Football Talk

Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0: Ο Ντε Χέα έκανε δώρο παραμονής στα «σφυριά» και τη Λίβερπουλ να ελπίζει!

Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0: Ο Ντε Χέα έκανε δώρο παραμονής στα «σφυριά» και τη Λίβερπουλ να ελπίζει!

Ένα βήμα πιο κοντά στην παραμονή η Γουέστ Χαμ μετά τη νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Νταβίντ Ντε Χέα να φέρει τεράστια ευθύνη στο μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. «Φωτιά» παίρνει πλέον η μάχη για την έξοδο στο Champions League, με τη Λίβερπουλ να είναι ένα βαθμό πίσω από τους «κόκκινους διαβόλους».

Μία πολύ σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στην κατηγορία πήρε η Γουέστ Χαμ εις βάρος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τα «σφυριά» υποδέχθηκαν στο Λονδίνο την ομάδα του Τεν Χαγκ για την 35η αγωνιστική της Premier League και κατόρθωσαν να επικρατήσουν με 1-0.

Έτσι, οι Λονδρέζοι έφτασαν τους 37 βαθμούς και είναι πλέον στο +7 από την επικίνδυνη ζώνη, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε. Από την άλλη, οι «κόκκινοι διάβολοι» παρέμειναν στους 63 και η μάχη της τετράδας παίρνει φωτιά, με τη Λίβερπουλ που είναι στην 5η θέση να έχει ένα βαθμό λιγότερο (με ματς περισσότερο).

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν αυτή που είχε τις μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, ωστόσο η Γουέστ Χαμ πήγε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» μπήκαν με ορμή στο παιχνίδι και ως το 20’ είχαν τέσσερις καλές στιγμές για γκολ. Στη σημαντικότερη εξ αυτών, ο Ράσφορντ στο 18’ έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι της εστίας του Φαμπιάνσκι.

Οι γηπεδούχοι όμως κατάφεραν να ισορροπήσουν το ματς και μάλιστα να προηγηθούν στο σκορ, χάρη σε ολέθριο λάθος του Ντε Χέα. Συγκεκριμένα, σε μία αντεπίθεση στο 27’, ο Μπενράχμα τα έβαλε με τέσσερις αμυντικούς της Γιουνάιτεντ και αφού βρήκε χώρο ανάμεσά τους, σούταρε από μακρινή απόσταση. Ο Ντε Χέα είχε φαινομενικά εύκολο έργο, αλλά η μπάλα του έφυγε από τα χέρια και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0.

Η Γιουνάιτεντ προσπάθησε άμεσα να ισοφαρίσει, όμως και πάλι το δοκάρι της έβαλε «στοπ». Αυτή τη φορά ο Άντονι, στο 32’, είδε την προσπάθειά του να χτυπά αριστερό δοκάρι του Φαμπιάνσκι.

Η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε εντελώς στο δεύτερο μέρος. Η Γουέστ Χαμ ισορρόπησε την κατάσταση και μάλιστα σκόραρε δύο φορές, χωρίς ωστόσο να μετρήσουν αμφότερες. Αρχικά το γκολ του Αντόνιο ακυρώθηκε καθώς υπήρχε επιθετικό φάουλ στη φάση, ενώ στη συνέχεια του Σούτσεκ για οφσάιντ.

Τα «σφυριά» κρατούσαν με άνεση το προβάδισμα, αν και σε μερικές περιπτώσεις χρειάστηκαν οι επεμβάσεις του Φαμπιάνσκι για να συμβεί αυτό. Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης μάλιστα, ο Πολωνός εξουδετέρωσε σωτήρια την προσπάθεια του Μαρσιάλ ο οποίος είχε βρεθεί σε θέση βολής απέναντί του. Έτσι, το 1-0 έμεινε ως το φινάλε και η ομάδα του Μόγιες πανηγύρισε μία σημαντική νίκη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γουέστ Χαμ (Ντ. Μόγιες): Φαμπιάνσκι, Κέρερ, Ογκμπόνα, Αγκέρντ, Κρέσγουελ (90' Έμερσον), Ράις, Σούτσεκ, Πακετά (90' Ντάουνς), Μπενραχμά (87' Φορνάλς), Μπόουεν, Αντόνιο (90' Τζόνσον).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ε. Τεν Χαγκ): Ντε Χέα, Μπισάκα (88' Νταλότ), Λίντελοφ, Σο, Μαλάσια (88' Φρεντ), Καζεμίρο, Έρικσεν (74' Ζάμπιτσερ), Άντονι (74' Σάντσο), Φερνάντες, Ράσφορντ, Βέγκχορστ (57' Μαρσιάλ).

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0