Football Talk

ΑΕΚ - Βόλος 4-0: Πρωταθλήτρια Ελλάδας ξανά εκεί, στο «σπίτι» της, τη Νέα Φιλαδέλφεια! (video)

ΑΕΚ - Βόλος 4-0: Πρωταθλήτρια Ελλάδας ξανά εκεί, στο «σπίτι» της, τη Νέα Φιλαδέλφεια! (video)
Πάρτι εντός κι εκτός OPAP Arena! Η ΑΕΚ επικράτησε με σκορ 4-0 (14/05) του Βόλου και κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας για τη σεζόν 2022/23!
Η ΑΕΚ πρωταθλήτρια Ελλάδας και πάλι, για 13η φορά στην ιστορία της! Μετά από πέντε χρόνια αναμονής, και 29 από την τελευταία φορά που πανηγύρισε το συγκεκριμένο τίτλο στη φυσική της έδρα, τη Νέα Φιλαδέλφεια, «σφράγισε» την κατάκτηση της Stoiximan Super League για τη σεζόν 2022/23, επικρατώντας με σκορ 4-0 (14/05) του Βόλου στην OPAP Arena!

Ατελείωτο «πάρτι», εντός κι εκτός γηπέδου, τόσο από τους φίλους της ΑΕΚ που εξασφάλισαν μία θέση στις κερκίδες, όσο και από αυτούς, που γέμισαν τους δρόμους γύρω από από την «Αγιά-Σοφιά».

Τσούμπερ (16'), Γκατσίνοβιτς (33'), Πινέδα (59') και Σιμάνσκι (86') διαμόρφωσαν το τελικό σκορ και «σφράγισαν» την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η γιορτή λίγο έλειψε να «χαλάσει», όταν φωτοβολίδα έφυγε από τη μία πλευρά του γηπέδου, φτάνοντας στην απέναντι. Η ΑΕΚ ενημέρωσε από τα μεγάφωνα πως έχει εντοπίσει τους δράστες και θα προχωρήσει στην αυστηρή τιμωρία τους.

1o ημίχρονο

Η ΑΕΚ λίγο έλειψε να σκοράρει, προτού συμπληρωθούν καν δύο λεπτά παιχνιδιού. Ο Γκατσίνοβιτς έφυγε στην κόντρα, βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ σε πλάγια θέση, αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν ήταν καλό και αποκρούστηκε εύκολα.

Όπως φάνηκε, ήταν απλώς η προειδοποιητική «βολή», αφού στην αμέσως επόμενη μεγάλη ευκαιρία της, η «Ένωση» πήρε το προβάδισμα.

Ο Χατζισαφί έκανε το «γύρισμα» από τα αριστερά στο 16', ο Τσούμπερ βρέθηκε αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι και χωρίς πρόβλημα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, για το 1-0.


Στο 33ο λεπτό, ο Ελβετός έγινε από εκτελεστής, δημιουργός! Έφερε με χαμηλή σέντρα την μπάλα προς τη μικρή περιοχή, βρήκε τον Γκατσίνοβιτς, που με όμορφο πλασέ έκανε το 2-0.


Σκορ που δεν άλλαξε, έως το τέλος του 1ου ημιχρόνου, παρά την τεράστια ευκαιρία του Λιβάι Γκαρσία στις καθυστερήσεις.

2ο ημίχρονο

Ο ρυθμός ήταν χαμηλός στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους, αλλά οι αλλαγές του Ματίας Αλμέιδα, έδωσαν νέα... πνοή στο ματς!

Κάπως έτσι, ο «φρέσκος» Πινέδα συνεργάστηκε άψογα με τον Γκαρσία στο 59', βγήκε σε θέση... βολής, αφού «έκρυψαν» την μπάλα και με όμορφο «τσίμπημα», την έστειλε στα δίχτυα για το 3-0 της ΑΕΚ.


Το 4-0 ως τελικό σκορ, ωστόσο, διαμορφώθηκε από τον Σιμάνσκι στο 86', με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, μετά από ωραία εκτέλεση φάουλ του Ελίασον.


Ο MVP

Ο Στίβεν Τσούμπερ. «Ανοίγει» το σκορ και με την ασίστ του στον Γκατσίνοβιτς, συμβάλει στο «κλείδωμά» του.

Η φάση του αγώνα

Δεν είναι κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά σίγουρα πρόκειται για την αποθέωση προς τον Σέρχιο Αραούχο, που έδωσε το «παρών» σε αυτό το ματς-φιέστα, έστω και με πατερίτσες!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Άμραμπατ, Γκατσίνοβιτς, Γιόνσον, Τσούμπερ, Γκαρσία.

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Αυγερινός, Τάχατος, Ασλανίδης, Πίρινεν, Λούνα, Κάτσε, Μεταξάς, Τσοκάνης, Άλχο, Σι, Γκάγκι.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0