Football Talk

Νιούκαστλ – Άρσεναλ 0-2: Θα το πάνε μέχρι τέλους για τον τίτλο οι εκπληκτικοί «κανονιέρηδες»! (video)

Νιούκαστλ – Άρσεναλ 0-2: Θα το πάνε μέχρι τέλους για τον τίτλο οι εκπληκτικοί «κανονιέρηδες»! (video)

Σε ένα τρομερό ματς από πλευράς θεάματος, η Άρσεναλ πανηγύρισε μία πολύ σπουδαία νίκη απέναντι στη Νιούκαστλ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ», για να μείνει στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Ξανά γκολ ο Έντεγκααρντ στο 2-0 της ομάδας του, εκπληκτική εμφάνιση από Τσάκα και Ζορζίνιο!

Εκπληκτική εμφάνιση από την Άρσεναλ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ», στο γήπεδο που πριν από ένα χρόνο έχασε το εισιτήριο του Champions League απέναντι στη Νιούκαστλ. Σε ένα ματς με πέναλτι που ακυρώθηκε, τρία δοκάρια και δύο γκολ, οι «κανονιέρηδες» επικράτησαν με 2-0 και συνεχίζουν να ελπίζουν μέχρι τέλους για τον τίτλο. Συγκλονιστικοί Τσάκα και Ζορζίνιο, σταθερός ο Ράμσντεϊλ, πραγματικός αρχηγός ο Μαρτίν Έντεγκααρντ.

Πώς όμως φτάσαμε στο τέταρτο «διπλό» της ομάδας του Μικέλ Αρτέτα στις έξι πιο πρόσφατες επισκέψεις στης σε αυτό το γήπεδο; Η Νιούκαστλ απείλησε πρώτη, μόλις με τη συμπλήρωση 75 δευτερολέπτων, όταν ο Μέρφι έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, για να απομακρύνει ο Ζορζίνιο.

Ό,τι δεν κατάφερε ο Μέρφι, έκανε πράξη ο αρχηγός της Άρσεναλ. Υπέροχο σουτ εκτός περιοχής μετά από μεταβίβαση του Ζορζίνιο και με το 15ο του γκολ στη φετινή Premier League, έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του, που πέρυσι δεν σκόραρε στο εν λόγω γήπεδο.

Ακολούθησαν δύο μεγάλες στιγμές των Λονδρέζων στο 20ο και το 23ο λεπτό, με τον Μπουκάγιο Σάκα και τον Γκάμπριελ Μαρτινέλι να είναι οι πρωταγωνιστές. Ωστόσο, αμφότεροι νικήθηκαν από τον Πόουπ, με την ένταση που ακολούθησε για το επόμενο 20άλεπτο να είναι αδιανόητη.

Ο Γκρανίτ Τσάκα τσακώθηκε με τον Γουίλσον και ο Τρίπιερ με τον Γκαμπριέλ Ζεσούς, για να φτάσουμε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, ώστε ο Έντεγκααρντ να μην καταφέρει από πλεονεκτική θέση να κάνει δύο τα γκολ του, καθώς ο Πόουπ κράτησε ξανά «ζωντανές» τις «καρακάξες»..

Η ένταση και ο καταιγιστικός ρυθμός συνεχίστηκαν και με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, καθώς στα πρώτα επτά λεπτά, είχαμε δύο δοκάρια και μία πολύ μεγάλη απόκρουση του Ράμσντεϊλ.

Ο Ίσακ σημάδεψε το δοκάρι από κοντά, εν συνεχεία ο Άγγλος γκολκίπερ τον σταμάτησε ενστικτωδώς και στο 52’, ο Μαρτινέλι «νίκησε» τον Πόουπ, αλλά όχι την οριζόντια δοκό, η οποία στέρησε στο σύνολο του Αρτέτα και πάλι το 2-0.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας, ο Γκρανίτ Τσάκα πρόλαβε τον Γουίλοκ προτού ο Άγγλος… ισοφαρίσει, ενώ στο 65’, ένα φάουλ του Κίραν Τρίπιερ αντιμετωπίστηκε επιτυχημένα από τον Ράμσντεϊλ, που παραχώρησε κόρνερ, αλλά δεν καταλογίστηκε.

Τα μαρκαρίσματα άρχισαν να γίνονται εντονότερα, αλλά η Άρσεναλ έμοιαζε σίγουρη πως κάποια στιγμή η καλή της εμφάνιση θα δικαιωθεί. Αυτό συνέβη εν τέλει στο 72ο λεπτό, με τον Μαρτινέλι να γυρνά παράλληλα, τον Σαρ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και την Άρσεναλ να φτάνει τους 81 βαθμούς, έναν πίσω από τη Μάντσεστερ Σίτι, με ένα ματς περισσότερο.

Νιούκαστλ: Πόουπ, Τρίπιερ, Σερ, Μπότμαν, Μπερν (82' Τάργκετ), Γκιμαράες, Γουίλοκ (78' Σεν-Μαξιμέν), Ζοέλιντον (81' Άντερσον), Μέρφι (65' Αλμιρόν), Ίσακ, Γουίλσον (79' Γκόρντον)

Άρσεναλ: Ράμσντεϊλ, Γουάιτ, Κίβιορ, Μαγκαλάες, Ζιντσένκο (61' Τίερνι), Ζορζίνιο, Τζάκα, Έντεγκααρντ (80' Παρτέι), Σακά (86' Νέλσον), Μαρτινέλι (80' Τροσάρ), Ζεσούς (87' Ενκέτια)



Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0