Football Talk

Ρόμα - Μπάγερ Λεβερκούζεν 1-0: Με το ένα πόδι σε ευρωπαϊκό τελικό οι «τζιαλορόσι» (video)

Ρόμα - Μπάγερ Λεβερκούζεν 1-0: Με το ένα πόδι σε ευρωπαϊκό τελικό οι «τζιαλορόσι» (video)

Η Ρόμα πήρε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης για τον φετινό τελικό του UEFA Europa League, απέναντι στη Λεβερκούζεν η οποία, αν και προσπάθησε, δεν κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα στο Ολίμπικο και τελικά ηττήθηκε με 1-0.

Η Ρόμα υποδέχθηκε την Μπάγερ Λεβερκούζεν στο Ολίμπικο (11/5) για την πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση στο πλαίσιο των ημιτελικών του UEFA Europa League. Παρά το ότι οι «ασπιρίνες» είχαν ένα πολύ καλό ξεκίνημα, η ομάδα του Μουρίνιο κατάφερε να προηγηθεί διατηρώντας το προβάδισμά της μέχρι το τέλος. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά στη ρεβάνς, αλλά η ομάδα του Μουρίνιο έχει το προβάδισμα για τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.   


1ο ημίχρονο 


Η Λεβερκούζεν έκανε μία πολύ καλή αρχή στο ματς έχοντας αυτοπεποίθηση απέναντι σε μία Ρόμα με πολλή περισσότερη ευρωπαϊκή εμπειρία.

Στο 19΄ η πρώτη καλή ευκαιρία για την ομάδα του Μουρίνιο με τον Πελεγκρίνι να βγάζει μία πολύ ωραία ασίστ για τον Ιμπάνιεζ, ο οποίος επιχείρησε μία κεφαλιά αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τον Χραντέτσκι. Η εντυπωσιακή απόκρουση του Φινλανδού ήταν σωτήρια για τις «ασπιρίνες» αλλά το «καμπανάκι» για την άμυνα της ομάδας του Αλόνσο είχε χτυπήσει από νωρίς.


Στο 29’ o Κοσονού έκανε ένα σχεδόν ολέθριο λάθος όταν ανέτρεψε τον Μπελότι μέσα στην περιοχή της Λεβερκούζεν αλλά ύστερα από έλεγχο της φάσης στο VAR, ο διαιτητής δεν καταλόγισε πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων και έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι.

Μέσα σε πολύ λίγα λεπτά το ματς διεκόπη τρεις φορές με τον Κοσονού να περνάει τελικά εκτός έχοντας τραυματιστεί. Άφησε την θέση του στον Μίτσελ Μπάκερ, που αποτελούσε τον ιδανικό αντικαταστάτη μετά και τις πολύ καλές του εμφανίσεις απέναντι σε Φερεντσβάρος και Ουνιόν Βερολίνου.   

Οι δύο ομάδες αποχώρησαν για τα αποδυτήρια στην ανάπαυλα με την Λεβερκούζεν να είναι εμφανώς ανώτερη στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας ευκαιρίες που θα μπορούσαν να έχουν μετουσιωθεί σε γκολ. Από την άλλη, η Ρόμα λίγο έλειψε να πάρει το προβάδισμα νωρίς, αλλά πέρα από αυτήν την ευκαιρία δεν απείλησε ξανά τους φιλοξενούμενους. 


2ο ημίχρονο


Στην αρχή του δεύτερου 45λεπτου, η άμυνα της Ρόμα έκανε καλή δουλειά αλλά ακόμα και μετά τη συμπλήρωση των δέκα λεπτών, καμία από τις δύο ομάδες δεν είχε απειλήσει. Ο εκνευρισμός άρχισε να εντείνεται με τον Ντιαμπί να βλέπει την κίτρινη κάρτα μετά από σκληρό φάουλ σε βάρος του Πελεγκρίνι.

Στο 63ο λεπτό, η Ρόμα επιτέλους κατάφερε να προηγηθεί με σκόρερ τον 20χρονο Μπόβε, ο οποίος μετά από την απόκρουση του Χραντέτσκι σε ένα σουτ του Έιμπραχαμ, βρήκε την μπάλα και την έστειλε κατευθείαν στην αριστερή γωνία της αντίπαλης εστίας για το 1-0. Αμέσως, ο Τσάμπι Αλόνσο έφερε «φρέσκα πόδια» στον αγώνα ώστε να αυξήσει την πίεση στους «τζιαλορόσι» κυνηγώντας την ισοφάριση.


Παρόλα αυτά, η άμυνα της Μπάγερ φαινόταν αρκετά μπερδεμένη και οι Ρωμαίοι είχαν αρχίσει να ψάχνουν και δεύτερο γκολ.

Στο 87’ η μοναδική καλή ευκαιρία των φιλοξενούμενων για το 1-1 έφυγε ανεκμετάλλευτη, με τον Κρισταντέ να σώζει τελευταία στιγμή πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα μετά από σουτ του Φρίμπονγκ

Οι προσπάθειες της Λεβερκούζεν δεν απέδωσαν καρπούς και τελικά οι Γερμανοί θα ψάξουν την ανατροπή στην ρεβάνς του Μπάι Αρένα, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά.       


Βασιλική Μπαρτζιώτη
www.bnsports.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0