UEFA Champions League Final 2023

Σιμόνε Ιντζάγκι: Ο καλός ο «καπετάνιος» στη φουρτούνα φαίνεται (video)

Σιμόνε Ιντζάγκι: Ο καλός ο «καπετάνιος» στη φουρτούνα φαίνεται (video)

Ο Σιμόνε Ιντζάγκι, έναν μήνα πριν βρισκόταν στα πρόθυρα της απόλυσης, όμως «έκλεισε τα στόματα» όταν η Ίντερ μετά την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας, έκανε ένα ακόμα βήμα φτάνοντας πιο κοντά και στην κατάκτηση του φετινού Champions League.   

Η Ίντερ τη φετινή χρονιά έχει περάσει από σαράντα κύματα. Ως λογικό και επόμενο, το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το κουβαλάει στις πλάτες του ο «καπετάνιος» της, Σιμόνε Ιντζάγκι. Τι και αν ο Ιταλός τεχνικός βρέθηκε μία ανάσα πριν δει την πόρτα της εξόδου από τον σύλλογο, τα τελευταία αποτελέσματα των νερατζούρι είναι μία ηχηρή απάντηση απέναντι σε όλους όσους τον αμφισβήτησαν τον προηγούμενο μήνα.

Τον Μάρτιο της φετινής σεζόν άρχισαν τα… δεινά για την Ίντερ, η οποία είχε πέντε συνεχείς κακές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα της Serie A, με τέσσερις ήττες και μία ισοπαλία.

Στις 10/3 η Σπέτσια επικράτησε επί των Μιλανέζων με 2-1 στο Αλμπέρτο Πίκο. Αυτή η πικρή ήττα σε συνδυασμό με εκείνη που υπέστησαν οι «νερατζούρι» από τη Φιορεντίνα (1 /4,1-1) έριξαν ακόμα περισσότερο… λάδι στη φωτιά, αναζωπυρώνοντας τις φήμες περί αντικατάστασης του προπονητή.  


Ο Ιταλός τεχνικός έφτασε κυριολεκτικά στα πρόθυρα της απόλυσης με την Gazzetta dello Sport, να αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν μπορεί να είναι τυχαίο, είναι εμφανές ότι και πάλι η νοοτροπία της ομάδας δεν ήταν σωστή. Την Τρίτη στο Πόρτο είναι η τελευταία ευκαιρία. Αν η Ίντερ αποκλειστεί από το Champions League, η σεζόν θα οδεύει προς αποτυχία και σε αυτό το σημείο δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο της απόλυσης του Σιμόνε Ιντσάγκι» 

Η πίεση που ασκήθηκε στον Ιντζάγκι εξαιτίας της καθοδικής πορείας που ακολουθούσε η Ίντερ, ήταν τεράστια. Ο ίδιος όμως απέδειξε πως ακόμα και όταν τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που έπρεπε, εκείνος έκανε το καλύτερο που μπορούσε, δεδομένων των δύσκολων συνθηκών που υπήρχαν στο κλαμπ.

Όταν ο Ιταλός ανέλαβε τα ηνία του συλλόγου το 2021, βρήκε μία ομάδα βυθισμένη στην οικονομική κρίση μετά το… πέρασμα του Αντόνιο Κόντε. Ο 53χρονος προπονητής μπορεί να έφυγε από τους «νερατζούρι» αλλά είχε ήδη δαπανήσει τεράστια ποσά σε μεταγραφές που τελικά δεν φάνηκαν αντάξιες των προσδοκιών.

Στα παραπάνω ήρθαν να προστεθούν και οι ελλείψεις που υπήρχαν στο ρόστερ με οκτώ παίκτες να βρίσκονται στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου τους, χωρίς να υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις για την ανανέωσή τους.  

Η κριτική που ασκήθηκε στον Ιντζάγκι ήταν παράλογη αν αναλογιστεί κανείς όλα τα παραπάνω. Ο Ιταλός είχε λεμόνια,οπότε αναγκαστικά θα έπρεπε να φτιάξει λεμονάδα… 

Παρά τα όσα άκουγε εκείνη την εποχή, η νίκη επί της Μπενφίκα στο Τζουζέπε Μεάτσα(19 /4, συν.5-3) έδωσε στην Ίντερ ένα πολυπόθητο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Champions League και συγχρόνως, μία ανάσα ανακούφισης στον ίδιο τον Ιντζάγκι που είχε ήδη αρχίσει να ακούει ονόματα πιθανών αντικαταστατών του.  

Παρά το ότι η Γιουβέντους τη φετινή χρονιά είχε κάνει το 2/2 απέναντι στους Μιλανέζους στη Serie A, στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας τελικά λύγισε με τον Φεντερίκο Ντι Μάρκο να σκοράρει το νικητήριο γκολ που έστειλε την Ίντερ στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας απέναντι στη Φιορεντίνα. Ακόμα μία επιτυχία για το σύνολο του Ιντζάγκι που σήμερα έχει καταφέρει να βρίσκεται με το ένα πόδι στον τελικό του Champions League, έχοντας προβάδισμα πρόκρισης επί της συμπολίτισσας Μίλαν.


Παράλληλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πλέον η Ίντερ με 63 βαθμούς βρίσκεται στην τέταρτη θέση του ιταλικού πρωταθλήματος, έχοντας σίγουρα εξασφαλίσει την παρουσία της στην Ευρώπη και την ερχόμενη χρονιά.  

Επομένως, όλοι όσοι μίλησαν για μία αποτυχημένη σεζόν και για έναν μάλλον ανίκανο προπονητή, μετά τα τελευταία ματς ίσως αναγκάστηκαν να αναθεωρήσουν. Πράγματι, το 2022/23 δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Ίντερ και για τον προπονητή της, όμως ο ίδιος έκλεισε τα στόματα εκείνων που επί έναν μήνα τον έδειχναν ως τον κύριο υπεύθυνο για την «κατρακύλα» της ομάδας του.      

Βασιλική Μπαρτζιώτη
www.bnsports.gr
    

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0