Football Talk

Νάπολι - Φιορεντίνα 1-0: «Φούντωσε» τη φιέστα ο ιστορικός Όσιμεν και η γιορτή... ξεκινά!

Νάπολι - Φιορεντίνα 1-0: «Φούντωσε» τη φιέστα ο ιστορικός Όσιμεν και η γιορτή... ξεκινά!
Έναν ακόμα λόγο για να... μεγαλώσει το πάρτι τίτλου στην Νάπολη και η φιέστα έδωσαν οι παίκτες του Σπαλέτι, επικρατώντας της Φιορεντίνα με 1-0. Έγραψε ιστορία ο Βίκτορ Όσιμεν με το 47ο γκολ του στη Serie A, ξεπερνώντας μέχρι και τον Τζορτζ Γουεά στην κορυφή των Αφρικανών σκόρερ.
Λίγες μέρες μετά την μαθηματική κατάκτηση του Scudetto, ήρθε η στιγμή να το γιορτάσουν και στο... σπίτι τους οι Ναπολιτάνοι και φρόντισαν να το κάνουν με το συνηθισμένο τους τρόπο για φέτος. Οι πρωταθλητές Ιταλίας για τη σεζόν 2022-23, η Νάπολι επικράτησε με 1-0 της Φιορεντίνα, χάρις σε γκολ από την άσπρη βούλα με το συνήθη ύποπτο, Βίκτορ Οσίμεν και έδωσε την αίγλη που χρειαζόταν μία τέτοια βραδιά στον ιταλικό Νότο.

Με το γκολ του αυτό, ο Νιγηριανός φορ έγραψε ιστορία καθώς ξεπέρασε τον Τζορτ Γουεά στην κορυφή του πίνακα των Αφρικανών σκόρερ.
Από πολύ νωρίς φυσικά το κλίμα στο «Αρμάντο Μαραντόνα» ήταν εκπληκτικό και άκρως πανηγυρικό με τους φίλους της ομάδας να ετοιμάζουν ένα υπέροχο κορεό και τους πρωταθλητές μπάινουν στον αγωνιστικό χώρο με pasillo.

Στα καθαρά αγωνιστικά, η Φιορεντίνα ήταν εκείνη που απέιλησε με τον Σοτίλ, που είχε πάρει το ριμπάουντ από προσπάθεια του Γιόβιτς, να μη μπορεί να σκοράρει. Η Νάπολι ανέβασε ρυθμό και απείλησε στο 33' με τον Ντι Λορέντσο. Δέκα λεπτά αργότερα ο Όσιμεν έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή όμως η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών της εστίας του Τερατσάνο.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η Νάπολι «άγγιξε» το γκολ (47΄) όμως ο γκολκίπερ των «βιόλα» απέκρουσε το πέναλτι του Νιγηριανού φορ. Παράβαση που κέρδισε ο Λομπότκα μετά από πίεση των «παρτενοπέι» και συνεχές σπρώξιμο του Άμραμπατ.

Στο 63', ο Όσιμεν απέιλησε ξανά όμως το σκάψιμο της μπάλας κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι για να κάνει λίγα λεπτά αργότερα αυτό που τόσο έντονα έψαξε. Οι Ναπολιτάνοι κέρδισαν νέο πέναλτι στο 72', ο Νιγηριανός φορ ανέλαβε και πάλι την εκτέλεση και αυτή τη φορά νίκησε τον Τερατσάνο για το 1-0. Αυτό ήταν το 28ο γκολ του σε 35 εμφανίσεις του στην τρέχουσα σεζόν και 23ο σε 28 συμμετοχές του στη φετινή Serie A. Ένα πραγματικό... κανόνι.

Στο υπολειπόμενο διάστημα η Φιορεντίνα είχε τις ευκαιρίες της για να πάρει τον βαθμό. Στο 80' ο Βενούτι από τα δεξιά γύρισε την μπάλα, ο αμαρκάριστος Γκονζάλες εκτέλεσε αλλά δεν βρήκε στόχο και στο 88' ο Κουαμέ αστόχησε σε τετ α τετ, με το 1-0 να παραμένει μέχρι τέλους και το... παρτι να ξεκινά. 

Νάπολι: Γκολίνι, Ντι Λορέντσο, Όστιγκαρντ, Κιμ, Ολιβέρα, Ανγκισά, Ντέμε (46' Λομπότκα), Έλμας (46' Τζέρμπιν), Λοσάνο (45+1' Κβαρατσχέλια), Οσιμέν (78' Σιμεόνε), Ρασπαντόρι (46' Ζιελίνσκι)

Φιορεντίνα: Τερατσάνο, Ντοντό (46' Βενούτι), Μιλένκοβιτς, Ίγκορ, Τέρζιτς, Μποναβεντούρα (66' Καστροβίλι), Άμραμπατ (75' Κουάμε), Ντάνκαν (66' Μαντραγκόρα), Γκονσάλες, Γιόβιτς, Σοτίλ (75' Σαπονάρα)


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0