7η συνεχόμενη επικράτησή τους. Θα παλέψουν μέχρι τέλους για την τετράδα, δυσκολεύει αφάνταστα η υπόθεση παραμονής για τις «αλεπούδες».

Μπορεί οι ελπίδες της Λίβερπουλ να μοιάζουν… λίγες, όμως η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ είναι αποφασισμένη να τις εξαντλήσει. Αυτό τουλάχιστον απέδειξε στην αναμέτρηση με τη Λέστερ, την οποία κέρδισε εύκολα με 3-0, εξασφάλισε το Europa League της επόμενης περιόδου και πλέον, κοιτά τα αποτελέσματα των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Νιούκαστλ. «Ζορίζει» η παραμονή για τους γηπεδούχους, που μένουν με 30 βαθμούς στην 19η θέση.

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Το ματς είχε κακό ρυθμό στο ξεκίνημα και το σύνολο του Ντιν Σμιθ επιχείρησε να αγχώσει τη Λίβερπουλ με γρήγορη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση. Έτσι, δημιούργησε και την πρώτη του καλή στιγμή στο παιχνίδι με τον Τζέιμι Βάρντι στο 12’, τον οποίο σταμάτησε ο Άλισον, για να μπουν περισσότερο στο ματς οι φιλοξενούμενοι από το 25’ και μετά.

Πρώτα ένα σουτ του Ντίας στο 26’ και έπειτα, ένα ακόμη του Φαμπίνιο στο 30’, προειδοποίησαν, για να ακολουθήσει ένα απίθανο επτάλεπτο από την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ. Στο 33’ ο Κέρτις Τζόουνς άνοιξε το σκορ, μετά την 8η φετινή ασίστ του Μοχάμεντ Σαλάχ, για να ακολουθήσει μία ακόμη δική τους συνεργασία, που κατέληξε σε γκολ.

Άμεση κυκλοφορία μπάλας, λανθασμένη τοποθέτηση του Έβανς, που ξεκίνησε βασικός για πρώτη φορά μετά τον Οκτώβριο και εκπληκτικό τελείωμα του νεαρού Άγγλου, που κατάφερε να σκοράρει δις σε 120 δευτερόλεπτα και να φτάσει τα τρία φετινά γκολ σε επίπεδο Premier League.

Και τα δύο γκολ εξετάστηκαν από τον VAR και καταλογίστηκαν, την στιγμή που με τη… σέντρα, η Λέστερ παραλίγο να δεχθεί και τρίτο γκολ, αλλά ο Ίβερσεν σταμάτησε το τετ-α-τετ του Σαλάχ στο 38’.

Ο επιθετικός μονόλογος της Λίβερπουλ διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους και από εκεί και πέρα… συντήρηση δυνάμεων. Ήταν φανερό πως η Λέστερ δεν μπορούσε να απειλήσει, πλην μίας καλής στιγμής με τον Μπαρνς, που όμως θα ακυρωνόταν αν δεν παρέμβαινε ο Άλισον και τίποτα άλλο!

Οι «κόκκινοι» ήλεγξαν το παιχνίδι και διατήρησαν το υπέρ τους αποτέλεσμα, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ με ένα απίθανο φάουλ του Αλεξάντερ Άρνολντ στο 70’, φτάνοντας σε ένα άνετο 3-0, που τους εξασφαλίζει και μαθηματικά το Europa League της επόμενης σεζόν.

Την ίδια ώρα, οι «αλεπούδες» μένουν στην προ τελευταία θέση και τους 30 βαθμούς και θα διεκδικήσουν την παραμονή στα εναπομείναντα ματς, με Νιούκαστλ και Γουέστ Χαμ.

Λέστερ (Ντιν Σμιθ): Ίβερσεν – Ρικάρντο Περέιρα (68’ Τόμας), Φας, Έβανς (89' Σούταρ), Καστάιν – Τίλεμανς, Ντιντί (61’ Ντάκα), Σουμαρέ – Μάντισον, Βάρντι, Μπαρνς (61’ Τετέ).

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον – Αλεξάντερ Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον – Χέντερσον (74’ Μίλνερ), Φαμπίνιο, Τζόουνς (84' Φάμπιο Καρβάλιο) – Σαλάχ (87' Έλιοτ), Χάκπο, Ντίας (74’ Ντιόγκο Ζότα).

 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0