Football Talk

Ιωνικός – Λαμία 2-2: Οι Φθιωτείς «πάγωσαν» την Νεάπολη και μένουν με εμφατικό τρόπο στην Super League (video)

Ιωνικός – Λαμία 2-2: Οι Φθιωτείς «πάγωσαν» την Νεάπολη και μένουν με εμφατικό τρόπο στην Super League (video)

«Τελικός» παραμονής με… βροχή από γκολ. Ιωνικός και Λαμία παρουσίασαν μία ποδοσφαιρική «παράσταση» στην Νίκαια, με μεγάλο νικητή τους Φθιωτούς που κέρδισαν την παραμονή τους στην κατηγορία.

Σε «photo finish» κρίθηκε η παραμονή στην Super League με τον Ιωνικό και την Λαμία να παλεύουν μέχρι και την τελευταία αγωνιστική των play out

Μπορεί οι γηπεδούχοι να πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων στο πρώτο ημίχρονο όμως οι Φθιωτείς επέστρεψαν στο παιχνίδι και κέρδισαν την παραμονή τους στην μεγάλη κατηγορία.

 

1o ημίχρονο

Η πρώτη ευκαιρία του παιχνιδιού ανήκει στους γηπεδούχους. Ο Μασάς στο 9ο λεπτό επιχείρησε το μακρινό σουτ αλλά η μπάλα πέρασε για λίγο άουτ.

Εξαιρετική ευκαιρία για την Λαμία στο 16ο λεπτό. Ο Μαρτίνες βρέθηκε ανενόχλητος έξω από την περιοχή και χωρίς δεύτερη σκέψη δοκίμασε το σουτ. Η μπάλα έσκασε στο χορτάρι αλλά ο Χουτεσιώτης έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Μύγας με ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή ξάφνιασε τον Κοζέλεφ αλλά η μπάλα για κακή τύχη του Έλληνα αμυντικού πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του αντίπαλου κίπερ.

Τρομερή ευκαιρία για την Λαμία πάλι από τον Μαρτίνες. Ο 33χρονος Ισπανός με σουτ στην κίνηση δεν κατάφερε να νικήσει για άλλη μία φορά τον Χουτεσιώτη.

 Ο Ιωνικός βρήκε το γκολ που έψαχνε απέναντι στην Λαμία με τον Ελευθεριάδη. Με μία άπιαστη κεφαλιά μέσα από την περιοχή ο Έλληνας μέσος έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Κοζέλεφ για το 1-0 στο 30ο λεπτό κάτω από έξαλλους πανηγυρισμούς.

Άπιαστο σουτ του Κάνιας έξω από την περιοχή δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης Μολδαβό τερματοφύλακα και έκανε το 2-0 στο 36’. Πρώτο του γκολ στην σεζόν και το πέτυχε με μοναδικό τρόπο.   

Ο Σιμόν πήγε να μειώσει από πλευράς Λαμίας αλλά το εξαιρετικό μακρινό σουτ που δοκίμασε, χτύπησε στην συμβολή των δοκών.  

2ο ημίχρονο

Με κεφαλιά προσπάθησε να απειλήσει ο Σλίβκα χωρίς όμως να καταφέρει να βρει εστία.

Σημάδια ζωής από την Λαμία με τον Νούνιες να βάζει τους Φθιωτούς ξανά στο κόλπο της παραμονής. Ο Κοσταρικανός πήρε την μπάλα από τον Τσιλούλη και με μία ωραία κίνηση γύρισε πρόσωπο με το τέρμα και «εκτέλεσε» τον Χουτεσιώτη και μείωσε σε 2-1 στο 53ο λεπτό.

Ο Βαλεριάνος δεν δίστασε να δοκιμάσει το αριστερό του πόδι από μακριά και ανάγκασε τον Κοζέλεφ σε μία ασταθείς απόκρουση. Στο ριμπάουντ ο Μάτζης προσπάθησε να μπει στην φάση αλλά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Τσόσιτς με μία «ονειρική» εκτέλεση φάουλ στο 74ο λεπτό έστειλε την μπάλα «συστημένη» στα δίχτυα του Χουτεσιώτη και έκανε το 2-2. Τρομερή ανατροπή στο παιχνίδι από τους Φθιωτούς.

Στο 90+2’ Σε μία άψογα εκτελεσμένη αντεπίθεση από την Λαμία ο Βασιλαντωνόπουλος έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία σε τετ-α-τετ με τον Χουτεσιώτη να κρατά τον Ιωνικό στο παιχνίδι.  

 

MVP

Ο 36χρονος Τσόσιτς μπήκε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο και πέρα από την τρομερή εκτέλεση φάουλ άλλαξε και ολόκληρη την ροή του παιχνιδιού.

Η φάση του αγώνα

Ο τρομερός «κεραυνός» του Τσόσιτς κατάφερε να ξεπεράσει και το τρομερό γκολ του Κάνιας.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ιωνικός (Μ. Γρηγορίου): Χουτεσιώτης, Ρομαό (76’ Λοβέρα), Μύγας Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Κάνιας, Φαντιγκά, Σάκιτς Μασάς (70’ Σεμπά), Ελευθεριάδης, Μάτζης

Λαμία (Λ. Βόκολος): Κοζέλεφ, Σιμόν, Αμπαντά (46’ Σαραμαντάς) (84’ Βασιλαντωνόπουλος), Παπαδόπουλος, Τζανετόπουλος, Στάνκο, Νούνιες, Σλίβκα (75’ Μανούσος), Τσιλούλης, Μαρτίνες (46’ Τόσιτς), Μεντίνα


Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0