Football Talk

Παναθηναϊκός – Άρης 1-1: Λοντίγκιν και... δοκάρια τους κράτησαν ισόπαλους (video)

Παναθηναϊκός – Άρης 1-1: Λοντίγκιν και... δοκάρια τους κράτησαν ισόπαλους (video)
Ισόπαλη ολοκληρώθηκε η τελευταία αγωνιστική του Παναθηναϊκού με τον Άρη, με τις ομάδες αμφότερες να έχουν την ευκαιρία τους να δώσουν μεγαλύτερο εύρος στο σκορ, όμως Λοντίγκιν και... δοκάρια έβαλαν φρένο! 

Τελευταία αγωνιστική των Play Off της Super League, με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Άρη στο Απόστολος Νικολαΐδης. Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν εκρηκτικά το παιχνίδι, πιέζοντας στον αγωνιστικό χώρο και γρήγορα-γρήγορα βρήκε ένα γκολ. Παρόλα αυτά, ο Άρης, με ένα περίτεχνο γκολ του Ιτούρμπε βρήκε ισοφάριση και η ανάπαυλα ολοκληρώθηκε ισόπαλη.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν… ανάλατο στη μεγαλύτερη διάρκεια του, με τις δύο ομάδες να μην βρίσκουν ρυθμό. Ο Καμαρά κέρδισε ένα πέναλτι, με τον ίδιο να αναλαμβάνει την εκτέλεση, όμως ο Γιούρι Λοντίγκιν απέκρουσε και κράτησε την ισοπαλία.

1ο ημίχρονο

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι πίεσαν ψηλά στον αγωνιστικό χώρο, με τον Μπερνάρντ να κερδίζει εκτέλεση μια εκτέλεση από τα δεξιά της εστίας του Σιαμπάνη, η οποία όμως πέρασε ανεκμετάλλευτη.

Δεύτερη όμως δεν είχε. Από τα αριστερά αυτή τη φορά, ο Μπερνάρντ εκτέλεσε για την καρδιά της περιοχής και εκεί ο Κλέιχεϊσλερ πήρε μια κεφαλιά και έκανε το 1-0 στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης.


Μετά από μια εκτέλεση φάουλ στα μετόπισθεν του Παναθηναίκού, ο Άρης δεν κατάφερε να αποκομίσει κάτι από την συγκεκριμένη φάση και οι «πράσινοι» βρέθηκαν στην αντεπίθεση με τον Μαντσίνι να σπριντάρει και να μοιράζει για τον Κλέιχνεϊσλερ, με τον Ούγγρο να σουτάρει και την μπάλα να κοντράρει στα σώματα.

Με πολύ καλή ατομική ενέργεια του Ιτούρμπε, ο οποίος πήρε τη διεκδίκηση από τον Ρούμπεν Περεθ, πέρασε τον Μάγκνουσον από πάνω με ένα τσίμπημα της μπάλας και με ένα πλασέ έκανε το 1-1 στο 25’. Με πρώτη ματιά ο διαιτητής της αναμέτρησης ακύρωσε το γκολ, αλλά ο VAR κάλεσε τον Τζήλο στο μόνιτορ, εκεί που διαπίστωσε το λάθος του και καταλόγισε κανονικά το γκολ του Παραγουανού επιθετικού.


Στο 36’ ο Παναθηναϊκός είχε διπλή ευκαιρία με τον Ιωαννίδη να χάνει τετ-α-τετ και τον Μπερνάρντ να μην μπορεί να νικήσει τον Σιαμπάνη σε δεύτερο χρόνο, ενώ την ίδια στιγμή είχε προκληθεί αναστάτωση στην εξέδρα με τον Καμαρά να κάνει χειρονομίες.

 2ο ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο εκκίνησε κανονικά, αλλά λόγω καπνογόνων διεκόπη για μερικά λεπτά. Οι δύο ομάδες δεν είχαν ρυθμό στο παιχνίδι τους και παράλληλα έγιναν πολλά λάθη εκατέρωθεν. Παρόλα αυτά οι φίλοι του «τριφυλλιού» δεν σταμάτησαν να τραγουδάνε μένοντας δίπλα στους παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Μια ευκαιρία για τον Άρη, με τον Καμαρά να φεύγει στην αντεπίθεση τελείωσε πρόωρα με την άμυνα του Παναθηναϊκού να επιστρέφει και τον Αφρικανό να κάνει ένα αδύναμο πλασέ και τον Λοντίγκιν να μπλοκάρει εύκολα.

Με το παιχνίδι να μην έχει αποκτήσει ρυθμό, σε μια ατομική ενέργεια του Καμαρά, ο Μάγκνουσον υπέπεσε σε παράβαση η οποία καταλογίστηκε ως φάουλ αρχικά, αλλά ο VAR άλλαξε την απόφαση του Έλληνα ρέφερι σε πέναλτι. Ο Καμαρά ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Γιούρι Λοντίγκιν απέκρουσε την εκτέλεση του Μαυριτανού και κράτησε το 1-1.

Στο 81’ της αναμέτρησης το δοκάρι είπε «όχι» στον Κλέινχεϊσλερ, ενώ σε δεύτερο χρόνο ένα σουτ του Σάρλια απομακρύνθηκε από την άμυνα του Άρη.

Μετά από λάθος του Ρούμπεν Πέρεθ, ο Νταρίντα βγήκε ευνοημένος και επιχείρησε ένα σουτ από πολύ μακρινά, με την μπάλα να βρίσκει στην οριζόντια δοκό του Παναθηναϊκού, έσκασε στο γρασίδι όμως η μπάλα δεν πέρασε την γραμμή στο 85’.

Η φάση του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός είχε μια μεγάλη ευκαιρία να πάρει ξανά το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο, με την διπλή ευκαιρία των Ιωαννίδη και Μπερνάρντ, όμως ο Σιαμπάνης τους είπε όχι και έτσι η ανάπαυλα ολοκληρώθηκε ισόπαλη!

Οι συνθέσεις των ομάδων

Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Χουάνκαρ (83’ Πούχατς), Μάγκνουσον, Σάρλια, Κώτσιρας, Ρούμπεν Πέρεθ, Κουρμπέλης (77’ Παλάσιος), Κλέινχεϊσλερ (83’ Βέρμπιτς), Μπερνάρντ (64’ Τσέριν), Μαντσίνι, Ιωαννίδης (64’ Σπόραρ).

Άρης (Τερζής): Σιαμπάνης, Οντουμπάτζο, Ενκουλού, Πίρσμαν, Μαζικού, Ετέμπο, Σγούργος (46’ Ρουπ), Νταρίντα (90’ Φαμπιάνο), Ιτούρμπε (66’ Ματέο Γκαρσία), Χριστοδουλόπουλος (46’ Πάλμα), Γκρέι (46’ Καμαρά).

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0