Football Talk

Παναιτωλικός - ΟΦΗ 0-2: Οι Αγρινιώτες έσπασαν τα δοκάρια και οι Κρητικοί τερμάτισαν πρώτοι στα Play Out!

Παναιτωλικός - ΟΦΗ 0-2: Οι Αγρινιώτες έσπασαν τα δοκάρια και οι Κρητικοί τερμάτισαν πρώτοι στα Play Out!
Τον... άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου είδε κατάματα για μία ακόμα φορά ο Παναιτωλικός. Οι Αγρινιώτες «έσπασαν» τα δοκάρια (3), πέτυχαν και αυτογκόλ και στο φινάλε έμειναν με την προσπάθεια. Πρωτιά στα play out για τον ΟΦΗ.
Άλλος είχε τις ευκαιρίες, άλλος έφτασε στη νίκη. Ο Παναιτωλικός, ο οποίος έκανε το καλύτερό του παιχνίδι στα play out έμεινε για ένα ακόμα ματς μακριά από το τρίποντο καθώς δεν μετουσίωσε σε γκολ καμία από τις μεγάλες ευκαιρίες του. Τρεις φορές σταμάτησε η μπάλα στο δοκάρι από προσπάθεια των παικτών του Αναστασίου, οι οποίοι πέτυχαν και ένα απίθανο αυτογκόλ στο 84' για το... κερασάκι στην τούρτα. Κάπως έτσι, οι Κρητικοί έριξαν την αυλαία μιας περίεργης χρονιάς για εκείνους στην πρώτη θέση των play out, πετυχαίνοντας και 2ο γκολ στις καθυστερήσεις.

1ο Ημίχρονο
Η έλλειψη βαθμολογικού ενδιαφέροντος φάνηκε μέχρι τη συμπλήρωση του ημιώρου στο πρώτο ημίχρονο με το διευρυμένο ροτέισον (κυρίως στους γηπδούχους) να μη βοηθά στο ρυθμό του αγώνα. Οι Κρητικοί μπήκαν λίγο πιο δυνατά στο παιχνίδι χωρίς ωστόσο να υπάρχει διάθεση για πίεση. Όταν ο Μπουζούκης άρχισε να παίρνει περισσότερο τη μπάλα στα πόδια του, τα «καναρίνια» πήραν μέτρα στο χορτάρι και ήρθαν και οι πρώτες καλές προσπάθειες.

Αρχικά στο 43’ ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, εκτέλεσε το φάουλ, ο Στάγιτς πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι, ενώ λίγο αργότερα (45’) έπαιξε κάθετα για τον Καρέλη που απέφυγε τον Γιοχού και πλάσαρε, όμως ο Χριστογεώργος έδιωξε την σε κόρνερ κρατώντας το μηδέν. Ενδιάμεσα οι φιλοξενούμενοι έκαναν και εκείνοι αισθητή την παρουσία τους με τον Λάρσον (απόκρουση του Γκρατερόλ) ενώ νωρίτερα είχαν και ένα καλό σουτ με τον Ντίκο.


2ο Ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο. Σημαντικές ευκαιρίες και δοκάρια έδωσαν πνοή στο... ματς που από το πουθενά «άναψε». Η εξαιρετική σέντρα του Μλάντεν στο 49' και η κεφαλιά του Καρέλη βρήκε και πάλι στο δοκάρι με τον Μπάκιτς να απειλεί και εκείνος.

Στο 69' ο Παναιτωλικός τρίτωσε τα δοκάρια του και πάλι με τον Καρέλη (δεύτερο προσωπικό) από στατική φάση. Κάπως έτσι το ματς οδηγήθηκε παραδόξως χωρίς φκολ στο τελευταίο εικοσάλεπτο με το ρυθμό να πέφτει σταδιακά. Μέχρι που στο 85' άλλαξαν τα δεδομένα του ματς από το πουθενά.

Μία σχετικά έυκολη σέντρα του Λάρσον από τα δεξιά (κόντραρε στον Χουχούμη) ήταν ικανή να μπερδέψει τον Γκρατερόλ, ο οποίο έκανβε λάθος υπολογισμό και έτσι οι Κρητικοί πήραν το προβάδισμα.

Στις καθυστερήσεις οι φιλοξενούμενοι διπλασίσαν τα τέρματά τους με όταν ο Λάρσον έπαιξε για τον Μπιφουμά που απέφυγε τον Κολομβιανό πορτιέρε και σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Ο MVP
Αν η μπάλα έκανε το χατίρι στον Καρέλη, εκείνος θα βρισκόταν πιθανότατα στην κατηγορία αυτή ωστόσο κορυφαίος της αναμέτρησης αναδεικνύεται ο Λάρσον του ΟΦΗ ελέω της σταθερότητάς του και των ανεβασμάτων του προς την περιοχή του.

Η φάση του Αγώνα
Και τα τρία δοκάρια των παικτών του Αναστασίου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Γκρατερόλ, Χουχούμης, Λάρσον, Μλάντεν, Στάγιτς, Ξενιτίδης (79' Ξενιτίδης), Τσιγγάρας (73' Νικολάου), Μπουζούκης (64' Ντουάρτε), Ντίας, Βοΐλης (79' Σενγκέλια), Καρέλης (79' Ζοάο Πέδρο).

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Χριστογεώργος, Διαμαντής, Γιοχού, Γιαννούλης (60' Μπιφουμά), Μεγιάδο, Ντιουσέ, Λάρσον, Θοράρινσον (76' Μαρινάκης), Μπάκιτς (76' Αποστολάκης), Φελίπε (80' Φαλατάχ), Ντίκο (76' Γκρόνινγκ).

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0