Football Talk

O Tεν Χαγκ έκανε λάθος και η Άρσεναλ χάνει «μισό» πρωτάθλημα από τους… τραυματισμούς της!

O Tεν Χαγκ έκανε λάθος και η Άρσεναλ χάνει «μισό» πρωτάθλημα από τους… τραυματισμούς της!

Μπορεί πριν από περίπου 1,5 μήνα ο Έρικ Τεν Χαγκ να είχε δηλώσει πως οι παίκτες της Άρσεναλ δεν έχουν βγάλει ιδιαίτερους τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της σεζόν, όμως κάτι τέτοιο δεδομένα δεν ευσταθεί… Μία ματιά στους αριθμούς των αναμετρήσεων που έχουν απολέσει άλλωστε, αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

«Λογικό να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας η Άρσεναλ, από τη στιγμή που δεν της έχουν παρουσιαστεί ιδιαίτερα προβλήματα τραυματισμών». Αυτό είχε επισημάνει πριν από περίπου 45 ημέρες ο Έρικ Τεν Χαγκ, όταν είχε ρωτηθεί σε συνέντευξή του ποιος πιστεύει πως είναι ο βασικός λόγος που οι «κανονιέρηδες» βρίσκονται με χαρακτηριστική διαφορά από τους υπόλοιπους, πλην της Μάντσεστερ Σίτι, στην 1η θέση της Premier League για 247 ημέρες.

Μία ματιά στους τραυματισμούς όμως και κατά βάση στο διάστημα των αναμετρήσεων που έχασαν οι παίκτες που δεν ήταν διαθέσιμοι για τον Μικέλ Αρτέτα, αποδεικνύει με ευκολία πως ο Ολλανδός προπονητής έκανε λάθος.

Και δεν αναφερόμαστε μόνο στο γεγονός πως ο Ολεκσάντρ Ζιντσένκο χάνει τα τρία τελευταία ματς της σεζόν και ο Γουίλιαμ Σαλιμπά απουσιάζει από το παιχνίδι του Europa League, όταν η Άρσεναλ αποκλείστηκε στα πέναλτι, στο «Έμιρεϊτς», από τη Σπόρτινγκ Λισαβώνας.

Το βασικότερο επιχείρημα στη συζήτηση είναι πως τουλάχιστον επτά ποδοσφαιριστές των Λονδρέζων έχουν λείψει αναγκαστικά από διψήφιο αριθμό αναμετρήσεων σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Μοχάμεντ Ελνένι βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με 35 παιχνίδια, στα οποία… μοιραία δεν υπολογιζόταν. Ακολουθεί ο χρήσιμος Ρις Νέλσον με 17, ενώ στην… ισοβαθμία, στην 3η θέση, βρίσκεται ο Ολεσκάντρ Ζιντσένκο, υπολογίζοντας και τα εναπομείναντα ματς σε επίπεδο πρωταθλήματος.

Την τετράδα συμπληρώνει ο Γκαμπριέλ Ζεσούς, που ακόμη και αν δεν φάνηκε, λόγω των συνεχόμενων νικών της Άρσεναλ στην Premier League, έλειψε πολύ. Έμεινε εκτός για 15 αναμετρήσεις, επέστρεψε τον Φεβρουάριο και σκόραρε για πρώτη φορά, μετά από έξι μήνες, με ένα Παγκόσμιο Κύπελλο να μεσολαβεί.

Στην 5η θέση βρίσκεται ο Έμιλ Σμιθ Ρόου που φέτος πιο πολύ απουσίασε (13 ματς), παρά αγωνίστηκε, για να φτάσουμε σε δύο κομβικές απώλειες, που ενδέχεται να σηματοδοτούν και την απώλεια του πρώτου πρωταθλήματος από το 2004.

Ο λόγος για τον Τακεχίρο Τομιγιάσου και τον Γουίλιαμ Σαλιμπά. Ο πρώτος, ο οποίος λείπει για 12 αναμετρήσεις, θα μπορούσε να καλύψει το δεξί άκρο της άμυνας και να μετατοπιστεί στα στόπερ ο Μπεν Γουάιτ, όταν ο Σαλιμπά έμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης.

Αντιθέτως, η λύση που έκανε την εμφάνισή της όταν ο Γάλλος έχασε 11 παιχνίδια, ήταν αρχικά ο Ρομπ Χόλντινγκ, που σαφώς δεν είναι στο ίδιο επίπεδο, με τον Γιακούμπ Κίβιορ να ακολουθεί, έχοντας ήδη παίξει σε δύο νικηφόρα ενενηντάλεπτα της ομάδας του στην Premier League.

Συμπέρασμα; Η Άρσεναλ δεν είχε απλώς λίγους τραυματισμούς, είχε απώλειες βασικών παικτών, για μεγάλο χρονικό διάστημα, σε καίρια σημεία της σεζόν. Ο Έρικ Τεν Χαγκ έκανε λάθος. Και μεγαλύτερη απόδειξη από το γεγονός πως τόσο ο Γουίλιαμ Σαλιμπά, όσο και ο Ολεκσάντρ Ζιντσένκο, θα «χωρούσαν» με ευκολία στο ρόστερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δεν υφίσταται…

Δημήτρης Μανάκος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0