Football Talk

Το Μεξικό έβγαλε Πρωταθλητές: Οι χοροί του Πινέδα, ο Χιμένεζ που τρέλανε την Ολλανδία και ο Λοζάνο στους ήρωες της Νάπολι (vids)

Το Μεξικό έβγαλε Πρωταθλητές: Οι χοροί του Πινέδα, ο Χιμένεζ που τρέλανε την Ολλανδία και ο Λοζάνο στους ήρωες της Νάπολι (vids)
Ο Λοζάνο το έχει βιώσει εδώ και λίγο καιρό, οι Πινέδα και Χιμένες πήραν τα μετάλλιά τους το βράδυ της Κυριακής. Το ποδόσφαιρο του Μεξικό έγινε υπερήφανο για τρία «παιδιά» του που πανηγύρισαν Πρωταθλήματα με τρομερό τρόπο, σε Ελλάδα, Ιταλία και Ολλανδία.

Στην ελληνική Super League που ολοκληρώθηκε την 14η του Μάη, η ΑΕΚ κατάφερε ν’ αναδειχθεί θριαμβεύτρια του πιο εντυπωσιακού πρωταθλήματος της χώρας τα τελευταία πολλά χρόνια, αφού ο τίτλος «έπαιζε» προς δύο κατευθύνσεις μέχρι και την προτελευταία αγωνιστική.

Η «Ένωση» του Αλμέιδα στην κόντρα της με τον Παναθηναϊκό έφτασε πρώτη στην … πηγή με το γάργαρο νερό και από το βράδυ της Κυριακής οι «κιτρινόμαυροι» είναι ξανά Πρωταθλητές Ελλάδας.

Μαζί τους και ο Ορμπελίν Πινέδα. Ο Μεξικανός χαφ δήλωσε παρών στο… πάρτι της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια απέναντι στον Βόλο, με το καρέ της «Ένωσης» εν μέσω παροξυσμού από τον κόσμο της ομάδας, να χαρίζουν τον τίτλο στον σύλλογο. Ο Πινέδα πέτυχε το τρίτο από τα τέσσερα γκολ της φετινής Πρωταθλήτριας.

Έκλεισε την αγωνιστική περίοδο με 9 τέρματα και έκανε trademark τον ιδιαίτερο χορό του, τον οποίο «δίδαξε» και στον κόσμο της ΑΕΚ που τον αγάπησε. Πλέον, έχει να εξιστορεί πλέον για τα αξιοσημείωτα γεγονότα της καριέρας του, αυτή την εκπληκτική σεζόν του ελληνικού πρωταθλήματος, με τα πολύ καλά, αλλά και τα στραβά της, όπως παρουσιάστηκαν.

Στα… επίσης φρέσκα, το τρομερό επίτευγμα του Σαντιάγο Χιμένεζ στην Φέγενορντ που έκανε μαγικά πράγματα την τρέχουσα ποδοσφαιρική χρονιά και αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ολλανδίας για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια, το απόγευμα της Κυριακής!

Στο ματς με την Γκόου Αχέντ Ινγκλς, με τους οπαδούς της ομάδας του Ρότερνταμ να παρουσιάζουν ιστορικό πανό 550 μέτρων στις εξέδρες, ο 22χρονος επιθετικός με τρομερό τελείωμα στο 18ο λεπτό έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του – μετά το γκολ του Ουσάμα στο 15’ – για να έρθει και το τελειωτικό χτύπημα από την Φέγενορντ στο 54’ με τον Παϊσάο.

Ο Σαντιάγο Χιμένεζ βρίσκεται μόλις για πρώτη σεζόν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο κι έδειξε την τρομερή ποιότητά του! Από τα τμήματα υποδομής και την πρώτη ομάδα της Κρουζ Αζούλ της πατρίδας του, όλα τα προηγούμενα χρόνια, ο νεαρός ποδοσφαιριστής μετακινήθηκε φέτος στην Γηραιά ήπειρο. Έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Europa League όπου αποκλείστηκε από την Ρόμα και τώρα είναι Πρωταθλητής Ολλανδίας.

Σε ηλικία 22 ετών και 26 ημερών είναι ανάμεσα στους πέντε νεαρότερους ποδοσφαιριστές που καταφέρνουν να σκοράρουν σε 8 διαδοχικά ματς της Eredivisie, μετά τον θρυλικό και αείμνηστο, Γιόχαν Κρόιφ, τον Ντένις Μπέργκαμπ, τον Πέτουρ Πέτουρσον και τον Λουκ Ντε Γιόνγκ!

Ο Χιμένεζ αν και δυσκολεύτηκε στο ξεκίνημα, είχε αμφιβολίες για την απόφαση που πήρε να παίξει στην Ευρώπη, έπαιρνε λίγα λεπτά συμμετοχής, αλλά έπεισε τους πάντες. Τον προπονητή του, Άρνε Σλοτ, τους οπαδούς της Φέγενορντ, τον υπόλοιπο ποδοσφαιρικό κόσμο και… έχτισε ερωτική σχέση με τα δίχτυα. Έχει σκοράρει 15 φορές στο πρωτάθλημα Ολλανδίας και η 15η φορά ήταν η πιο γλυκιά, αφού στο φινάλε είχε και απονομή τίτλου στην ομάδα του Ρότερνταμ, η οποία έβαλε τέλος στο σερί του Άγιαξ.

Ο Ίρβινγκ Λοζάνο έβαλε τα κλάματα πριν από μερικές μέρες. Τότε που η Νάπολι για πρώτη φορά έπειτα από 33 χρόνια και την εποχή του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, αναρριχήθηκε στην κορυφή της Serie A.

Οι «παρτενοπέι» μπορεί στο εντός έδρας ματς με την Σαλερνιτάνα να «πάγωσαν» τον κόσμο τους που είχε ετοιμαστεί για φιέστα, αλλά κατέκτησαν τον τίτλο στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ουντινέζε. Οι προσπάθειες και οι κόποι του Σπαλέτι και των παικτών του δικαιώθηκαν.

Η Νάπολι με τρομερούς πρωταγωνιστές τους ΟσιμένΚβαρατσχέλιαΖιελίνσκιΕντομπελέΑνγκισάΣιμεόνε και φυσικά τον Λοζάνο, ολοκλήρωσαν την μαγική τους χρονιά με τον μεγαλύτερο πόθο τους.

Όσο κι αν στο Champions League τα πράγματα τελικά δεν πήγαν όπως θα τα ήθελαν στην κόντρα με την Μίλαν, οι Ναπολιτάνοι πήγαιναν… τρένο στο πρωτάθλημα. Και αυτή τη φορά δεν έκαναν δώρα. Και έκαναν μια ολόκληρη πόλη να μείνει άυπνη για πολλές μέρες, πανηγυρίζοντας, χαμογελώντας, γιορτάζοντας στο και ευγνωμονώντας το πνεύμα του «Ντιεγκίτο».

Ο Λοζάνο έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής από το Μεξικό που στέφεται Πρωταθλητής Ιταλίας, έπαιξε σε 32 παιχνίδια της Serie A, είχε συμμετοχή σε έξι τέρματα (3 γκολ + 3 ασίστ), αλλά η αγωνιστική περίοδος ολοκληρώθηκε για εκείνον με σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο, αν και δείχνει ν’ απέφυγε τη ρήξη χιαστού.

Κώστας Ζάλιαρης

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0