Football Talk

Λίβερπουλ: Αίτημα να ξεκινήσει εκτός έδρας την επόμενη σεζόν λόγω της ανάπλασης στο Άνφιλντ

Λίβερπουλ: Αίτημα να ξεκινήσει εκτός έδρας την επόμενη σεζόν λόγω της ανάπλασης στο Άνφιλντ

Η Λίβερπουλ κατέθεσε αίτημα στην Premier League για να ξεκινήσει εκτός έδρας τη σεζόν 2023-24, λόγω των εργασιών ανάπλασης στο Άνφιλντ.

Μετά το τέλος της φετινής σεζόν στην Premier League, οι εργασίες ανάπλασης της εξέδρας «Anfield Road», πρόκειται να μπουν στην τελική τους φάση. Ένα έργο που πρόκειται να αυξήσει κατά 7.000 τη χωρητικότητα του Άνφιλντ και κόστισε στη Λίβερπουλ συνολικά κάτι παραπάνω από 90 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τα σχέδια, η νέα εξέδρα θα είναι έτοιμη στο ξεκίνημα του Αυγούστου 2023, ωστόσο προτού ανοίξουν οι πόρτες της θα χρειαστεί να γίνουν κάποια δοκιμαστικά τεστ.

Υπό αυτό το πρίσμα, η Λίβερπουλ κατέθεσε αίτημα στην Premier League, ώστε να αγωνιστεί εκτός έδρας στο πρώτο ματς της επόμενης περιόδου, με σκοπό να υπάρχει αρκετός χρόνος για να διευθετηθεί κάθε εργασία και ενέργεια για τη νέα εξέδρα.

0_GettyImages-1243698126.webp

Η πρώτη αγωνιστική της σεζόν 2023-24 πρόκειται να διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 12-13 Αυγούστου, ενώ η δεύτερη μία εβδομάδα μετά (19-20/08). Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος των «κόκκινων» Πολ Κάτιλ, «Αυτό το διάστημα θα είναι αρκετό ώστε να είναι όλα στην εντέλεια και έτσι η νέα ‘Anfield Road stand’ να φιλοξενήσει κόσμο».

«Πρέπει να φέρουμε κόσμο, να γεμίσει την εξέδρα και έπειτα να την εκκενώσουμε, ώστε να αποδειχθεί ότι είναι λειτουργική και όλα θα κυλούν ομαλά τις ημέρες των αγώνων», πρόσθεσε.

Πάντως είναι μάλλον δύσκολο αυτό το τεστ να συμβεί σε κάποιον φιλικό αγώνα προετοιμασίας της Λίβερπουλ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το «The Athletic».

Μετά την ανάπλαση, η χωρητικότητα του Άνφιλντ θα πλησιάσει τις 61.000 θέσεις. Η νέα «Anfield Road stand» θα αυξηθεί κατά 7.000, ενώ θα προσφέρει νέες θέσεις εργασίας σε 300 άτομα.

 ARstand1-2048x1365.jpg

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0