Football Talk

Εσπανιόλ – Μπαρτσελόνα 2-4: Πρωταθλήτρια και μαθηματικά μετά από τέσσερα χρόνια! (video)

Εσπανιόλ – Μπαρτσελόνα 2-4: Πρωταθλήτρια και μαθηματικά μετά από τέσσερα χρόνια! (video)

Το άξιζε, το διεκδίκησε και το κατέκτησε η Μπαρτσελόνα. Τίτλος και μαθηματικά για την ομάδα του Τσάβι, γ οποία επικράτησε της Εσπανιόλ με 4-2 εκτός έδρας και επέστρεψε στην κορυφή της Ισπανίας, για πρώτη φορά μετά από μία τετραετία.

Είναι δεδομένο πως πρόκειται για την καλύτερη ομάδα στη φετινή La Liga και το ποδόσφαιρο την δικαίωσε. Η Μπαρτσελόνα γνώριζε εξαρχής πως ήθελε το «διπλό» στην έδρα της Εσπανιόλ, προκειμένου να στεφθεί και μαθηματικά πρωταθλήτρια και με το 4-2 υπέρ της, τα κατάφερε.

Όλα μάλιστα αποτέλεσαν υπόθεση ενός μισαώρου. Και αυτό διότι από το 11ο λεπτό μέχρι και το 40ο, οι Καταλανοί σκόραραν τρεις φορές. Ο Λεβαντόφσκι άνοιξε τον χορό των γκολ, ο Μπάλντε έκανε το 2-0, για να έρθει και πάλι ο Πολωνός και να «σφραγίσει» το πολυπόθητο τρίποντο.

Ο Κουντέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0 στο 53’ και το μόνο που κατάφεραν να κάνουν οι γηπεδούχοι ήταν να σκοράρουν για 3η συνεχόμενη φορά στο «σπίτι» τους απέναντι στη Μπαρτσελόνα από 2+ γκολ.

Ο Πουάδο μείωσε και ο Χοσέλου διαμόρφωσε το τελικό σκορ της συνάντησης στην τελευταία φάση, αλλά το εν λόγω γεγονός, δεν «χαλά» ούτε στο ελάχιστο, την δόξα της ομάδας του Τσάβι.

Είναι και μαθηματικά πρωταθλήτρια, με 85 βαθμούς μετά από 34 αναμετρήσεις και επιστρέφει στην κορυφή του ισπανικού ποδοσφαίρου για πρώτη φορά μετά την σεζόν 2018-19, καθώς μεσολάβησαν δύο πρωταθλήματα της Ρεάλ Μαδρίτης και ένα της Ατλέτικο.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0