Football Talk

Ολυμπιακός: Πάνοπλοι και ορκισμένοι για νίκη στο ντέρμπι οι «Πειραιώτες»

Ολυμπιακός: Πάνοπλοι και ορκισμένοι για νίκη στο ντέρμπι οι «Πειραιώτες»

Με όλους τους ποδοσφαιριστές διαθέσιμους, εκτός του Πασχαλάκη, ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Ολυμπιακού για το ντέρμπι με τον Παναθηναικό. Τεράστια επιθυμία από όλους για μια ιστορική νίκη γοήτρου. Τα πλάνα του Ανιγκό για την ενδεκάδα.

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Η μοίρα τα έφερε έτσι που όπως όλα δείχνουν το ντέρμπι των αιωνίων το βράδυ της Δευτέρας (21:00) στο άδειο, λόγω τιμωρίας, Γεώργιος Καραισκάκης θα κρίνει τον πρωταθλητή. Και μπορεί οι «ερυθρόλευκοι» να είναι ουσιαστικά βαθμολογικά αδιάφοροι,  καθώς η τρίτη θέση θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική στην Τούμπα, ωστόσο τα κίνητρα είναι πολλά για τον Ζοζέ Ανιγκό και τους ποδοσφαιριστές του. Το βασικότερο, να μην επιτρέψουν στον αιώνιο αντίπαλο να πανηγυρίσει τον τίτλο μέσα στο Φάληρο. Πέρα από το γεγονός πως η νίκη αποτελεί λαική απαίτηση μετά και την ανακοίνωση της «Θύρας 7», διακυβεύονται και το γόητρο και η περηφάνεια των παικτών του Ολυμπιακού που αγνοούν το τρίποντο σε εφτά συνεχόμενα παιχνίδια απέναντι στον Παναθηναικό. Η συγκεκριμένη επίδοση είναι και η χειρότερη του Ολυμπιακού σε όλα την ιστορία των αναμετρήσεων με τους «πράσινους». 

Γενικώς από το ερυθρόλευκο στρατόπεδο βγαίνει μεγάλη θέληση και επιθυμία για να φτάσουν στη νίκη, ωστόσο πολλά θα εξαρτηθούν και από το πλάνο του Ζοζέ Ανιγκό. Ο Γάλλος τεχνικός έμεινε αρκετά ικανοποιημένος από το σχήμα με τους τρεις κεντρικούς χαφ που χρησιμοποίησε στο προηγούμενο παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΚ και δεν αποκλείεται να κάνει ξανά το ίδιο. Με εξαίρεση τον Πασχαλάκη, όλοι οι υπόλοιποι έχουν δηλώσει ετοιμοπόλεμοι και ο Ανιγκό θέλοντας να κρατήσει άπαντες στην… τσίτα συμπεριέλαβε 25 στην αποστολή. Ανάμεσα τους και ο Κανός που προπονείται κανονικά τις τελευταίες μέρες και ενδεχομένως να αγωνιστεί για κάποιο διάστημα. Ο Ισπανός εξτρέμ είχε τραυματιστεί στον αγώνα με τον Άρη στις 2 Απριλίου και κατάφερε να επιστρέψει σε χρόνο ρεκόρ. 

Απο κει και πέρα ο Γάλλος φαίνεται πως έχει κλειδωμένους στο μυαλό του τους 9 που θα ξεκινήσουν και προβληματίζεται για δύο θέσεις. Ο Τζολάκης θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια και θα έχει μπροστά του τους Ροντινέι, Παπασταθόπουλο, Ρέαμπτσιουκ με την άλλη θέση να παίζεται ανάμεσα στους Ντόη και Μπα με φαβορί τον Σενεγαλέζο. Η τριάδα στη μεσαία γραμμή θα παραμείνει με τους Εμβιλά, Σαμασέκου και Χουάνγκ να ξεκινούν. Στο ένα άκρο της επίθεσης θα βρίσκεται ο Φορτούνης, στην κορυφή ο Μπακαμπού και την άλλη θέση διεκδικούν οι Μπιέλ και Μασούρας.

Η αποστολή του Ολυμπιακού: Κρίστινσον, Τζολάκης, Παπαδούδης, Ραμόν, Ρέτσος, Ανδρούτσος, Παπασταθόπουλος, Ροντινέι, Μπα, Ρέαμπτσουκ, Σισέ, Ντόη, Εμβιλά, Φορτούνης, Μπουτούτσι, Βρουσάι, Μασούρας, Μπιέλ, Κασάμι, Βαλμπουενά, Χουάνγκ, Σαμασέκου, Κανός, Αραμπί, Μπακαμπού.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0