Football Talk

Ρεάλ Μαδρίτης - Οσασούνα 2-1: Βινίσιους κερνούσε, Ροντρίγκο... έπινε και Κυπελλούχος η «βασίλισσα»!

Ρεάλ Μαδρίτης - Οσασούνα 2-1: Βινίσιους κερνούσε, Ροντρίγκο... έπινε και Κυπελλούχος η «βασίλισσα»!
Εννιά χρόνια χωρίς Κύπελλο Ισπανίας για τη Ρεάλ Μαδρίτης ήταν πολλά και πάνε. Οι «μερένγκες» δυσκολεύτηκαν κόντρα στα... διψασμένα λιοντάρια της Παμπλόνα όμως χάρις το δίδυμο Βινίσιους-Ροντρίγκο κατέκτησαν το 20ο Copa Del Rey της ιστορίας τους.
Συνεχίζει να γεμίζει το... παλμαρέ της η αχόρταγη «βασίλισσα» έχοντας μάθει πλέον να το κάνει μάλιστα ακόμα και όταν δεν εντυπωσιάζει. Η Ρεάλ Μαδρίτης τα βρήκε... σκούρα απέναντι στην αξιόμαχη Οσασούνα, όμως με «ντοπιέτα» του Ροντρίγκο επικράτησε με 2-1 και κατέκτησε το Copa Del Rey μετά από 9 χρόνια. Κομβικός και ο Βινίσιους που «χόρευε» στην άμυνα των παικτών της ομάδας της Παμπλόνα, «καταπίνοντας» πολλά χιλιόμετρα. Με έναν ακόμα τίτλο στο ενεργητικό τους πηγαίνουν οι «μερένγκες» για τον ημιτελικό του Champions League με τη Μάντσεστερ Σίτι.

ΤΟ ΜΑΤΣ
Ο τελικός ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τη «βασίλισσα» καθώς πριν καλά καλά προλάβουν οι 22 πάικτες να συνηθίσουν το χορτάρι στο «La Cartuja» της Γρανάδα, ο Βινίσιους χόρεψε... σάμπα. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του μόλις στο 2' και γύρισε την κατάλληλη στιγμή τη μπάλα στην «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας με τον επερχόμενο Ροντρίγκο να ανοίγει το σκορ.

Η Οσασούνα αντέδρασε άμεσα και στο 8’ απείλησε την εστία του Κουρτουά. Ο Πένια έκανε τη σέντρα από τα δεξιά όμως η κεφαλιά του Μπουντιμίρ κατέληξε στην αγκαλιά του Βέλγου γκολκίπερ..

Ο ρυθμός ήταν... τρελός με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ και ενίοτε να επιτίθενται μαζικά. Η Οσασούνα έφτασε μια ανάσα από το γκολ και πάλι με κεφαλιά του Τόρο από το σημείο του πέναλτι. Οι «μερένγκες» βρέθηκαν πολύ κοντά στο 2-0 με τον Βινίσιους να κάνει και πάλι τα... ζογκλερικά του και τον Μπενζεμά να γίνεται ο τελικός αποδέκτης, πλασάροντας με το αριστερό, όμως ο Ερέρα απέκρουσε εντυπωσιακά.

Λίγες στιγμές αργότερα η ομάδα της Παμπλόνα άγγιξε ξανά την ισοφάριση και λίγο έλειψε να φέρει το ματς στα ίσα. Κάθετη του Πένια, με τον Αμπντέ να ακολουθεί τον… μετέωρο Μιλιτάο, ο οποίος έκανε το λάθος. Ο νεαρός εξτρέμ που καιροφυλακτούσε, πλάσαρε τον Κουρτουά, όμως πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή, ο Καρβαχάλ σαν άλλος «από μηχανής θεός», την έδιωξε, διατηρώντας το 1-0.

Όμως η Ρέαλ πριν την ανάπαυλα είχε και πάλι τη στιγμή της, χάρις την... οβίδα του Αλάμπα που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Παμπλονέζοι μπήκαν ακόμα πιο δυνατά, κυνηγώντας την ισοφάριση και την πέτυχαν στο 58' μετά από φάση διαρκείας. Η μπάλα έφτασε στον Αμπντέ από τα αριστερά, εκείνος έκανε τη σέντρα, ο Καρβαχάλ απομάκρυνε εκτός περιοχής, ωστόσο ο Τόρο με ένα φοβερό σουτ έκανε το 1-1.

Και πάλι όμως οι πρωταγωνιστές του πρώτου γκολ έδωσαν τη λύση στον... δικό τους τελικό. Νέα επέλαση του ασταμάτητου Βινίσιους από αριστερά, πάσα προς τα έξω, η μπάλα έφτασε στον Τόνι Κρόος που σούταρε. Η μπάλα βρήκε στα σώματα και στρώθηκε στον Ροντρίγκο που ήταν και πάλι στο κατάλληλο σημείο, την κατάλληλη στιγμή για να τη σπρώξει στα δίχτυα.

Κάπως έτσι ο 22χρονος Βραζιλιάνος έγινε ο έκτος παίκτης στην ιστορία του κλαμπ με «ντοπιέτα» σε τελικό του θεσμού και πρώτος από τον Χουανίτο εδώ και 43 χρόνια. Όπως και τότε έτσι και τώρα, τα γκολ αυτά ήταν αρκετά για να δώσουν τον τίτλο στη Ρεάλ, παρά τις προσπάθειες της Οσασούνα στα τελευταία λεπτά

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά – Ντάνι Καρβαχάλ, Έντερ Μιλιτάο, Αλάμπα, Καμαβινγκά – Κρόος (82’ Μόντριτς), Τσουαμενί (69’ Ρούντιγκερ), Βαλβέρδε – Ροντρίγκο (89’ Ασένσιο), Μπενζεμά, Βινίσιους Ζούνιορ.

Οσασούνα (Γιαγκόμπα Αρασάτε): Ερέρα – Μονκαγιόλα, Αριδάνε, Νταβίντ Γκαρθία, Χουάν Κρουθ – Ρουμπέν Πένια (75’ Ρουμπέν Γκαρθία), Λούκας Τορό (86’ Κίκε Γκαρθία), Μόι Γκόμεθ (86’ Πάμπλο Ιμπάνιεθ) – Αϊμάρ Ορόθ, Μπουντιμίρ (70’ Τσίμι Άβιλα), Αμπντέ (70’ Κίκε Μπάρχα).

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0