Football Talk

Premier League: Έτοιμη για το… αντίο η Σαουθάμπτον - «Χαροπαλεύει» αλλά ελπίζει η Έβερτον

Premier League: Έτοιμη για το… αντίο η Σαουθάμπτον - «Χαροπαλεύει» αλλά ελπίζει η Έβερτον

Με την Άρσεναλ να πραγματοποιεί μία αξιοθαύμαστη σεζόν και την Μάντσεστερ Σίτι να είναι η γνωστή υπερομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, τα περισσότερα βλέμματα είναι στραμμένα στην κορυφή της Premier League. Θα ήταν όμως άδικο να μην δοθεί και η απαραίτητη προσοχή στα χαμηλότερα «πατώματα» του πρωταθλήματος της Αγγλίας.

Ο αγώνας για την παραμονή στην Premier League καλά κρατεί, με πέντε ομάδες να παλεύουν μέχρι τελικής «πτώσεως» για να κρατηθούν στη μεγάλη κατηγορία του Αγγλικού ποδοσφαίρου.

Οι αποστάσεις στον… πάτο της βαθμολογίας είναι μικρές με τις Νότιγχαμ Φόρεστ (33β.), Έβερτον (32β.), Λέστερ (30β.), Λιντς (30β.) και Σαουθάμπτον (24β.) να οδηγούνται σε μία πραγματική «μάχη» για τις τελευταίες τρεις απομείναντες αγωνιστικές.

Η Σαουθάμπτον βρίσκεται στην πιο δυσμενή κατάσταση καθώς είναι τοποθετημένη μόνη στην 20η θέση και η σωτηρία δείχνει εξαιρετικά δύσκολη αποστολή για τους «Άγιους», σε συνδυασμό πάντα και με τον «τρομακτικό» πρόγραμμα που ακολουθεί για την ομάδα του Ρούμπεν Σέλες (Φούλαμ, Μπράιτον, Λίβερπουλ).

Όπως όλα δείχνουν ο χαμένος «τελικός» με την Νότιγχαμ Φόρεστ (4-3) την προηγούμενη αγωνιστική ίσως και να ήταν το τελειωτικό χτύπημα, μετά από 11 χρόνια συνεχόμενης παρουσίας στην Premier League.


Στην 19η και 18η θέση σε ισοβαθμία θα βρει κανείς τις Λέστερ και Λιντς. Τόσο οι «αλεπούδες» όσο και τα «παγώνια» διανύουν μία άκρως απογοητευτική σεζόν όπου στο τέλος της μία από τις δύο (αν όχι και οι δύο) θα αποχωρήσει από τα… μεγάλα σαλόνια και θα γυρίσει πίσω στην χαώδης Championship και όλοι γνωρίζουν πόσο απαιτητικό πρωτάθλημα είναι η δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας.

ΛΙΝΤΣ - ΛΕΣΤΕΡ (25/04/23) | ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ - ΣΤΟΙΧΗΜΑ - ΑΝΑΛΥΣΗ

Ποιος θα φανταζόταν όμως πως η Λέστερ η οποία έχασε στις λεπτομέρειες την έξοδο για το Champions League τις σεζόν 2019/2020 και 2020/2021 θα πάλευε πλέον για να διατηρήσει την θέση της στην κατηγορία.

Η Λιντς από την άλλη πλευρά σώθηκε στο «νήμα» την προηγούμενη σεζόν, φαίνεται όμως πως η πώληση του Ραφίνια στην Μπαρτσελόνα να αποδυνάμωσε ανεπανόρθωτα το ρόστερ της ομάδας.


Η Έβερτον αυτήν την δεδομένη στιγμή βρίσκεται εκτός ζώνης υποβιβασμού αλλά μόνο «άνετη» δεν θα πρέπει να νιώθει, καθώς απέχει μόλις δύο βαθμούς. Βέβαια αν η αγωνιστική εικόνα των «ζαχαρωτών» συνεχίσει να είναι παρόμοια με αυτήν στο Μπράιτον και την «τρελή» εκτός έδρας νίκη με το ευρύ 5-1 για την 35η αγωνιστική δεν θα δυσκολευτεί να μείνει μακριά από τις τρεις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.


Ένα τρίποντο «χρυσάφι» που αναζωπύρωσε και με το παραπάνω μάλιστα τις ελπίδες για παραμονή στο κατά τεκμήριο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου
.
Η πεντάδα «θανάτου» κλείνει με την πιο… βολεμένη (βαθμολογικά) ομάδα από τις προαναφερόμενες. Η Νότιγχαμ Φόρεστ είναι στο +3 από την «κόκκινη ζώνη», με ένα πρόγραμμα όμως… φωτιά. Η σπουδαία νίκη επί της Σαουθάμπτον (4-3) ίσως φανεί και σωτήρια στην οικονομία του πρωταθλήματος, καθώς η ομάδα του Στιβ Κούπερ θα έχει να αντιμετωπίσει στο σύντομο μέλλον τις Τσέλσι, Άρσεναλ και Κρίσταλ Πάλας.

Εικόνα

36η αγωνιστική της Premier League:

(13/05) Λιντς – Νιουκάστλ
(13/05) Τσέλσι – Νότινγκχαμ Φόρεστ
(13/05) Σαουθάμπτον – Φούλαμ
(14/05) Έβερτον – Μάντσεστερ Σίτι
(15/05) Λέστερ – Λίβερπουλ


37η αγωνιστική της Premier League:

(20/05) Γουλβς – Έβερτον
(20/05) Νότινγκχαμ Φόρεστ – Άρσεναλ
(21/05) Γουέστ Χαμ – Λιντς
(21/05) Μπράιτον – Σαουθάμπτον
(22/05) Νιουκάστλ – Λέστερ


38η αγωνιστική της Premier League:

(28/05) Κρίσταλ Πάλας – Νότινγκχαμ Φόρεστ
(28/05) Έβερτον – Μπόρνμουθ
(28/05) Λιντς – Τότεναμ
(28/05) Λέστερ – Γουέστ Χαμ
(28/05) Σαουθάμπτον – Λίβερπουλ


Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0