Football Talk

Λαμία - Λεβαδειακός 1-1: «Μαχαιριά» στο 90+3’ και υποβιβασμός για τους Βοιωτούς! (video)

Λαμία - Λεβαδειακός 1-1: «Μαχαιριά» στο 90+3’ και υποβιβασμός για τους Βοιωτούς! (video)

Η Λαμία με γκολ του Τόσιτς στο 90+3’ έσωσε το βαθμό της ισοπαλίας και υποβίβασε μαθηματικά τον Λεβαδειακό! Οι γηπεδούχοι έτσι διατήρησαν ακέραιες τις ελπίδες τους για παραμονή και την τελευταία αγωνιστική θα βρεθούν στη Νίκαια για δύο αποτελέσματα κόντρα στον Ιωνικό.

 

Τρομερό φινάλε σε ένα ματς που… ράγισαν καρδιές. Μπορεί ο Λεβαδειακός να μην ηττήθηκε στο ΔΑΚ Λαμίας, ωστόσο το γκολ που δέχθηκε από τον Τόσιτς στο 90+3’ ήταν η χαριστική βολή και το τελικό σκορ (1-1) υποβιβάζει και μαθηματικά τους Βοιωτούς στη Super League 2.

Η Λαμία από την άλλη, παρότι στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης δυσκολεύτηκε να δημιουργήσει ευκαιρίες, χάρη στο «χρυσό γκολ» στις καθυστερήσεις, κρατά την τύχη στα χέρια της. Την τελευταία αγωνιστική θα βρεθεί στην έδρα του Ιωνικού για δύο αποτελέσματα, με σκοπό να παραμείνει στην κατηγορία.

1ο ημίχρονο

Όσα δεν συνέβησαν σε 40 λεπτά στο πρώτο μέρος, έγιναν στα πέντε υπόλοιπα πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια. Από την στιγμή που το παιχνίδι είχε χαρακτήρα τελικού, καμία από τις «μονομάχους» δεν έδειχνε διατεθειμένη να πάρει ρίσκα στο ξεκίνημα.

Η Λαμία είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά χρειάστηκε να περάσουν 30 λεπτά για να σημειωθεί η πρώτη αξιόλογη στιγμή στο παιχνίδι. Ως τότε, highlight της αναμέτρησης ήταν η ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι οπαδοί των γηπεδούχων. Στο 30ο λεπτό λοιπόν, ο Νούνιες έκλεψε την μπάλα ψηλά στο γήπεδο, πάτησε περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε, εξουδετερώθηκε από τον Γκροφ.

Αυτό βέβαια που συνέβη στα πέντε τελευταία λεπτά του ημιχρόνου ήταν πέρα από κάθε φαντασία. Η Λαμία κέρδισε πέναλτι στο 42’, με τον Παζ να ανατρέπει τον Μεντίνα. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Γκροφ απέκρουσε!

Τρία λεπτά μετά η ιστορία… επαναλήφθηκε, όμως στην απέναντι περιοχή. Ο Τζανδάρης ανέτρεψε τον Γιαννιώτα και ο Νίκας σκόραρε από την άσπρη βούλα για να δώσει προβάδισμα στον Λεβαδειακό.

2ο ημίχρονο

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος. Η Λαμία παρότι ήταν πίσω στο σκορ δεν μπορούσε να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη φάση. Τα νεύρα ήταν αυτά που κυριάρχησαν, με τον Λεβαδειακό να διατηρεί με άνεση το προβάδισμα.

Μάλιστα, η ομάδα του Γιάννη Πετράκη έφτασε πολύ κοντά σε δεύτερο γκολ στο 76’. Ο Μπακαρί Σακό με έναν «κεραυνό» μερικά μέτρα έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων! Ο επιθετικός των Βοιωτών ωστόσο στάθηκε άτυχο, αφού στο 83’ αποχώρησε με φορείο από το παιχνίδι και όπως έγινε γνωστό, έχει σπάσει την κλείδα του.

5880345.jpg

Τα τελευταία λεπτά του αγώνα όμως εξελίχθηκαν σε… θρίλερ. Οι ποδοσφαιριστές του Λεωνίδα Βόκολου προσπάθησαν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης, έστω και την ύστατη στιγμή. Και το κατάφεραν με τη «χρυσή αλλαγή», τον Τόσιτς, ο οποίος μπήκε στο παιχνίδι στο 70’. Ο Σέρβος βρέθηκε αμαρκάριστος στο ημικύκλιο της περιοχής στο 90+3’ και με ωραίο πλασέ σκόραρε.


MVP

Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι και με τον τρόπο που κρίθηκε το βραβείο του πολυτιμότερου παίρνει ο… από μηχανής θεός, Τόσιτς.


Η φάση του αγώνα

Το γκολ που πετυχαίνει στο 90+3’ ο Τόσιτς ήταν η χαριστική βολή για το Λεβαδειακό, ο οποίος εξαιτίας σε αυτό υποβιβάστηκε και μαθηματικά.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λαμία (Λ. Βόκολος): Κοσέλεφ, Αμπάντα, Σίμον, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Σλίβκα, Τζανδάρης (63' Τσούκαλος), Νούνιες (55' Τσιλούλης), Στάνκο, Μαρτίνεθ (69' Τόσιτς), Μεντίνα (69' Μανούσος).

Λεβαδειακός (Γ. Πετράκης): Γκροφ, Χάμοντ, Τσάπρας, Νίκας, Μεχία (90+2' Συμελίδης), Γιαννιώτας (90+2' Ντεντάκης), Βρακάς (73' Σαχπεκίδης), Λιάγκας, Παναγιώτου, Παζ, Γερεμέγεφ (46' Σακό, 83' Μπελμόν)

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0