Football Talk

Ολυμπιακός: Ο Ρεμπρόφ, ο Κρέσπο και η μέρα της κρίσης

Ολυμπιακός: Ο Ρεμπρόφ, ο Κρέσπο και η μέρα της κρίσης

Στην τελική ευθεία έχει μπει το θέμα του προπονητή στον Ολυμπιακό, με τον Σεργκέι Ρεμπρόφ να αποτελεί τον πρώτο στόχο και την διοίκηση των Πειραιωτών να έχει ξεχωρίσει 2-3 ακόμα περιπτώσεις.

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Μπορεί η σεζόν να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμα αλλά το “καυτό” θέμα στον Ολυμπιακό δεν είναι άλλο από αυτό του προπονητή. Ουσιαστικά από την αποχώρηση του Μίτσελ και έπειτα η διοίκηση των Πειραιωτών ψάχνει τον άνθρωπο που θα οδηγήσει την ομάδα για τη νέα σεζόν και θα την επαναφέρει στον δρόμο των επιτυχιών. Όλο αυτό το διάστημα των σχεδόν πέντε εβδομάδων έχουν μιλήσει με αρκετούς υποψήφιους για τη θέση, έχουν ακούσει το πλάνο τους, τις ιδέες τους για το ποδοσφαιρικό τμήμα και τους έχουν αξιολογήσει.

Κάποιους, όπως τον Σρέντερ αλλά όχι μόνο αυτόν, τους έφεραν στην Αθήνα για να συζητήσουν και να δουν και οι ίδιοι από κοντά κάποια πράγματα. Με τον Γκατούζο για παράδειγμα η κουβέντα είχε φτάσει σε αρκετά προχωρημένο επίπεδο. Με τον Γκαγιάρδο “κόλλησε” στις εξωπραγματικές απαιτήσεις του Αργεντινού. Αυτή τη στιγμή η λίστα με τους υποψήφιους έχει περιοριστεί σημαντικά, ωστόσο ακόμα υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προστεθεί κάποιος αφού τα γραφεία των μάνατζερ συνεχώς προτείνουν. 

Με τα τωρινά δεδομένα, όλο το βάρος έχει πέσει στον Σεργκέι Ρεμπρόφ. Ο 48χρονος Ουκρανός ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τον πάγκο της Αλ Αίν, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα πέρσι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και φέτος το έχασε για τρεις βαθμούς από την Αλ Σαμπάμπ του Λεονάρντο Ζαρντίμ. Νωρίτερα στην προπονητική του καριέρα του ο Ρεμπρόφ είχε κατακτήσει τρία πρωταθλήματα Ουγγαρίας σε ισάριθμα χρόνια με την Φερεντσβάρος και δύο πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα σε μια τριετία στην Ντιναμό Κιέβου.

Η περίπτωση του μόνο εύκολη δεν είναι καθώς τον θέλουν αρκετές ομάδες και κυρίως η Εθνική ομάδα της χώρας του, η οποία και φαίνεται να τον δελεάζει σε σημαντικό βαθμό. Στον Ολυμπιακό πάντως θεωρούν πως έχουν ακόμα ελπίδες για να φτάσουν σε συμφωνία μαζί του και θα τις εξαντλήσουν τις επόμενες μέρες.

Αν δεν ευοδωθούν οι προσπάθειες τότε πιθανότατα θα στραφούν σε δύο περιπτώσεις Αργεντίνων. Στον Ερνάν Κρέσπο που φέτος πανηγύρισε το νταμπλ στο Κατάρ με την Αλ Ντουχάιλ, ενώ το 2020 είχε οδηγήσει την άσημη Ντεφένσα από την Αργεντινή στην κατάκτηση του πρώτου Κόπα Σουνταμερικάνα (το αντίστοιχο Γιουρόπα Λιγκ στη Λατινική Αμερική) στην ιστορία της. Ο Κρέσπο εμφανίζεται θετικός να έρθει και να δουλέψει στον Ολυμπιακό και αν το αποφασίσουν οι “ερυθρόλευκοι” η λογική λέει πως θα φτάσουν σε συμφωνία. 

Ένας ακόμα που βρίσκεται ψηλά στην λίστα των “Πειραιωτών” είναι ο επίσης Αργεντινός, Ντιέγκο Μαρτίνες. Ή αλλιώς ο άνθρωπος που ανέβασε στην πρώτη κατηγορία την Τίγκρε και την αμέσως επόμενη χρονιά την οδήγησε στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος Αργεντινής. Ο Μαρτίνες θεωρείται εξαιρετικά ελπιδοφόρος κόουτς στα 44 του χρόνια και έχει προσελκύσει αρκετά βλέμματα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού κυρίως και όχι μόνο. Παράλληλα έχει μια μικρή εικόνα της ελληνικής πραγματικότητας αφού στα τελειώματα της ποδοσφαιρικής του καριέρας είχε περάσει από τον Πιερικό και τον Διαγόρα

Όπως και να χει, οι εξελίξεις πρέπει να αναμένονται τις επόμενες μέρες. Η μέρα της κρίσης πλησιάζει, ωστόσο δεν πρέπει να παραβλέπει κανείς και την σημασία του ότι ακόμα δεν γνωρίζει κανείς πότε θα ξεκινήσει η επόμενη σεζόν και σε ποια ευρωπαϊκή διοργάνωση θα αγωνίζεται ο Ολυμπιακός. Κάτι που σαφώς και παίζει τον ρόλο του για κάποιους από τους υποψήφιους. 

 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0