Football Talk

Γιουβέντους – Σεβίλλη 1-1: Ο Γκάτι στο 90+7’ γλίτωσε τους «μπιανκονέρι» και όλα θα κριθούν στην Ανδαλουσία! (video)

Γιουβέντους – Σεβίλλη 1-1: Ο Γκάτι στο 90+7’ γλίτωσε τους «μπιανκονέρι» και όλα θα κριθούν στην Ανδαλουσία! (video)

Φινάλε… θρίλερ στο Τορίνο, με τον Γκάτι να ισοφαρίζει στην τελευταία φάση του αγώνα το σκορ σε 1-1 και να γλιτώνει τη Γιουβέντους από την ήττα, στον πρώτο ημιτελικό του Europa League απέναντι στη Σεβίλλη.

Τι κι αν η Σεβίλλη ήταν μπροστά στο σκορ για περισσότερο από μία ώρα; Η Γιουβέντους αποδείχθηκε… εφτάψυχη και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 στις καθυστερήσεις για να μην αφήσει τους Ανδαλουσιανούς να αποκτήσουν, έστω και μικρό, προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Europa League.

Ο Εν Νεσίρι ήταν αυτός που «άνοιξε» το σκορ στο 29’ για τους Ισπανούς, με τον Φεντερίκο Γκάτι να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα στο 90+7’.

Τα πράγματα βέβαια θα μπορούσαν να εξελιχθούν εντελώς διαφορετικά αν η Γιουβέντους είχε εκμεταλλευτεί τις φάσεις που δημιούργησε στο ξεκίνημα. Οι «μπιανκονέρι» μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και μάλιστα ο Ντούσαν Βλάχοβιτς έχασε μία ανεπανάληπτη ευκαιρία στο 19’. Ο Σέρβος μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια βρέθηκε ολομόναχος στο σημείο του πέναλτι, αλλά ο Μπούνου έκανε καθοριστική έξοδο, μπέρδεψε τον επιθετικό της Γιούβε και εκείνος έστειλε την μπάλα «ψηλά».


Η Σεβίλλη βέβαια δεν ήταν θεατής στο πρώτο μέρος. Ο Λούκας Οκάμπος… προειδοποίησε δύο φορές τον Σέζνι (17’, 25’) προτού γίνει ο δημιουργός του γκολ. Με έξοχη πάσα έφερε σε θέση βολής τον Εν Νεσίρι, ο οποίος πλάσαρε για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα στο 29’.

Οι Ισπανοί ήταν «φωτιά» στις αντεπιθέσεις και οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να τους περιορίσουν. Κάπως έτσι έφτασαν κοντά και σε δεύτερο γκολ, πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο. Ο Ράκιτιτς στο 39’ ανάγκασε τον Σέζνι να κάνει μία ακόμα επέμβαση για να διατηρήσει το σκορ στο 1-0.


Το δεύτερο ημίχρονο ωστόσο, δεν είχε καμία σχέση από άποψη ρυθμού με το πρώτο. Η Σεβίλλη αγωνίστηκε με ξεκάθαρο πλάνο να διατηρήσει το «μηδέν» στην άμυνα. Έχοντας θέσει σε εφαρμογή ένα… σκληρό παιχνίδι, οι Ισπανοί κατάφεραν να εκνευρίσουν τους γηπεδούχους, οι οποίοι τα είχαν βρει σκούρα.

Μέχρι την τελευταία φάση του αγώνα! Εκεί σαν από μηχανής θεός, ο Γκάτι, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στο 61’ στη θέση του Μπονούτσι, λύτρωσε τη Γιουβέντους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γιουβέντους (Μ. Αλέγκρι): Σέζνι, Ντανίλο, Μπονούτσι (62' Γκάτι), Σάντρο, Κουαδράδο, Μιρέτι (46' Κιέζα), Λοκατέλι, Ραμπιό, Κόστιτς (46' Ίλινγκ Τζούνιορ), Ντι Μαρία (70' Πογκμπά), Βλάχοβιτς (62' Μίλικ).

Σεβίλλη (Χ. Λ. Μεντιλιμπάρ): Μπουνού, Νάβας, Μπαντέ, Γκούντελ, Ακούνια, Φερνάντο, Ράκιτιτς, Οκάμπος (34' Μοντιέλ), Τόρες (74' Γκόμες), Χιλ (82' Λαμέλα), Εν Νεσίρι.

 

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0