Football Talk

Super League Play Out: Η παραμονή ποτέ άλλοτε δεν κρεμόταν σε τεντωμένο σκοινί την τελευταία αγωνιστική!

Super League Play Out: Η παραμονή ποτέ άλλοτε δεν κρεμόταν σε τεντωμένο σκοινί την τελευταία αγωνιστική!

Ποτέ άλλοτε στο παρελθόν, η τελευταία αγωνιστική των play out της Super League δεν είχε ένα παιχνίδι με τόσο μεγάλο διακύβευμα. Ιωνικός και Λαμία θα «μονομαχήσουν» σε ένα παιχνίδι δίχως... αύριο, με τον χαμένο να αποχαιρετά την κατηγορία. Παράλληλα, για τέταρτη χρονιά η κορυφή στο μίνι αυτό πρωτάθλημα θα καταλήξει σε διαφορετικά χέρια.

Σχετικά Άρθρα

Η τελευταία αγωνιστική των play out της Stoiximan Super League βρίσκεται προ των πυλών. Το βράδυ του Σαββάτου (13/05, 20:00) θα γίνει ταυτόχρονα η σέντρα σε τρία διαφορετικά γήπεδα στην Ελλάδα, με τα «φώτα» βέβαια να είναι στραμμένα μονάχα σε ένα.

Στη Νεάπολη, ο Ιωνικός θα υποδεχθεί τη Λαμία σε μία μάχη δίχως αύριο, το αποτέλεσμα της οποίας θα κρίνει ποια ομάδα θα ακολουθήσει τον Λεβαδειακό στη Super League 2. Οι «κυανόλευκοι» χρειάζονται μόνο νίκη για να παραμείνουν στην κατηγορία, ενώ οι φιλοξενούμενοι παίζουν για δύο αποτελέσματα.

Όπως λοιπόν έχει αναφερθεί πολλάκις, παρακολουθούμε το συναρπαστικότερο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών, λόγω της μάχης του τίτλου. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τη μάχη της παραμονής, με το φινάλε της σεζόν να προμηνύεται... θρίλερ.

Πρόκειται μάλιστα για μία άνευ προηγουμένου αναμέτρηση στα χρόνια που διεξάγονται τα play out. Φέτος είναι η τέταρτη διαδοχική χρονιά που το πρωτάθλημα έχει αυτή τη μορφή και στις προηγούμενες τρεις εκδόσεις, σχεδόν τα πάντα είχαν κριθεί πριν από την τελευταία αγωνιστική.

Το αγχωτικό φινάλε για Ξάνθη και Πανιώνιο το 2020

Ό,τι πιο κοντινό στο φετινό δράμα, είχε συμβεί μόνο τη σεζόν 2019-20, όταν την τελευταία αγωνιστική Ξάνθη και Πανιώνιος πάλεψαν για να γλιτώσουν τον απευθείας υποβιβασμό στη Super League 2, ενώ κοντά ήταν και ο Παναιτωλικός, ο οποίος ήθελε ένα βαθμό για να εξασφαλίσει την παραμονή και να αποφύγει τα μπαράζ. Η ομάδα του Αγρινίου είχε εύκολο έργο, καθώς από νωρίς είχε προβάδισμα απέναντι στον Βόλο και δεν... αγχώθηκε.

Αντίθετα η αγωνία χτύπησε «κόκκινο» στα άλλα δύο ματς. Τόσο η Ξάνθη, όσο και ο Πανιώνιος αγωνίζονταν εκτός έδρας. Οι Ακρίτες στη Λάρισα και οι Νεοσμυρνιώτες στο Περιστέρι. Ένας βαθμός χώριζε τις δύο ομάδες πριν την έναρξη της αγωνιστικής, με την Ξάνθη στους 23 και τον Πανιώνιο στους 22, ο οποίος βέβαια υπερτερούσε στην ισοβαθμία.

Η κατάσταση 90 λεπτά αργότερα δεν άλλαξε στο ελάχιστο, αφού αμφότεροι απέτυχαν να κερδίσουν. Και τα δύο ματς μάλιστα έληξαν 0-0, κάτι που έφερε τον υποβιβασμό του Ιστορικού και έστειλε την Ξάνθη στα μπαράζ. Εκεί βέβαια οι Ακρίτες δεν τα κατάφεραν και ακολούθησαν τον Πανιώνιο στη Super League 2, γνωρίζοντας τον υποβιβασμό για πρώτη φορά μετά το 1990!

Αλλαγή σκυτάλης στην κορυφή

Βέβαια εκτός από την παραμονή στην κατηγορία, η τελευταία αγωνιστική θα κρίνει και την πρωτιά στα play out. Μία θέση που δεν προσφέρει τίποτα, πέρα από γόητρο, αλλά για τους ποδοσφαιριστές και τους συλλόγους έχει κάποια αξία.

Αυτή την στιγμή πρώτος είναι ο ΟΦΗ, με τον Ατρόμητο να ακολουθεί στον πόντο. Όποια από τις δύο ομάδες κι αν κατακτήσει την κορυφή, τότε θα έχουμε «αλλαγή σκυτάλης» για 4η φορά στα ισάριθμα χρόνια που διεξάγονται τα play out. Συγκεκριμένα, τη σεζόν 2019-20 ο Αστέρας Τρίπολης ήταν πρώτος, το 2020-21 ο Βόλος, ενώ πέρυσι ήταν σειρά του Ιωνικού.

Αξίζει φυσικά να σημειωθεί πως αν οι Κρητικοί παραμείνουν πρώτοι, τότε θα είναι η τρίτη διαφορετική ομάδα από την επαρχία που το καταφέρνει.

Το πρόγραμμα της τελευταίας (7ης ) αγωνιστικής των play out (13/05):

17:00 Παναιτωλικός - ΟΦΗ

20:00 Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος

20:00 Ιωνικός - Λαμία

20:00 Λεβαδειακός - ΠΑΣ Γιάννινα

Η βαθμολογία και τα σενάρια υποβιβασμού:

Όλα θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα της αναμέτρησης Ιωνικός - Λαμία. Οι γηπεδούχοι χρειάζονται μονάχα νίκη για να παραμείνουν στη Super League, ενώ οι φιλοξενούμενοι παίζουν για δύο αποτελέσματα.

Νίκη Ιωνικού: Παραμονή Ιωνικός, υποβιβασμός Λαμία

Ισοπαλία ή νίκη Λαμίας: Παραμονή Λαμία, υποβιβασμός Ιωνικός

play_out_slgr_1.jpg


Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0