Football Talk

Φιορεντίνα - Βασιλεία 1-2: «Ριφιφί» στη Φλωρεντία και βάζουν... πλώρη για τελικό οι Ελβετοί!

Φιορεντίνα - Βασιλεία 1-2: «Ριφιφί» στη Φλωρεντία και βάζουν... πλώρη για τελικό οι Ελβετοί!
Η Φιορεντίνα ήταν εκείνη που έδειχνε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό του «Αρτέμιο Φράνκι» στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιτελικού κόντρα στη Βασιλεία, ωστόσο δεν είχε Αμντουνί. Ο Ελβετός την «πλήγωσε» στις καθυστερήσεις και έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του Βόγκελ (είχε προηγηθεί η ισοφάριση με τον Ντιουφ).
Η επιστροφή της Φιορεντίνα στα ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από 8 χρόνια (2014-15 με τη Σεβίλλη) δεν εξελίχθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αν και τα πράγματα φάνταζαν τελείως διαφορετικά στο πρώτο ημίχρονο. Και αυτό διότι οι «βιόλα» υπολόγιζαν χωρίς τον... Αμντουνί. Ο Ελβετός επιθετικός της Βασιλείας με το 6ο του γκολ στη διοργάνωση, «πλήγωσε» τους Ιταλούς στις καθυστερήσεις και έδωσε προβάδισμα πρόκρισης σε τελικό για πρώτη φορά στην αρμάδα του Βόγκελ.

ΤΟ ΜΑΤΣ
Οι «βιόλα» μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και πίεσαν, χάνοντας δυο καλές ευκαιρίες με τους Καμπράλ και Μποναβεντούρα να μη βρίσκουν στόχο. Στο 7’, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν δίχτυα όμως δυο παίκτες της ήταν σε θέση οφσάιντ, όπως επιβεβαίωσε και το VAR και ακυρώθηκε. Η μεγάλη ευκαιρία της Φιορεντίνα χάθηκε στο 15΄, όταν το δυνατό σουτ του Ικονέ μπλόκαρε ο Χιτζ ενώ στο 19’, απάντησε η Βασιλεία, με το σουτ του Ντιουφ που απέκρουσε ο Τερατσάνο.
Οι... κόποι των γηπεδούχων έπιασαν «τόπο» στο 25' με τον Μαρτίνες να παίρνει την πρώτη κεφαλιά από στημένη φάση και τον ξεχασμένο Καμπράλ να βάζει μπροστά τους Ιταλούς. Μάλιστα λίγο αργότερα μπορούσαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους αν το φαλτσαριστό σουτ του Άμραμπατ έβρισκε στόχο.

Η Βασιλεία απείλησε στο 50’ με την κεφαλιά του Μπούργκερ μετά το κόρνερ του Τζάκα, με τους «βιόλα» να απαντούν με τα σουτ των Μαντράγκορα και Ικονέ που πέρασαν για λίγο άουτ. Η Φιορεντίνα συνέχισε να πιέζει και να ψάχνει το δεύτερο γκολ, χάνοντας μια καλή ευκαιρία με τον Μαντράγκορα μετά από συνδυασμό των Καμπράλ και Μποναβεντούρα στο 66’.

Όμως, κόντρα στη ροή του αγώνα, οι Έλβετοί έφεραν το ματς στια Βασιλεία στο 71’ κατάφερε να ισοφαρίσει. Ο Τζάκα συνδυάστηκε με τον Ντιουφ κι ο τελευταίος με ωραίες προσποιήσεις έφτασε έξω από την περιοχή και με «ζυγισμένο» πλασέ νίκησε τον Τερατσάνο. Ο Καμπράλ προσπάθησε να απαντήσει στο 76’ με ωραίο σουτ που έφυγε λίγο έξω.

Στο 84’, ο Αμντουνί προειδοποίησε όταν ο Τζάκα εκτέλεσε κόρνερ κι η κεφαλιά του Ελβετού έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Τερατσάνο. Η Φιορεντίνα έγινε πιο επιθετική με τις αλλαγές του Ιταλιάνο, όμως τα... θαλάσσωνε στν τελική προσπαθεια και εν τέλει το πλήρωσε.

Στο 93’, ο Τζάκα εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Μάλες γύρισε την μπάλα με δυνατή σέντρα προς την «καρδιά» της περιοχής και με δυνατό σουτ ο Αμντουνί έκανε το 1-2 «παγώνοντας» το Αρτέμιο Φράνκι.

Φιορεντίνα (Βιντσέντζο Ιταλιάνο): Τερατσάνο, Μπιράγκι, Ρανιέρι, Μαρτίνες Κουάρτα, Ντοντό, Μαντράγκορα, Άμραμπατ (73’ Καστροσβίλι), Μποναβεντούρα (87’ Μπαράκ), Γκονσάλες (73’ Μπρέκαλο), Ικονέ (81’ Κουαμέ) , Καμπράλ (81’ Γιόβιτς)

Βασιλεία (Χάικο Βόγκελ): Χιτζ, Λανγκ, Άνταμς, Πελμάρντ, Εντόι, Ντιουφ, Τζάκα, Μπούργκερ (86’ Μαλες), Καλαφιόρι, Ογκουστέν (77’ Ζέκιρι), Αμντουνί

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0