Football Talk

Premier League: Συνήλθε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, άντεξε η Νότιγχαμ κόντρα στην Τσέλσι, υποβιβάστηκε η Σαουθάμπτον!

Premier League: Συνήλθε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, άντεξε η Νότιγχαμ κόντρα στην Τσέλσι, υποβιβάστηκε η Σαουθάμπτον!

Εκπληκτικό θέαμα, πολλά γκολ και αναρίθμητα σημαντικά γεγονότα στην 36η αγωνιστική της Premier League, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να επιστρέφει στις νίκες, την Τσέλσι να μένει στο 2-2 με τη Νότιγχαμ Φόρεστ και την Τότεναμ να χάνει ξανά, αυτή τη φορά από την Άστον Βίλα εκτός έδρας με 2-1. Μαθηματικός υποβιβασμός για τη Σαουθάμπτον, μετά την «καταδικαστική» ήττα με 2-0 από τη Φούλαμ.

Ο πρώτος υποβιβασμός από την Premier League για φέτος οριστικοποιήθηκε, με την Σαουθάμπτον ν' αποχαιρετά την κατηγορία μετά την ήττα (2-0) από την Φούλαμ. Νέο βήμα παραμονής για την Νότιγχαμ Φόρεστ με το 2-2 απέναντι στην Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Επιστροφή στις νίκες 4άδας για την Γιουνάιτεντ (2-0 την Γουλβς), η ευρω-Βίλα επιβλήθηκε της Τότεναμ με το 2-1, εύκολα η Πάλας 2-0 την Μπόρνμουθ

Τσέλσι – Νότιγχαμ Φόρεστ 2-2

 

Ο Αβονίγι πεισματικά επιμένει να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να κρατήσει την Φόρεστ στην Premier League και στο 13ο λεπτό της αναμέτρησης στο «Στάμφορντ Μπριτζ» ανάμεσα από τους στόπερ της Τσέλσι και προλαβαίνοντας την έξοδο του Μεντί, έγραψε με κεφαλιά το 1-0! Οι «μπλε» με τον δραστήριο Στέρλινγκ προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση, αλλά το αξιοσημείωτο της αναμέτρησης ήταν πως στον αγωνιστικό χώρο κινούνταν... πολλά εκατομμύρια μεταγραφών των δύο ομάδων, σε ένα από τα πιο ακριβά ποδοσφαιρικά ματς! Ο Φέλιξ με κεφαλιά – ψαράκι ανάγκασε τον Κέιλορ Νάβας να επέμβει, ωστόσο, όσο κι αν το ήθελε η Τσέλσι, έλειπε ο άνθρωπος που θα μπορούσε να κάνει γκολ την μισή ευκαιρία. Και αυτό φυσικά κόστιζε.

Η ομάδα του Λάμπαρντ ήταν πολύ τυχερή όταν με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Νιακατέ αστόχησε σε ευκαιρία που θα μπορούσε να είναι ένα από τα πιο εύκολα γκολ που θα είχε να διηγείται από την καριέρα του και αφού συνέβη αυτό, η Τσέλσι βρήκε τρόπο να ισοφαρίσει! Στο 51' από γύρισμα του Τσαλόμπα από δεξιά, ο Στέρλινγκ βρισκόταν εκεί που έπρεπε για να κάνει το 1-1. Ο ίδιος παίκτης τελικά θα ολοκλήρωνε και την ανατροπή, με υπέροχη προσποίηση από αριστερά στον Φελίπε και δεξί φαλτσαριστό σουτ για το 2-1 στο 58'! Το ματς όμως θα έπαιρνε τρομερή εξέλιξη και στο 61' ο Αβονίγι με κεφαλιά ισοφάρισε απαντώντας άμεσα (2-2)! Η ομάδα του Στιβ Κούπερ κρατήθηκε όρθια, πήρε τον βαθμό και συνεχίζει προς την παραμονή στην Premier League! 

Σαουθάμπτον – Φούλαμ 0-2

 

Μεγάλη μερίδα οπαδών της Σαουθάμπτον γύρισε την πλάτη στην ομάδα και έδειξε ότι δεν πιστεύει στο μεγάλο θαύμα που κυνηγάει φέτος για την αποφυγή του υποβιβασμού. Μπροστά σε αρκετά κενά καθίσματα, οι ουραγοί άργησαν πολύ να δείξουν σημάδια ζωής στην αναμέτρηση. Είχαν, βέβαια, την τύχη με το μέρος τους όταν λίγο πριν το ημίωρο και παρά τις φωνές των Λονδρέζων, δεν δόθηκε λανθασμένα πέναλτι υπέρ των «cottagers» για χέρι του Λιάνκο στην περιοχή.

Ο κόσμος στο St. Mary's, αυτός που επέλεξε να στηρίξει την Σαουθάμπτον, άρχισε να μεταφέρει ώθηση στους ποδοσφαιριστές για να καταλάβουν πως ακόμα κι αν οι ελπίδες επιβίωσης ήταν ελάχιστες, έπρεπε να παλέψουν για τη νίκη. Ο Λιάνκο στο 39' με το κεφάλι πάνω στη γραμμή έβγαλε σωτήρια μια προσπάθεια του Γουίλιαν και στην ανάπαυλα ο κόσμος των «αγίων» ήταν τόσο μουδιασμένος που δεν μπορούσε καν να χειροκροτήσει. Όλα έγιναν... μαύρα με την έναρξη του δευτέρου μέρους, όταν στο 47' δεν μέτρησε – ορθά – γκολ του για οφσάιντ κι αμέσως μετά ο Βινίσιους από κόντρα που έβαλε ο Ριντ με τάκλιν στην περιοχή, έκανε το 1-0 για την Φούλαμ! Το τελικό 2-0 της αναμέτρησης για το σύνολο του Μάρκο Σίλβα διαμόρφωσε στο 72ο λεπτό ο Μίτροβιτς με υπέροχη κεφαλιά – ψαράκι από ασίστ του Γουίλσον.

Άστον Βίλα – Τότεναμ 2-1

 

Από νωρίς στα δύσκολα μπήκε η Τότεναμ και έπρεπε να το περιμένει με την εντυπωσιακή Βίλα του Έμερι. Μόλις στο 8ο λεπτό από γύρισμα του Μπέιλι, ο Τζέικομπ Μέρφι κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα για το 1-0 των «χωριατών». Η ομάδα του Μέισον έφτασε να έχει μόλις 17% κατοχή της μπάλας, με τους παίκτες του Έμερι να έχουν απόλυτα τον έλεγχο του ματς. Στο 32' ο Μπέιλι έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά το χαμηλό πλασέ του ήταν τόσο – όσο για τον Φόρστερ που υπό άλλες συνθήκες θα είχε πρόβλημα αν δεν ήταν τόσο αδύναμο το σουτ.

Οι «χωριάτες» έκαναν ό,τι ήθελαν, ο Γουότκινς είχε μια καλή ευκαιρία με κεφαλιά, ο Μπουέντια πέτυχε το δοκάρι σε ωραίο σουτ και τα «σπιρούνια» θα συνέχιζαν την επίδοση που τα θέλει να μην έχουν πάρει νίκη φέτος μακριά από το Λονδίνο από τα τέλη του περασμένου Οκτώβρη (3-2 την Μπόρνμουθ)! Στο 72ο λεπτό ο Ντόουγκλας Λουίζ με υπέροχη εκτέλεση φάουλ έγραψε και το 2-0 για τους «χωριάτες» που ετοιμάζονται να γίνουν πλέον... Ευρωπαίοι! Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο τελικό 2-1 στο 90' με πέναλτι του Κέιν, ενώ, στο 90' + 7' για πολύ λίγο ο Σον είχε φύγει νωρίτερα και το γκολ του δεν μέτρησε για οφσάιντ. Πλέον, η Τότεναμ θα δώσει τεράστια μάχη στις τελευταίες αγωνιστικές, αφού δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα καταφέρει να βρεθεί σε κάποιο εκ των Γιουρόπα Λιγκ/Κόνφερενς Λιγκ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γουλβς 2-0

 

Ήθελε τη νίκη. Μόνο τη νίκη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ώστε να διώξει την πίεση από πάνω της και να κόψει τα… φτερά της Λίβερπουλ, με φόντο την είσοδο μία εκ των δύο στην τετράδα, για ένα εισιτήριο του επόμενου Champions League.

Το εγχείρημα απέναντι στην Γουλβς δεν αποτέλεσε απλή υπόθεση, με τις μνήμες από το περσινό 1-0 να είναι πρόσφατες. Οι «κόκκινοι διάβολοι» αγχώθηκαν, πιέστηκαν, αλλά τα κατάφεραν, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, χάρη στο 5ο φετινό του Άντονι Μαρσιάλ και το πρώτο του Γκαρνάτσο εντός έδρας.

Ο Γάλλος πήρε τη μπάλα στο 32ο λεπτό από τον Άντονι και πλάσαρε επιτυχώς, συνεχίζοντας το σερί που τον θέλει να σκοράρει μόνο στο «Ολντ Τράφορντ», στην τρέχουσα Premier League.

Στην επανάληψη, η Γουλβς του Λοπετέγκι επιχείρησε να πιέσει, απείλησε κατά βάση με στατικές φάσεις, αλλά καμία από τις δύο προσπάθειες του Κίλμαν δεν κατέληξε σε δύσκολη κατάσταση για τον Ντε Χέα.

Απεναντίας, η μεγαλύτερη στιγμή ήρθε στο 72ο λεπτό, όταν ο Σάντσο σούταρε στην κλειστή γωνία του Ζοσέ Σα, αλλά ο Πορτογάλος είχε απάντηση.

Ο Αντάμα Τραορέ και ο Χιμένες δεν κατάφεραν να αλλάξουν την εξέλιξη της συνάντησης και η πρώτη νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετά από δύο συνεχόμενες αποτυχίες, είναι γεγονός, με τον Γκαρνάτσο να την διαμορφώνει στις καθυστερήσεις. Το εντυπωσιακό της υπόθεσης; Κάθε ένα από τα τέσσερα τελευταία της ματς έχει ολοκληρωθεί με μία εκ των δύο ομάδων να σκοράρει, την στιγμή που τα τρία συνεχόμενα «1-0», έλαβαν τέλος.

Κρίσταλ Πάλας – Μπόρνμουθ 2-0

 

Η άφιξη του Ρόι Χότζον άλλαξε ολόκληρη την ψυχοσύνθεση της Κρίσταλ Πάλας και για ακόμη μία φορά, αυτό επιβεβαιώθηκε στο γήπεδο, με τους «αετούς» να πανηγυρίζουν μία άνετη επικράτηση επί της Μπόρνμουθ, πιο εύκολα από ό,τι αναδεικνύει το τελικό αποτέλεσμα.

Απόλυτος πρωταγωνιστής της συνάντησης ήταν φυσικά ο Έζε. Αυτός άνοιξε το σκορ στο 39ο λεπτό, μετά από πάσα – πάρε, βάλε του Τζόρνταν Αγιού, για να έρθει ο ίδιος παίκτης και να σκοράρει στο δεύτερο μέρος, ένα από τα καλύτερα γκολ της 36ης αγωνιστικής.

Πήρε τη μπάλα εκτός περιοχής, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με απίθανο σουτ στο «Γ», έκανε το 2-0 στο 58ο λεπτό. Παράλληλα, το γεγονός πως η φάση ξεκίνησε από τον Ολίσε, βοήθησε τον επιθετικό της Κρίσταλ Πάλας να «γράψει» ιστορία, μιας και έγινε ο μοναδικός στην ιστορία του συλλόγου στην Premier League, που καταγράφει 10+ ασίστ σε μία αγωνιστική περίοδο.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0